Ma ju eespool kirjutasin, et summa sõltub metoodikast ning kui agenda on "kulud on marginaalsed", siis kirjutatakse see summa võimalikult väike, mida ka A4 kirjutistes koduvalt näha on olnud.
200 milli aastas on nähtavalt A-stani missioonil oleva kontingendi palgad, maksud ja nende jooksev ülalpidamine operatsioonil. Ma lõin kalkulaatoril kokku, 150 mehe palgad+maksud tuleb aastas juba 100 milli ligi. See on siis eeldusel, et Allah taevas annab ülejäänu (mida ei anna). Selleks on tegelikkuses vaja, et teine 150 meest valmistub siin ja see pole ka just tasuta ettevõtmine. Näiteks Kusti raketi hind peaks olema tuhandetes eurodes.
Kui ma siia juurde kirjutan, et reservpataljoni 3 nädalane RÕK maksab 8 miljonit ja neid tehakse miskipärast 1-2 tk aastas. Kuigi vajadus oleks kindlasti suurem.
Paraku on kaitsepoliitika põhiline eesmärk meil Brüsseli nõuete täitmine iga hinnaga, mitte usutava riigikaitse ülesehitamine. Ja kui käsul on Brüsseli "tungiv soovitus", siis lehitatakse raha lõdva randmega.
Teiseks, missioonid pole ainult Afganistan, vaid ka nt Admiral Pitka ja 3 miinilaeva, mis ka just tasuta ei sõida. Seda lahinguvõimetut laevastikku võib pidada iseseisvaks kaitsevõimeks vast mingi 25% ulatuses, ülejäänu on puhas "missioon". Lisaks igasugu logistikameeskonnad, vaatlejad jne.
Ahjaa. Investeeringud. Alates miinilaevadest, transpordilennukitest, snaiprirelvadest (mida kodu ei jagunud) jne jne jne....
Ma ei ütle, et seda pole vaja, aga ma ütlen, et 200 milliga aastas lihtsalt vassitakse, see summa on märksa suurem. Aga nagu kaitseminister kirjutas, on valge vale normaalne. On lihtsalt need kes usuvad ja need, kes ka ise arvutada oskavad.
Järgmise 4 aasta kaitsepoliitika põhitõed
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline