Motronicus kirjutas:Hydrazine kirjutas:Assembleris nüüd küll keegi sõjalennukitele tarkvara ei kirjuta.
Kohe selline keskkoolilõpetaja enesekindlus.
Ma vist ei tea, mis on keskkoolilõpetaja enesekindlus, kõlab halvustava alatooniga. Aga ise hakkasin assembleris progema juba enne põhikooli lõppu. Et äkki siis suisa põhikooli lõpetaja enesekindlus?
Motronicus kirjutas:Võib oletada, et vähemalt osa assembleris kirjutatud koodi F-35'e puhul on pärandvara, kas eraldi või seotud mingite varasemalt väljatöötatud sõlmedega.
Ja seda ma ka mainisin librade näol, libra = library, teek...
Motronicus kirjutas:Nagu ka ADA's kirjutatu. Sellisel tarkvaral on see hea omadus, et on juba aegade jooksul korralikult silud, vead kõrvaldatud, kood optimeeritud, töös ennast tõestanud. Kui sellises koodis on vaja midagi muuta, näiteks liidestada uute süsteemidega, siis odavamaks ja vähem riskantseks võib osutuda koodi täiendamine, mitte uue kirjutamine. Ja kirjutadki assembleris.
Kirjutad assembleris ehk mõne uue teegijagu funktsioone mingi konkreetse raua jaoks, aga ei kirjuta sul keegi rakendust ennast assembleris juba sellesama asja pärast mida sa ise mainisid, et saaks kasutada varem valmis tehtud asju hiljem. Vahetub rauaplatvorm, siis buildid asja uute teekidega kokku aga rakenduse kood jääb. See on üks alustalasid juba ammu, et rakenduse kood ei oleks rauaplatvormist sõltuv. Ega seegi 100% alati toimi aga vähemlt nii üritatakse.
Motronicus kirjutas:Kusjuures siin on näide, kuidas progeda ei tohi, liigendamata, kommenteerimata.
Täiesti nõus, sellest ei saa sa ise ka midagi aru kuu aja pärast. Aga see ei tähenda et nii ei saaks ja selle näite mõte oli midagi muud tõestada kui sellisel kujul progemist propageerida.
EDIT: muutsin esialgse algkooli põhikooliks, mõtlesin esimest 9't klassi. Minu ajal lihtsalt kutsuti teistmoodi, tänapäeval on see põhikool nö.