Tööriistad

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Tere,

Ise kasutan Tamiya pahtlit ja olen sellega väga rahul. Kuivab kiiresti,(vahel liigagi kiiresti) ja ei tõmba kuivades kokku. Tamiya kaheosalit pahlit kasutan keevituste tegemiseks ja vahel ka mehikeste ümberkujundamiseks. Pahtlit kannan peale plastiklehest lõigatud sobiva kujuga ribaga. Ühekordsed need on, aga seetõttu ka mugavad. On juba liialt pahtlised, viskan minema ja lõikan uue. :)
Lihvlimiseks on mul erineva kujuga pisikesi viile ja kasutan liivapaberit 400 ja 800. Peenema jaoks pole vajadus tundnud, poleerin aga minidrelliga, millel otsas loomulikult poleerimisotsik. Selle viimase meetodiga kaasneb aga risk, et jääd ühele kohale liialt kaua pidama ja siis hakkab pisult plastikut sulatama. :twisted:

Siim
Surmaingel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Surmaingel »

Tere kamp

Ma ei tea, kuid mulle tundub, et ma elan ikka omas mullis!
Kasutan tavalist peeneteralist kipsipahtlit ja autopahtlit ka paar korda!?
Ja täitsa toimib, ei keera üles ega midagi! Väga lühikese ajaga on kuiv!
Ideaalne!..... või väidate vastupidist-PROOVIGE AINULT!!!!

Lugupidamisega
Raul
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Tere ise kah!

Autopahtlist saan ma veel aru, aga see kipsi oma..., kuidas selle lihvimisega on? Selles mõttes, et kui väga õhuke koht, või servaosa, et kas siis õhem serv rebenema ei kipu? No ja see nakkumis asi kah - et kas lahti löönud ei ole kordagi?
Asi on selles, et korra ostetud tuubitäit mudelipahtlit ikka annab peale möksida, et otsa saaks, minul pole näiteks õnnestunud ühtki tuubitäit veel lõpuni ära kulutada (nii 8-9 aastaga)...
Ja veel - sind olevat vaja tagant torkida - nii et käi aga välja, mida uut oled valmis saanud.. :evil: :twisted: :evil: :twisted:

Urmas.
Kasutaja avatar
scout22b
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas scout22b »

Küsimus oleks nende minidrellide kohta? kust saada ja kui palju peab seda va füüri nende eest välja käima ja sama küsimus lihvimisotsikute ja puuri terade kohta. Olen küll vaadanudm ja otsinud aga sellised imepisikesi puurikesi nagu mudelite juures vaja oleks pole siiamaani leidnud :)
Fortes fortuna adjuvat
Kasutaja avatar
scout22b
Liige
Kontakt:

HEH juba sain ise vastuse... :) oomipoes sellist kraami müüa... alates 125-585 raha
Fortes fortuna adjuvat
fossiil
Liige
Kontakt:

Tervit.

Minitrelli valikul poleks paha uurida veidi pakutava asjanduse konstruktsiooni, minu jaoks sai kriteeriumiks tugilaagri olemasolu vahetult padruni/tsangi kinnituskoha taga. Seepärast valisingi Kullost Proxxoni. Eelnevalt olin muretsenud endale suht odava asjanduse, mida kasutan nüüd ainult liimi segamisel... Millekski paremaks ta eriti ei kõlba, kuna külgsuunalise jõumomendi puhul tekib tugev vibratsioon, mis vähegi suuremat täpsust nõudvate operatsioonide korral võib tulemuse rikkuda. Põhjus on mootorist väljuva võlli pikkuses, mille otsas on omakorda veel tsangi pesa ja kui selles kohas siis tugilaagrit pole, ongi jama käes.

Urmas.
Kasutaja avatar
T-62
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas T-62 »

scout22b kirjutas:Küsimus oleks nende minidrellide kohta? kust saada ja kui palju peab seda va füüri nende eest välja käima ja sama küsimus lihvimisotsikute ja puuri terade kohta. Olen küll vaadanudm ja otsinud aga sellised imepisikesi puurikesi nagu mudelite juures vaja oleks pole siiamaani leidnud :)
Mul ka küsimus, et mis asjad need puuri terad on? Mehed kui tahate tööd teha õppige selgeks tööriistade nimetused.
Need asjad on tegelikult puurid, puurid kinnituvad isetsentreerivasse padrunisse või minidrelli puhul tsangpadrunisse.

Jõudu tööle.
Kasutaja avatar
scout22b
Liige
Kontakt:

Hr T-62 tänan, et parandasid mind, ja hoidku jumal mind edaspidi selliste üüratute ülastumiste eest. Said ju aru küll mis ma mõtlesin. Aga see selleks, mul oleks selline küsimus, et mis vidinad oleksid need kõige sobivamad, plastiku lihvimiseks? Sest selles komplektis originaalis olid igasugused suht kõvad otsikud.
Fortes fortuna adjuvat
fossiil
Liige
Kontakt:

Mul ka küsimus, et mis asjad need puuri terad on? Mehed kui tahate tööd teha õppige selgeks tööriistade nimetused.
Need asjad on tegelikult puurid, puurid kinnituvad isetsentreerivasse padrunisse või minidrelli puhul tsangpadrunisse.
Tervit.

