Kahtlustada Muinsuskaitseametit või muid riigi leival olevaid asjapulki provokatsioonis on naeruväärne ja jääb oma olemuselt nõukaaega. Üldse on provokatsioon selline slaavlaste lemmikväljend kes igal pool ja igas asjas näevad provokatsiooni. Kui kogenud mehed ütlete, et tegemist ei ole korraliku detektimistööga (mullapallid on läbi töötamata) siis mina näen selles asjas algajat ja rohelist värdjat kes tuleks detektorist võimalikult kaugele eemale peksta.Westland kirjutas:Vägisi tundub,et tegu provokatsiooniga.Murukamar on õhukeselt kõrvale nihutatud ja otsitud justkui midagi polegi.Mulda pole ei aukude ümber ja ka mullapallikesed on terved.Iga detektorismiga tegelenud inimene näeb ja teab,et nii puhtalt ei ole võimalik midagi otsida ning ka leida.Ju see üks rahvasaadikutele ning avalikkusele mõeldud reklaamklipp on.
Ja ennetavalt valvekommentaatoritele - ma ei vihka detektoreid ega detektoriste, mõistan seda kui hobi aga ma ei mõista ja vihkan neid kes arheoloogilist pärandit rüüstavad.