Rahutused Pronkssõduri pärast.

Korea, Vietnam, Lähis-Ida, Afganistan. Kõik konfliktid. Kui seal on olnud eestlasi, siis seda enam.
Vasta
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Eee... tähendab... Sinimustvalget lehvitavad pronkssõduri juures tavaliselt ikka sellised inimesed nagu Liim, Böhm, Rebane, ja Madisson.
No las lähevad, saavad ka teada, mis koht see sõjaväekalmistu on. Asjalikul inimesel võiksid tekkida küsimused, mida Pekka Erelt ühes oma viimastest artiklitest valgustas, aga ärgem "vabadusvõitlejaid" nüüd liigse mõtlemisega üle koorma! Kohtumispaika muuta ei saa - tondid kogunevad Tõnismäele! :(
motofassist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas motofassist »

Martään kirjutas:Eee... tähendab... Sinimustvalget lehvitavad pronkssõduri juures tavaliselt ikka sellised inimesed nagu Liim, Böhm, Rebane, ja Madisson.
Kes teab, äkki nüüd läheb ka mõni neist riigilipuga kalmistule, vaatamaks kas saab riigilipuga igale poole minna ilma et kallale ei tuldaks?
Saaks ainult enda rahva silmaavajaid süüdistada eks. :evil:

Võibolla on sul infopuudus aga teavitan sind ,et venelased nagu ND kes pronkssõduri eest seisid vehkisid seal nii Euro kui Eesti lippudega.Ja see ei olnud ainuke koht kus nad seda tegid. Ja neid lippe oli kordi rohkem kui hr.Böhmil!
Martään
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martään »

tõnis.SSS kirjutas:
Saaks ainult enda rahva silmaavajaid süüdistada eks. :evil:
Tead, võta heaga üks tablett ja rahune maha. :evil:

Kes see siin kedagi süüdistanud on, huvitav küll?!

Olen ma kusagil hinnangut andnud nende tegevusele või? Omastarust nagu pole.

Paranoiku selline...
Prinz Eugen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Prinz Eugen »

Jälgides meie meedias kostuvat hala ja tänitamist, tekkis mul selline mõte.
Võimalik, et keegi on seda ka varem maininud - väga paljud kaaskodanikud ei näi aru saavat või keelduvad uskumast, et tegemist on ainult osaliselt Eesti siseasjadega.

See on uut tüüpi mittetradistsiooniline sõda - Venemaa agressioon Eesti vastu, kus kasutatakse erinevaid relvi:
1) massiivne laimupropaganda Venemaa meedias
2) siserahutuste korraldamine Eestis oma siinseid diplomaate kasutades
3) Moskvas Eesti saatkonna blokeerimine ja otsesed rünnakud diplomaatide vastu
4) küberrünnakud Vene riigiasutustest Eesti riigiasutuste vastu

Kui Venemaa on otsustanud Eestiga sõdida (ja seda mingil viisil juba 1-2 aasta jooksul), siis on eestil 2 tegutsemisvarianti:
1) vastu hakata
2) alistuda
Kapral Karu
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kapral Karu »

Vaatasin just RTVi-st saadet "Eriarvamus" K. Kossatšoviga ja ta tõi seal veel paar "mittekonventsionaalset" sõjapidamisvahendit: Eesti halvustamine (ehk n-ö "paljastamine") Euroliidu riikide silmis (s.t mitte ainult Vene meedias) ja Eesti ärimeeste tegevuse ("raha tegemise", nagu ta väljendus) takistamine Venemaal. Viimane seisneks näiteks selles, et riiki "investeeringute lubamisel" eelistaks Venemaa Eesti ärimeestele nt Läti, Leedu, Poola (isegi!) vm riikide omi.

Tallinna pronkssõdurit nimetas ta "naš pamjatnik" -- s.t nende, Venemaa mälestusmärgiks. See on justkui kaudne okupatsiooni tunnistamine, või mis?

Muidugi väitis ta korduvalt, et tegu oli mälestusmärgi lammutamisega ("snoss"), ja et kui seda kära- ja risurikast "kaitsmist" (meie arusaamise kohaselt "Kristallnacht'i" e kristalliööd) poleks olnud, poleks mälestusmärki teisaldatud, vaid see oleks hävitatud kui okupatsioonimälestusmärk...

Küllap selle väite tekkele on kaasa aidanud ka meie "liimid ja böhmid".