See jutt on ju põhimõtteliselt kena ja õige, ainult üks väike "aga" - antud juhul saab küsimust mitmeti mõista, niipalju kui mina aru saan, on siinkohal huvi tuntud mitte otseselt puuride kui selliste, vaid laiemas mõttes käsipuuri otsikute vastu, mida võib ju põhimõtteliselt kasvõi teradeks nimetada. Palju siis ikka minitrellis puure vaja läheb, tavaliselt ikka rohkem igasuguseid otsikuid: lihvkettad, freesid, või muud "terad". Nii et võtame asja rahulikumalt, eriti kui teema võimaldab erinevaid tõlgendusi.
Kuid enne kui kellelegi sellise teema juures midagi nina peale visata, poleks paha ka ise korrektsuse mõttes veidi emakeelt uurida - miskipärast pakub enamus sõnaraamatuid, käsiraamatuid ja muud sellist sõna "drell" jaoks vaste - "teatud sorti riie", käsipuurmasin (olgu siis elektriline või mõne muu ajamiga) kui selline, peaks EESTI keeles siiski "trell" olema.
Aga see selleks, mul oleks selline küsimus, et mis vidinad oleksid need kõige sobivamad, plastiku lihvimiseks? Sest selles komplektis originaalis olid igasugused suht kõvad otsikud.
Hmm, raske öelda, ise lihvin plastikut siiski ainult käsitsi (vähemalt mudeleid tehes), kuna viltkettaga on selline lugu et võib kergesti plastiku pinna sulama võtta ja tulemus on ettearvamatu. Ent kui proovida tahad vaata Kullo poest, ehk leiad sealt peale viltketta midagi sobivamat.

Urmas.
Krahv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Krahv »

Jätkuks puuri otsikute teemale pakuks ka siia ühe võimaluse.
Nimelt ammustel aegadel pesitseisd "kadaka turul" erinevad tegelased kellel oli igat sorti ja mõõtu arsti instrumente. Alates kurguvaatamise lusikast lõpetades rinnakorvi saega.

Siit ka väike küsimus ja mõte. Kuna enam ammu ei ole sellist suurepärast asjade mekat nagu oli kadaka turg. Siis kas keegi on kohanud kuskil mujal sellised tegelasi kes äritseks arstitarvetega.
Ja ehk on nende käest võimalik saada ka hambaarstide asju ja sealhulgas ka puure. Need peaks ju olema igasuguste mõõtude ja suurustega.

Krahv
Don`t be afraid of your model, it is you who is holding the knife. There is a very fine line between "hobby" and "mental illness".
asjaajaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

Aga võib-olla peaks mõne hambatohtriga diili tegema? Terve mõistusega võttes peaksid nad ju ka aeg-ajalt oma riistvara välja vahetama. Ja ühe mehe vana on teise mehe uus, seda sa ju tead...
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Balti jaama turg.....
keskturul on kah miskit aga balta turg on peaaegu samasugune imedemaa nagu kadaka turg kunagi oli :)
Ise olen peenikesi puure kurtna laadalt hankinud. Samuti oli sel aastal ühel kodanikul seal terve hunnik igasugu hambaarsti orke ja spaatleid. Tõsi , tahtis hingehinda ja sinna see kaup jäi.
Kasutaja avatar
T-62
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas T-62 »

Trelli kohapealt on õigus, see ikka "t"-ga. Võib olla on see erialane kiiks, aga lihtsalt vastik kuulata/lugeda, kuidas levivad postimüügi kataloogidest pärit tõlke vääratused.
Vabandust, kui kedagi solvasin.
:(
Hambapuure (vene-aegsed) sain ise ühelt vanal hambaarstilt, kes tahtis need lihtsalt minema visata. Plastiku töötlemiseks peavad pöörded üpris madalad olema, muidu hakkab sulatama.
Huck
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Huck »

Oskab keegi õelda kust mudeli pahtlit veel otsida?
Kullos hetkel nii revelli ja tamiya omad otsas ning hipodroomi Jukus ka nagu ei leidnud(müüjatar ei olnud ka just omas teemas).

Tänan
Krahv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Krahv »

Huck sa proovi läbi astuda Punane tänav 52 asuvast meka kaubanduskeskusest ... natuke ringi tuulates seal leiad sa mudelipoe ... viimaste mälestuste kohaselt peaks seal olema.

Terv,
Krahv
Don`t be afraid of your model, it is you who is holding the knife. There is a very fine line between "hobby" and "mental illness".
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist