sadism (vene) sõjaväes

Muljeid teenistusest. Nii Eesti väeosades, N Liidus, luures või vastuluures, või hoopis partisanide juures. Kuidas kellelgi juhtunud on.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

kaabakaid on igas rahvuses tõesti aga...kesse kuulus vene kirjanik oligi, kes avameelselt ütles, et "jumal lõi vene rahva selleks, et..." krt...ei meenu täpselt aga umbes selleks, et "näidata, whatever elu vmt pahupoolt". oleksin õnnelik, kui keegi parandaks/täpsustaks.

mul pole tõesti isiklikult midagi vene rahvuse vastu üleüldiselt, aga ma pean tunnistama, et mistahes põhjusel (olgu see siis puhtrahvuslik (geneetiline) või alateadvusse juurdunud poliitiline)...aga MIDAGI on nendega tõesti tsipa viltu. ja...sellele ei saa vastu vaielda.
jackpuuk
Liige
Kontakt:

Re: ???

Postitus Postitas jackpuuk »

stilett kirjutas:"Rohkem oli ikkagi asi selles Vene rahvuslikus iseloomus". Selle väitega ei saa küll päris nõus olla. Eks kaabakaid on igas rahvusest. Kui sind oleks kottinud leedukast või tatarlasest vanake, kas siis oleks ka kirjutanud "vene rahvuslikust iseloomust" :?.
Oma kogemustest võin kirjutada, et kõik sõltus ikkagi "teenistusstaažist", mitte aga rahvusest.
Kulla mehed , palun ärge viidake poolt lauset välja jättes , niimoodi võib ju minu postitusest mida iganes välja lugeda . Tahtsin sellega öelda , et hakkas rolli mängima just see aspekt : Mina sõdisin sinu eest , sina tulid nüüd sõjaväkke hea elu peale jne , et võiksid nüüd minu eest midagi teha , nagu mina sinu eest sõdisin . Pole muidugi kindel , kas minu arvamus õige on , aga selle rahvusega palju kokku puutununa kaldun midagi sellist arvama . Venelastel on vanemate austamine väga tähtis ja mitte sõdinud poisikesed pidasid sõdinutest kindlasti palju . Aga mingi kontingent hakkas seda ära kasutama (eriti , kui juhtus mõni noor, kes neist ei arvanud suurt midagi ) , siis hakati neile "selgeks tegema " kes on kes . Nagu venelaste enda ütelus on umbes : pole peret ilma värdjata . Kuid millegipärast on vene kultuur vanglamentaliteedil ja jõul põhinev (seda siis massides , aga järjest rohkem ka riiklikul tasandil) . Intilligents on on venelaste puhul olnud alati tõrjutud(naeruvääristatud) klass . Millest see tuleneb , pole mina pädev vastama . Need on minu isiklikud seisukohad ja ei kohusta kedagi millekski (kui keegi tahab lihtsalt vaielda , siis võime ju seda teha ) :lol:
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sollmann »

Satakas kirjutas: ... aga ma pean tunnistama, et mistahes põhjusel (olgu see siis puhtrahvuslik (geneetiline) või alateadvusse juurdunud poliitiline)...aga MIDAGI on nendega tõesti tsipa viltu. ja...sellele ei saa vastu vaielda.
Kui eelmisesse saj-sse pilgu heita, siis esimese korraliku matsu v. rahva geenifondi pihta andis 1. MS.
Mõne napi aastaga hukkusid sajad tuhanded ausad talupojad ning tuhanded haritlased.
Rev-iaegses ja järgses segaduses sai neid hukka veelgi enam.
Inimese elu oli muutunud üliodavaks.
Eraomandi likv-ga oli maa kaotanud omaniku ja talumees juured.
Proletariaat elas ja töötas talle pähesurutud võõraste ideede nimel ebanormaalsetes tingimustes.
Normaalne ja loov töö oli muutunud naljanr-ks.
Aastakümneid maad valitsenud repressioonid, hirm, lausvaled ja selle kõige talumiseks tarvitud alkohol surusid pitseri mitme põlvkonna ajudesse.
Kõik see + eelnenud saj-tepikkune isolatsioon ja majanduslik mahajäämus, lisaks omalaadne temperament teevadki v-est eurooplasele erapärase ja üsna raskesti mõistetava indiviidi :roll:
Viimati muutis Sollmann, 11 Jaan, 2008 20:34, muudetud 1 kord kokku.
TÕDEONAJATÜTAR
stilett
Liige
Kontakt:

...

Postitus Postitas stilett »

"Intilligents on on venelaste puhul olnud alati tõrjutud(naeruvääristatud) klass".
Selles on sul tuline õigus. Kuid need igandid on pärit pigem õndsast nõukogude- ajast, mil normaalne vene inimene muutus "homo soveticuseks". Just see on sünnitanud sellised väljendid nagu "вшивый интеллигент" jne, ongi pärit sellest ajast :evil:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline