Sõjaväeriiete praktilisus ja väljanägemine

Muljeid teenistusest. Nii Eesti väeosades, N Liidus, luures või vastuluures, või hoopis partisanide juures. Kuidas kellelgi juhtunud on.
jackpuuk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

Meie dessantbrigaad asus DDR-is, 2 aastat enne minu sinna sattumist kandsid nad punaseid paguneid dessandi embleemidega. Sel ajal hakkas see lepetejärgne ründeväeosade Liitu tagasitõmbamise teema. Nö. maskeering selline(ei tea milliste idiootide jaoks), minu ajal oli kõik tagasi paika loksunud. Ka KGB-snikud ei kandnud alati tumesiniseid paguneid(kanti selliseid, mida hetkel strateegia ette nägi). Hämamine oli nõuka ajal ju väga moes, see tekitab nende pagunitega veel rohkem segadust. Eelmistes postitustes on siiski asjade tavaolemus õieti välja toodud.
sitt päev, kellele kurdad
donnervetter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas donnervetter »

Olin mereväes ja valdavalt kandsin seda tumesiniste pükste ja sinise ülemise osaga vormi, vist oli number 2 (paraadvorm), kui ma õigesti mäletan.
Tavaliselt võtsin uue vormi välja veidi suurema ja lasin siis parajamaks õmmelda. Seda sai teha kas mõne kaasajateenija juures, kes õmmelda oskas või siis oli ka linnapeal paar õmbelejat, kes lotendava vormi siis parajaks tegi, vist 5-10 rubla maksis, ei mäleta enam täpselt. Pagunitega oli nii, et see "F" täht tuli kuskil 80ndate alguses, enne olid vastavalt laevastikudele - severnõi flot ja "SF", baltiiski flot "BF" jne.
Suvel oli ka valge ülemine osa ja minu arust olid ka valged pagunid kollaste tähtedega.
Need mustad pikad pagunid käisid ainult sinelil või siis bušlatil, selline lühike kevad-sügis jakk.
[i]Kui sa oled sattunud ihuüksi keset ääretut kõrbe ja sul on ainult pool liitrit vett, siis ära heida meelt.
Sul jätkub sellest elu lõpuni![/i]
Kasutaja avatar
just plain mean
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas just plain mean »

Neid vaarikavärvi õlakuid ei tohiks segamini ajada roosaks luitunud punastega, mida ka väga tihti igapäevastel ja korduvalt pestud vormiriietel näha võis (õlakud-kraelõkmed) polnud kuigi värvikindlad ja isegi olen igapäevasel hebeel kandnud tumehalle lapikesi.
Igatahes olen päris kindel, et siseväed kandsid erepunast, mitte vaarikpunast väeliigivärvi.
Puupeal läksid silmad põlema. Näitleja mängis mäkra. Mõrd läks õnge.Striptiisitar varastati paljaks. Tuukril olid näpud põhjas
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Igatahes olen päris kindel, et siseväed kandsid erepunast, mitte vaarikpunast väeliigivärvi.

Siis oled sa oma kindlas teadmises ikkagi eksiteel...erepunased olid jalaväel, tumedamad vaarikavärvi pagunid sisevägedel.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kalleb »

et minul õnnestus punast pagunit näha ainult linnapeal möödakäivate soldatite õlgadel siis ei oska täpsemalt midagi värvitoonide kohta kosta

aga mulle tundub et erkpunased olid pehhotal

äkki keegi paneks üles lingi mis lahendaks vaidluse

mul endal olid koguaeg mustad pagunid ja petlitsadel 2 kahurit X moodi
alax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alax »

Mina olen oma silmaga näinud ja kogu aeg on pehhota kandnud erepunaseid ja siseväed tumepunaseid. Ise olin jalaväes, algul olid ka punased pagunid. Isegi tankiste olen näinud punaste pagunitega. Kaliningradi
Moskva-Minski moto-laskurdiviisi omadel.
KGB tumesinised olid Kremli auvahtkonnal. Moskva linnas, metroos nägin mõned korrad tumesiniseid veel. Ajateenijad olid.
Kasutaja avatar
just plain mean
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas just plain mean »

tumesinised tähtedega ГБ kandis see Moskva KGB Kremli eripolk (9-roodulises koosseisus), mille peamine ülesanne oli mausoleumi karauul (tänapäeval nimetatakse seda presidendi polguks).

muide, tumesiniseid õlakuid kandis traditsiooniliselt kuni 50-date aastateni ka Punaarmee ratsavägi, mille viimane eksisteeriv polk oli faktiliselt Mosfilmi käsutuses kodusõda jt venelastele tähtsaid sõdu kajastavates filmides esinemiseks (s.h. ka Dino deLaurentise "Waterloos"). Aga selle polgu eksistentsist ja vormiriietest ei tea ma tegelikult tuhkagi. Lihtsalt selline uitmõte

Sisevägede eraldusmärkide kohta ei õnnestunud kahjuks midagi adekvaatset internetist leida. Vaidluse lahendus lükkub edasi, kuni keegi esitab vankumatud argumendid
Puupeal läksid silmad põlema. Näitleja mängis mäkra. Mõrd läks õnge.Striptiisitar varastati paljaks. Tuukril olid näpud põhjas
Karuke
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

just plain mean kirjutas: Sisevägede eraldusmärkide kohta ei õnnestunud kahjuks midagi adekvaatset internetist leida. Vaidluse lahendus lükkub edasi, kuni keegi esitab vankumatud argumendid...
Sisevägede pagunid olid tumepunast värvi (Malinovõe)
Ise neid kaks aastat kandnud.

Tegelt eksisteeris Stalini ajal kahe värvi (ja ametkonna) sümbioos...

NKVD kandis vaarikapunast koos tumesinisega.

Pärast jaotati - KGB sai tumesinise ja MVD tumepunase...

Pilt
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

partisanidel ehk kordusõppuste meestel olid väga huvitavad rohelised pagunid ja rohelised pljaahad
alax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alax »

"Partisanid" kasutasid hulk aega vanatüübilisi ja mob. varude välivorme. Vanem väliriietus tuli ka ära kasutada.
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

ilmselt jah osad vormid olid väga antiikse välimusega

kas see on karukese pilt -pamjat ot sluzbo?
ooblää
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ooblää »

Minuarust kandsid vaarikapunaseid paguneid meditsiini töötajad.
kõik on võimalik,vaja ainult tahta
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

ma olen ka punaste pagunitega meditsiinitöötajat näinud aga meil olid ka nemad mustadega
Kasutaja avatar
sigalahe
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sigalahe »

kui med töötaja teenis vstavas väeosas kus punane pagun kasutusel siis kandis ta loomulikult punast pagunit
Mathias Lutz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mathias Lutz »

Tallinn Tisleri tn. V tsoon ja kolm aastat sai neid tumedamaid punaseid läbi "kardinate"vahitud.Pestes muutusid need küll heledamaks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline