Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
nimetu
Liige
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas nimetu »

Kari Käsper ei ole üldse multikultuurne. Miks ta ei lisanud sinna nimekirja näiteks võro keelt, ukraina keelt, soome keelt, tatari keelt, armeenia keelt, poola keelt jne? Meil on ju ka nende rahvuste esindajaid siin riigis. Kas nemad ei väärigi siis võrdset kohtlemist? :roll:

Veidi tõsisemalt võiks muidugi lisada, et valmisjaoskondades on tegelikult väga abivalmid korraldajad, kes võivad igat inimest sellistes küsimustes aidata.
Kasutaja avatar
Sam Beaver
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sam Beaver »

Dr.Sci kirjutas: Nimetades EKRET homovaenulikuks Sa nii sildistad kui ka laimad.
Ausalt, ma ei tahtnud silte kleepida ega laimata. Kuna ma oma sõnu enam tagasi võtta ei saa siis ma palun lihtsalt vabandust.
Putin destroyed the pro-Russian lobby in the world with his own hands. Now acting in Putin's interests would mean admitting that you fucked a goat
Poti soldat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Poti soldat »

EKRE seisukoht paistab suht selgelt olevat et homod on rämedad perverdid kes peaks "kapis püsima", ning avalikus ruumis neid kuidagi mainida ei tohiks sest siis oleks koheselt tegu rämeda homopropagandaga mis on Eesti rahva püsimajäämisele ohtlik. Seda kas säärased vaated kvalifitseeruvad "vaenulikkuseks" või mitte võib igaüks vastavalt oma vaadetele ise otsustada. Mina sellise termini kasutamises mingit kohutavat laimu ei tuvasta, aga muidugi pole ka jurist.
nimetu
Liige
Kontakt:

Ma arvan, et sa utreerid pisut. Minule igatahes paistab pigem nii, et nad ei pea kellegi seksuaalsust avalikuks asjaks. Ja selles suhtes olen ma nendega kohati nõus, sest seksuaalsus on ikkagi valdavalt isiklik teema, mis ei vaja avalikkuses lahkamist. Usun, et ka valdav osa homoseksuaale ei soovi tegelikult seda. See, et mõned väiksemad huvigrupid soovivad mingitel põhjustel jubedalt tähelepanu, ei õigusta minu arvates seda rõhuasetust, mis sellele teemale pannakse. See ei ole mitte teise- ,vaid hoopis mitmesajanda järguline asi.
Mina olen näiteks kooseluseaduse poolt, kuid ka mulle on kohati tülgastav, kuidas homoseksuaalsuse teemat üle-ekspluateeitakse, nii pooldajate kui vastaste poolt. Me ei pea olema tolerantsed puhtalt tolerantsuse nimel. EKRE on lihtsalt selle vastureaktsiooni väljund. Isegi kui seda erakonda ei oleks, ei kaoks sellise mõttemaailmaga inimesed ikkagi kuhugi vaiba alla. Kas nad on käitunud propagandistlikult, demagoogiliselt, omakasupüüdlikult? Muidugi, kuid näita mulle erakonda, kes pole seda sama teinud.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Mina olen kooseluseaduse vastu põhjusel, et see on algusest peale propagandaüritus. Seda seadust on vaja, et oleks sellise nimega seadus. See ei paranda mitte kellegi õiguslikku positsiooni ega ole seetõttu ka inimõiguste teema. Mulle ei meeldi absoluutselt, et mingi seltskond seadusandlikku mehhanismi oma egotripiks niimoodi jooksutab ega ka see, et selle teema "kuumus" võimaldab luua valitsuskoalitsioone, mis suurt muuga ei tegelegi.
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Smith »

"Eestis ei lubata MSM-del (Meestega seksivatel meestel) olla venedoonor, kuna "nad kuuluvad riskigruppi, kus verega edasikanduvate viiruste oht on suurem."

Mina ei ole EKRE valija ega toetaja, ent ka minu arvates on see "sallivuse" teema kuidagi pealesurutud.
See peab tulema evolutsiooni , mitte revolutsiooni teel. Minu meelest see "pagulaste" ja "homode" teemal pidev
trummi tagumine meedias õõnestab nende endi jalgealust ja mängib Kuningale ja Kuningapojale (ning nende
analoogidele Euroopas) trumbid kätte. Tark ei torma.
Näiteks Lauri Liiv'ile ja Marko Reikop'ile pole nende seksuaalne sättumus küll takistusteks saanud, sest
nagu enamus heteroseksuaalidele on voodielu isiklikku laadi teema.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Z03
Liige

Postitus Postitas Z03 »

Borja kirjutas:See siin ongi konservatiivseid väärtusi hindavate (au)meeste foorum - kui sa sellest varem veel aru pole saanud.
Teema on küll vahepeal juba edasi kerinud, aga sooviks Borja poolt öeldut kommenteerida. Ma mõistan, Borja, mispärast Te nii vastasite ja saan aru rahvuskonservatiivsuse väärtustamisest. Ma arvan sama, et eestlus, eesti keel, rukkilill, suitsupääsuke ja sini-must-valge vajavad kaitset. Kes siis veel peaks neid kaitsma, kui mitte eestlased, keda paraku vist veidi vähem kui 900 000 alles, vähemalt kodumaal. Ja ma austan igaühe õigust valida meelepärast erakonda ja kandidaate.

Ma mõtlesin väärikust teises mõttes. Ma kohtan kohutavalt palju sellist mõtteviisi, et naine on toimunus süüdi. Miks ta siis läks, miks ta jõi alkoholi, oleks pidanud teadma, oleks pidanud lahkuma jne. Aga siin teemas ma avastasin, et naist ei süüdistata (võib-olla mõned postitused ehk olid, aga ma ei mäleta täpsemalt), vaid mõisteti hukka mehe käitumist, kes oli olukorras jõupositsioonil. Ja kuritarvitas oma jõupositsiooni.

Mehed on omavahel väga solidaarsed. Midagi, mida naised peaksid meestelt õppima. Naised, paraku, ei kipu olema solidaarsed omavahel pelgalt seetõttu, et kuulutakse ühiselt naissoo hulka. Konkreetses ahistamisloos ma kohtasin sellist suhtumist just naiste poolt väga palju. Naised süüdistasid naist. Eks naistel käib omavahel kõva võitlus ressursside nimel. Meeste heakskiidu nimel, mis võimaldab ligipääsu ressurssidele - võim ja raha - mida naistel on väga vähe. Sügavam põhjus pole muidugi võimus või rahas iseenesest, vaid turvatundes, mida need pakuvad. Ja turvatunnet on vaja, et kasvatada lapsi. Naine väikeste lastega on siiski üsnagi abitu ja mehest sõltuv. Palju on kaalul - iseenda ja laste elu ja tulevik. See selgitab mõnede naiste teadvustamata püüdlust leida meeste heakskiitu teiste naiste halvustamise läbi. Puhas alateadlik ellujäämisinstinkt mu meelest. Konkurentsi tingimustes.

Siin mehed ei süüdistanud naist. Ma pean seda väärikaks aumeeste käitumiseks tõesti.

P.S. Mulle ta meenutab kah ülipüüdlikku kadett Bieglerit.
nimetu
Liige
Kontakt:

Seda seadust on vaja, et oleks sellise nimega seadus. See ei paranda mitte kellegi õiguslikku positsiooni ega ole seetõttu ka inimõiguste teema.
Laiemalt, teistes riikides, ongi peetud seda seadust eelsammuks samasoolise abielu kehtestamise suunas. Samas võib see osutuda igati praktiliseks ka heteroseksuaalsetele. Näiteks Prantsusmaal on kooselu sõlmimine sama populaarne kui abielu sõlmimine ja valdav enamus (üle 90%) kooselu sõlmijatest on hetero paarid. Loomulikult on seal on üheks kaalutluseks ka eelised, mis tulenevad astmelise maksu arvestamisest. Meil on muidugi kogu teema kinni kiilutud ja seaduse praktiline kasu tänu sellele realiseerimata.
See selgitab mõnede naiste teadvustamata püüdlust leida meeste heakskiitu teiste naiste halvustamise läbi.
See on tegelikult omamoodi seksistlik mõttelaad. Selline "valge rüütli" kompleks. Sa projitseerid naistele mingisugust nõrkust, välistades nende enesemääramise võime ja individuaalsuse. Selle saab sujuvalt ümber lükata kasvõi naiste valimiseelistusi vaadates. Nad valivad selgelt teistmoodi kui mehed. Või veel parem, küsi lihtsalt mõnelt naiselt tema arvamust. Pole nad nii mõjutatavad midagi.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

nimetu kirjutas:Laiemalt, teistes riikides, ongi peetud seda seadust eelsammuks samasoolise abielu kehtestamise suunas. Samas võib see osutuda igati praktiliseks ka heteroseksuaalsetele. Näiteks Prantsusmaal on kooselu sõlmimine sama populaarne kui abielu sõlmimine ja valdav enamus (üle 90%) kooselu sõlmijatest on hetero paarid. Loomulikult on seal on üheks kaalutluseks ka eelised, mis tulenevad astmelise maksu arvestamisest. Meil on muidugi kogu teema kinni kiilutud ja seaduse praktiline kasu tänu sellele realiseerimata.
Ei. Meil ei too see seadus kellelegi praktilist kasu ka siis, kui rakendussätted vastu võetakse.

Seadus kirjeldab lepingut, mis toob selle sõlmijatele kaasa rea õigusi ja kohustusi ning sätestab, et see leping tuleb sõlmida notariaalses vormis. Täpselt samasuguste õiguste ja kohustustega lepingu võis soovi korral notariaalses vormis sõlmida ka enne selle seaduse vastuvõtmist. Veel enam, üheskoos elavatele inimestele pakkus ja pakub ka praegu õiguslikku kaitset ka ühise tegevuse lepingu režiim VÕS-is.

Kogu asjal on ainult tsirkuse väärtus. Ja see, et saab rahvusvahelise areeni jaoks linnukese kirja, et meil on ka tsiviilpartnerlus seadustatud vms. See oligi arvatavasti Ilvese peamine motiiv, miks ta selle üle nii kõvasti nurru lõi.
nimetu
Liige
Kontakt:

Täpselt samasuguste õiguste ja kohustustega lepingu võis soovi korral notariaalses vormis sõlmida ka enne selle seaduse vastuvõtmist.
Ma pole kindel, kuid minu arust ei saa notariaalse lepinguga lahendada lapsendamisõigust, mis on paratamatult üks kooseluseaduse osa. Nagu ma ütlesin, kõik saavad väga hästi aru, et tegelikult on see eelsamm samasoolise abielu seadustamiseks (nagu igalpool mujal). Seega isegi see kirja pandud linnuke ei ole seaduse algatajate perspektiivist piisav.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

nimetu kirjutas:Ma pole kindel, kuid minu arust ei saa notariaalse lepinguga lahendada lapsendamisõigust, mis on paratamatult üks kooseluseaduse osa.
Ei vasta tõele.

Esiteks kooseluseadus mitte ei laienda, vaid kitsendab lapsendamisõigust ja teiseks toimub see perekonnaseaduses määratud korras, mis kehtis ka enne ja millele kooseluseadus viitab:

Kood: Vali kõik

§15 lg. 2. Kooselulepingu kehtivuse ajal võib registreeritud elukaaslane lapsendada ainult teise registreeritud elukaaslase lapse perekonnaseaduse 2. osa 11. peatükis sätestatud korras.
nimetu kirjutas:Nagu ma ütlesin, kõik saavad väga hästi aru, et tegelikult on see eelsamm samasoolise abielu seadustamiseks (nagu igalpool mujal).
Eestis muide ei paranda ka abiellumine abiellujate õiguslikku positsiooni, kui välja jätta mõni vähetähtis erand (ühise tuludeklaratsiooni esitamine ja töövõimetu abikaasa ülalpidamiskohustus teatud juhtudel). Ei takistanud enne kooseluseaduse vastuvõtmist ega takista ka kooseluseaduse rakendumisel mitte miski isikutel sõlmida eraõiguslikku lepingut, mis annaks tuludeklaratsiooni asja arvestamata samasuguse õigusliku kaitse nende ettevõtmisele kui abielu.

Mujal, sügavama kristliku traditsiooniga maades on asi teine ja see vaidlus ongi meile imporditud eelkõige USA-st. Meie õigussüsteem on seksuaalküsimustes niigi sedavõrd liberaalne, et homoabielu vaidlusel pole iva.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Huvitaval kombel keegi siin eriti ei räägigi tänase päeva peateemast ja see on valimistulemused.
Teen siis asja lahti.
Üllatav ei olnud mulle valimisliitude suur võit,nende poolt hääletas sisuliselt üle 142000 inimese,mis tähendab seda,et jätkuvalt on intriig üleval nende häälte valik silmas pidades parlamendivalimisi.
Pidades silmas aga kohalike valimiste eripära(kus saavad valida ka mittekodanikud),siis üllatav oli reformi ja kesikute tulemus.See tähendab minu arvates väga suurt lõõki kesikutele,sest selgelt on venelastes ja muukeelsest valija kas jäänud koju või liikunud osaliselt sotside kasti.
Üllatav oli minu jaoks IRL parem tulemus valijate arvu poolest,kui võrrelda EKRE-t,IRL 44000 kopikatega EKRE 36 tuhande kopikate vastu.Tundub,et IRL on saavutanud mingi languspunkti murde ja hakanud stabiliseeruma.
Nüüd siis linnade võttes.oskan kommenteerida vaid natuke lähemalt Pärnut.Tulemus oli mulle enam vähem see,mida arvasin tulema.Kivimägi vedas reformarid oma tulemusele,Kosenkranius oma valimisliiduga(omades kordades vähem rahalisi võimalusi kampaaniaks) sai tugeva tulemuse,mis vastas umbes minu pakkumisele.Üllatas jälle IRL,temalt tuli palju korralikum tulemus,kui ma ise arvasin.Paistab,et nad hakkavad Pärnus pikast mõõnaperioodist toibuma.Kesikud saavutasid sama klassi tulemuse,mille eelmisel valimisel umbes tehti.Enim hääli kogus nendele Simson,ilma temata oleksid kesikute valikud väga halvad.Mul ei ole silmade ees EKRE eelmist tulemust aga mulle tundub,et nad jäid samade häälte juurde,küll aga on vist kukkunud tugevalt sotsid,kes said vaid 1 mandaadi.
Pakun,et Pärnus jääb linnavõim enam vähem sama suunaga,reform+valimisliit Pärnu Ühendab+IRL.
Ja nüüd siis Tallinn.
Esmalt siis Savikas ja Mõisa segasumma abielu oli ikka väga ebaõnnestunud.Nad said 1 mandaadi vist ja sedagi vaid tänu Savika isikumandaadile.Ja seegi häältearv oli ikka kordades kukkunud.
Kesköise seisuga oli kesikutel 35 mandaati,mis ei tee neid enam linnas ainuvalitsejaks.
Kedagi peavad nad saama kampa.
Teine võimalus on teha suur koalitsoon teiste parteide poolt aga seda ka vist ei juhtu
Kesikutele on vaja 42 mandaati vist,et omada Tallinna linna.
Ootaks kaasfoorumlastelt pakkumisi,kes teistest parteidest läheb ja annab kuradile verd?
taara
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas taara »

40 mandaati, et oleks Tallinnas enamus.
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Troll »

Irw, Tallinnas on äärmiselt huvitav seis!

Keskerakond - 39 mandaati
Kõik ülejäänud erakonnad kokku - 39 mandaati
Edgar Savisaar - 1 isikumandaat

Seega otsustab Edgar Savisaar ainuisiklikult, kes Tallinnas võimule pääseb! :D

P.S. Ühe jaoskonna hääled on veel laekumata.
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Ja ikkagi tuli kesikutele 40 mandaati täis. Tundub, et kohalikud venelased ei tahagi integreeruda, vaadates, kui populaarsed on näiteks Kim Jong-Kõlvart ja Hüäänakene. Näis, kas nüüd tuleb lisaks Tallinna TV-le veel ka puht-venekeelne ja -meelne TTV+ ? Positiivne on see, et EKRE Tallinna linnavolikokku pääses, hoiavad kartellierakondade raiskamisel ja korruptsioonil ehk natukenegi silma peal.

See-eest Tartus sai natuke nalja ka: http://www.delfi.ee/news/kov2017/uudise ... d=79839142
Z03 kirjutas: Mehed on omavahel väga solidaarsed. Midagi, mida naised peaksid meestelt õppima. Naised, paraku, ei kipu olema solidaarsed omavahel pelgalt seetõttu, et kuulutakse ühiselt naissoo hulka.
Ammu on ju teada, et vendade vahel on vendlus (v.a. siis, kui pärandust jagatakse), õdede vahel õelus :D.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Tegelane5 ja 1 külaline