Samas Poola sai temalt kiita. Esiteks selle eest, et küsis luba (?) Katowice kesklinnast NL sõdurite samba äraviimiseks, mille Venemaa nüüd suuremeelselt andis, võib-olla selleks, et meile "fašistidele" näidata -- "oleksite ka ju võinud Moskva bojaaridelt luba lunida"? (Aga ilma meieta poleks võib-olla poolakad seda luba saanud... :?: )

Teiseks kiitis ta Poolat osavõtu eest "Saksa fašismi purustamisel", mida aga Eesti kohta öelda ei saavat, kuna enamus eestlasi olevat võidelnud "fašistide poolel".
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Poolakatel on muide NSVL-st oma arvamus ja see ei ole teps mitte postitiivne. Põhjuseks oli Varssavi ülestõusu "tanki panemine" (so hävitati see sakslaste kätega), kuigi venelastel oli võimalusi Varssavi abistamiseks küllalt, ei pea vist mainima, et õhuruumi kontrollisid juba 99% venelased tollal. Ja seda reetmist venelaste poolt ei ole seal senini andestatud. Hiljem on spekuleeritud, et Stalin kasutus juhust, et likvideerida iseseisvusmeelne poolakate seltskond sakslaste kätega-hiljem on hea sakslasi süüdistada. Lisaks veel Katõni asjad - ja ei maksa imestada, et vendi idaslaavlasi Poolas ei sallita.
Martään
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martään »

Kapten Trumm kirjutas:...ei maksa imestada, et vendi idaslaavlasi Poolas ei sallita.
Mitte ainult Poolas, vaid ka mujal Ida-Euroopas. Olen rääkinud ungarlase, poolakate, tšehhide ja slovakkidega. Ei sallita kohe teps mitte.

Muide, olen rääkinud ka paljude inglastega - mitte ükski ei tea kus asub Eesti, v.a need paar tükki kes on ise Eestis käinud.
Mõnel korral olen näinud suuri silmi, kui olen maininud, et Eesti on nagu EL-s.
Ühesõnaga, Eesti maine pärast EL-i riikides pole vaja eriti muretseda. Lähiriigid, kes sündmustest kuulevad, need teavad niikuinii milline see idanaaber meil on. Kaugemad riigid ei kuule ei näe midagi.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kaitseuuringute keskus on üllitanud väikse kirjatüki nimega "Moskva käsi Tallinna rahutustes"

http://www.icds.ee/index.php?id=3&sub=2&L=0

Rõhutud vähemusrahvuste spontaanset rahvarevolutsiooni ei paista kuskilt.
oliver
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oliver »

Tehke mulle lollile selgeks kuidas on omavahel ühendatud tsaariaegne Georgi lint ja punaarmeelasest pronkssõdur? Punavõimu esindav pronkssõdr ju saatiski kuradile nii tsaarivalitsuse kui ka Georgi.
Kasutaja avatar
denis23
Liige

Postitus Postitas denis23 »

pronkssõdur ja georgi lint omavad omavahel samasugust seost nagu näiteks rock-bänd Propeller ja raadio Ameerika Hääl, mu sõber. Muide, inimeste arv kes on pronkssõduri juures käinud on sellel aastal kordades suurem võrreldes eelmistega. ainult et nüüd on kaks kohta kuhu inimesed viivad lilled, ühe asemel.

aga kui tähed närida, siis georgi risti lindi värvid olid alates Suure Isamaasõjast saadik Punaarmee kaardivägi värvideks. Samuti see on olnud Slava ordeni riiest kateosa värv. Nii et just idendideegiga kõik on korras.
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
naabri Ants
Liige
Kontakt:

...

Postitus Postitas naabri Ants »

Kui juba seoste seletamiseks läks, siis tahaks denis23 küsida.Mis seos on fašismil ja 2ms ajal saksa poolel sõdinud vabadusvõitlejatel? Või mida tähendab" Ansip pidõras" nagu su kaasmaalased "rahumeelsed" protesteerijad karjusid tänaval.Ja kuidas on see seotud pronksjunni teisaldamisega.Ega loogikat pole vist venelastel eriti kaasa antud.
Küll mul on ikka hea meel, et ma venelasena siia ilma ei sündinud. Lollimat/naiivsemat rahvust annab otsida, erinevatel režiimidel on venemaal olnud/on ülilihtne rahvast ärakasutada. Küllap on ka sm putja selle üle kaunis rõõmus, samuti nagu meie riigijuhid võivad rõõmsad olla et ugrimugrilasi ei ole võimalik kergelt marru ajada. Kui see oleks aga juhtunud, siis arva kes kõige rohkem nö kopikasse oleks saanud.....vastus: kohalikud venekeelt kõnelevad.
araterI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas araterI »

Pilt

Aga mõni mees sai oma Raudristi Rüütliristi Tammelehtedega just 9.mail kätte :D
Kasutaja avatar
ottojama
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ottojama »

Mul on hoopis selline küsimus tekkinud, venesoost foorumikamraadid - mida tähendab teie jaoks sõna "fašist"? Ärge otsige googlest abi, öelge see, mis esimesena pähe tuleb.
------------8<--------------
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Staalin siiski sidus georgi lindi ja oma reeturliku sõja - see herilasevärvi lint medalil "naše delo pravoje, mõ pobedili!". Poolesaja krooni eest võite hankida Laialt tänavalt.
Kasutaja avatar
denis23
Liige

Postitus Postitas denis23 »

ma arvan et sõna fashist tähendab vene keeles tänasel päeval midagi nagu bastard, tõpras. vaevalt et sellega mingi seos oleks 30-ndate aastate Itaalia riigiga.
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist