Artikkel Ekspressis "Eesti olematu riigikaitse"

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
Vasta
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

:wall: :wall: :wall: :wall: :wall:
«See nostalgia võimsuse järele - isegi nii palju neil ei ole vaja rikkust, heaolu, kui just seda, et nad domineeriks, et nad võimsad oleks - see on ka praegu väga tugevasti vene mentaliteedis ja seda igati soosib ka tänane Venemaa võim,»
Ah, mai viitsi enam, asi hakkab meenutama "Vahitorni" kaanepilti. Äi jõua mina su siirast usku kummutada, et lõvi ja tall kõrvuti rohtu söövad. Ja lõvi sest juurikahunnikust seedehäireid ei saa. See, et nende arust ebaõiglaselt kõrvalejäetud riigireetureid õigustama hakatakse, on muidugi eriti kõva sõna.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
LeBon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LeBon »

Meie iseseisev kaitsevõime on see esmalt see, et oleks piisavalt inimesi kellel siin riigis on hea elada. Täna moodustub pea kolmandik meie elanikest inimestest, kelle pole siin hea elada. Ja see arv kasvab. Sa ei saa sundida sõduriks kedagi, kes ei taha sõdida.
Oh seda demagoogiat. :wall:
Arusaadav, et transiidiäri ei õitse praegu kõige paremini aga peab siis sellepärast päris punaseks hakkama?
” Aga miks on Eestis praegu päris palju paremäärmust? Lahendus lihtne: NSVL lipukiri oli: sisult sotsialistlik, vormilt rahvuslik ja nii see NSVL sõna otseses mõttes natsionaalsotsialiste kasvataski. ” Sirje Kingsepp.
Lemet
Liige
Kontakt:

Ok, ei õigustanud tõepoolest, otsisid motiivi. Vabandan. Muus jään aga enda juurde. Et kogu ses juunikommunistide pundis oli ideelisi olematu kogus, näitab seegi, et 41 aastal vahetult enne Tallinna kaitselahingute algust võttis terve Tallinnas paiknev Eestimaa komsomoli juhtkond selmet sotsialistliku isamaad kaitsta, end sujuva kergusega rongiga Venemaale evakueerida. Mille peale venelased nad Narvast tagasi Tallinnat kaitsma peksid. Nii et seda jura "enda hästi tundmisest" ära küll mulle aja. Suur osa muulasi ei saagi ennast siin enne hästi tundma, kui teistvärvi trikoloor Toompeal lehvimas. Ja kohapeal leidub ka piisavalt kvislinglasi, keda võid praegu ükskõik kuidas motiveerida, kes aga ikkagi on uue võimu ees valmis kannuseid teenima. Ja ega neid sinu vaadete järgi ei saagi vist hukka mõista, sest neil on põhjus, neil "ei olnud hea elada..."
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Valus seda demagoogiat kohe lugeda :wall:

Mis siis teha, et kolmandikul oleks hea? Jagada kandikul kodakondsus kätte?

Siis on vältimatuks tulemuseks "Savisaar peaministriks" koos kõige kaasnevaga. Karta pole vaja mitte SRÜ-sse sattumist (nii loll pole ka Savisaar), kuivõrd just majanduse põhja laskmist, sest Keskerakonnal pole mitte ühtegi kandvat majanduspoliitilist ideed peale kommunistlik-sotsialistlike laialijagamiste - näiteks igileninlik põhimõte põlisrahva riidu ajamiseks "võta sellelt, kellel on ja anna sellele, kellel ei ole".

Ma saan aru, et idatransiidi raasukestest toitujatele on Savisaart vaja, aga kas ka teistele? :dont_know:
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Sinul ju kaitsetahet pole. Seepärast sa siin sellist haledat humanitaar-patsifistlikku juttu ajadki.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
USP
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas USP »

Järelikult pole mingil kaitsealasel tegevusel mõtet, corvus? Kõik on tühi töö?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Minumeelest on taaskord elava näite varal selgunud Eesti riigikaitse(tuse) põhiprobleem. Umbes sama nähtus on kirjutatud ka Hvostovi artikli ridade vahele.

Eesti probleem ongi mingi mõttetu, halisev ja virisev ballast, kes vingub ja otsib probleeme igalt poolt, omamata mitte mingeid ideid lahenduseks. Veel vähem selleks midagi tehes.

Mina sõda ei taha. Liiga palju on kaotada. Tahad rahu, valmistu sõjaks, on üks Rooma-aegne ütlus. Eestis pole elul viga midagi. Selline igisemine mingite pseudoprobleemide üle on lihtsalt järjekordne kinnitus sellele, et Eestis on vaimu tugevdamiseks vaja luua selline riigikaitsekorraldus nagu juudiriigis, kus igaühel on oma jõukohane roll. Kui sellised halisejad peaks istuma iga aasta kaks nädalat metsas mingis liivases augus ja toituma keetmata kiirnuudlitest ja pooleldi jäätunud konservidest, siis oleks seda halinat kõvasti vähem. Eesti mehe vaim on NÕRK ja seda on siin mõne mehe värisevates kirjutistes hästi näha :twisted:
krijgsvolk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krijgsvolk »

Olen Sinu juttu ,Corvus, vähe terasemalt jälginud juba kokku oma kaks kuud, st sellest ajast kui ennast siia registreerisin. Olen juba üsna tükk aega tahtnud suu puhtaks kõnelda, aga olen arvanud, et las olla, mis ma ikka urisen. Aga mul hakkab asjast kõrini saama!
Esiteks: ei pea mitte Sinu sõna alati peale jääma, on märgata, et kui argumentides alla kipud jääma,lähed üle kõige triviaalsemale demagoogiale.
Teiseks:mis kärbes Sind tagumikust hammustab, kui militaarse mõtlemisega härrasmehed kas või pisutki kaminat susivad ja sellele imelisele asutusele mingeidki etteheiteid teevad?Ah?Ega, Sa, noormees, juhtumisi seal palgal pole? Muidu on sihuke tunne alati, et nagu susiks kepiga herilasepesa!?
Mul pole midagi Sinu vastu isiklikult, tihti on Su kirjatükid huvitavad ja informatiivsed, peab tunnistama !
Arvan, et kõigile tuleks kasuks, kui Sa oma pseudonüümi tähenduse kohaselt end üleval pead!
Seniks kõike head ja tarkust edaspidiseks!
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Corvus ajab taas udu. Kui vaadata avaliku arvamuse uuringuid, siis seal küll pole enamus väljendanud oma kaitsetahte puudumist. Need, kes on valmis tegutsema, on vahemikus pool kuni kolmveerand.

Reeglina ajavad juttu "milleks meile armee" ja "mina olen maailmakodanik" need, kellel puudub igasugune kogemus kaitsejõududega (ei pea silmas ainult ajateenistust) ja kes elatavad oma teadmisi teistelt samasugustelt kuuldud mõttetute kuulujuttudega.

Vahest tasub mõtiskleda ka selle üle, et valikuline vähemusele rakenduv ajateenistus pole Eestis mitte rahaline paratamatus, millega seda ka siin põhjendatakse, vaid riigiisade mentaalsusest tulenev kiiks - esiteks on ju teada, et teatud mõttes drillimata pööbel on üldiselt tahtetu ja koostöövõimetu lambakari, mida on lihtne soovitud suunas lükata (vastupidine näide - vapside liikumine, mis oli omal ajal päris populaarne)
ja teisalt puudub riigiisadel (kellest 99% sõjaline taust on heal juhul mingid vipkursused kuskil possubaasis) üldse ettekujutus, misasi see sõjavägi on ja mis seosed sellega (sellest) tekivad. Sellest tekivad ka asjad, kus miljardeid pensionäridele puistamiseks leitakse (hääled juu), kuid mõndasada miljonit kasarmute ehituseks-kaadri palkamiseks ei leita. Küll pole ohuhinnangut, küll pole kontseptsiooni ja nii edasi.

Niiet erinevalt Soomest-Iisraelist on kogu probleemi algus meil kõrvade vahel. Armee toodab ise ennast toetavat mentaliteeti, kuid meil pole selle mentaliteediga eriti tahetud tegeleda. Meie soorollide hägustumist ja liberaalset maailmavaadet propageerivad poliitikud peavad seda ajupesuks.
krijgsvolk
Liige
Kontakt:

Mnjah! Meie häda kipub sinnamaale, et neid saatana advokaate kipub juba paljuvõitu olema, kusjuures suurem hulk neist isegi ei aima oma sobilikku kvalifikatsiooni.
Mis puutub meil ja praegu valitsevase mentaliteeti, siis valitsev on "igaüks iseenese eest ja Vanajumali üksi kõigi eest!" Ja riigikaitselist kodanikukohust peab osa meist teenuseks, mida peaks saama hea raha eest kusagilt osta!
Militaartraditsiooni katkemine maksab paraku ennast kurjalt kätte. Peab ütlema, et meie poliitikute ennastsalgavad jõupingutused "õhukese riigi loomisel" ja riigi kui sellise kaotamisel on hakkanud tõeliselt head vilja kandma, lisaks seesama valikuline ajateenistus.
Kaasvõitlejatel on õigus: oma armee ja ÜLEÜLDINE sõjaväekohustus loob ja taastoodab patriootlikku mentaliteeti.
Ja miskipärast häbenetakse meil olla isamaaline, patriootlik, väljendada otsusekindlust kaitsta oma maad ükskõik kelle vastu ja ükskõik millal ja mis asjaoludel. Mul on hakkanud tekkima tunne, et oleme oma vabaduse liiga lihtsalt ja veretult kätte saanud ning just seepärast ei hinda suur osa meist seda väärikalt. See vist ongi nii, et rahvas hindab kätte võidetud vabadust vaid siis, kui on selle eest " veres ja vahus võidelnud, kaotusi kandnud ja omab rahvusliku kangelaste ja märtrite panteoni... Mulle võidaks vastu vaielda, et kõik need, "sametrevolutsioonid jm revolutsioonid on ju tsivileeritud ja euroopalikud nähtused...ja seda küll aga...neid ei ole veel seni tõsiselt proovile pandud ja annaks Jumal, et ei pandaks ka. Ei hakka praegu puhtalt probleemi militaarseid aspekte analüüsima, aga üldpoliitiliselt on see minu, vana küüniku, arvates nii. Lisaks: olen praktiliselt kogu elu mitmesuguste jõustruktuurides teeninud, kuid mentaliteedi muutus on absoluutselt igal alal end sisse söönud. Näiteks kutsuvad ka justiitsministeeriumi beibe- ja jt lapsametnikud vanglas istuvaid pätte ja kaabakaid klientideks ja tunduvad arvavat , et jõustruktuurid osutavad lihtsalt teatud, mitte eriti tähtsat teenust...Eks ta ole. vabandan, et lõpp teemast mööda läks, aga ka see on mul südamel.
krijgsvolk
Liige
Kontakt:

Ah, et pronksiöö!?
Imelihtne: asi pole selles, et seda tehti, asi on selles, kuidas seda tehti!!! Kurat, me elame, paraku, venelastega kõrvuti juba mitusada aastat ja aeg oleks ometi kas või pisutki neid tundma õppida, et aru saada,mismoodi ja mis suunas nende pealuus hammasrattad pöörlevad! Aeg oleks aru saada, et vene inimese jaoks on Suur Isaamaasõda SUUR ISAMAASÕDA! Ja seal ei aita miski nõu.
Sellega ei tasu võidelda, seda tuleb arukalt ära kasutada ja endale soodsamaks pöörata. Kasvõi siin Eestis. Olen ise venelastega teeninud koos NA-s ja nad olid kõige normaalsemad sellid üldse, erinevalt igatsugu tšusmekkidest ja hohollidest, räägitagu praegu mis tahes rahvaste võrdsusest ja multikultist! Eranditest ei räägi. Lisaks on mul nii nõuka ajal kui ka taastatud vabariigi ajal piisavalt palju naabrimehi töökaaslasteks olnud ja olen aru saanud, et nad on meist emostionaalsemad, tihti ostustavadki tunded, mitte eestlaslik külm mõistus.Meie niisugused , nemad naasugused, ei ole see ju raketiteadus. Ok! Selle asemel, et telgi varjus, ööpimeduse ja politsei katte all asi ära toimetada oleks asi pidanud avalikult tehtama. Aga see omakorda vajanuks kasvõi järgmisi samme: ülimassiivne propaganda a la "teeme korda KÕIK sõjahauad Eestis ja korrastame need+kõiki langenuid tuleb meeles pidada, kuna sõda kõigile õnnetus+ei kõlba trollipeatuse alla nende langenute hauad+ viime väärikalt ja matame ilusale kalmistule teiste sõjameeste kõrvale, puhaku nad kõik rahus+kaasata mõlemi poole veteranide ühendused ja töötada nendega intensiivselt+teha asi päise päeva ajal ja pidulikult koos pasunakoori ja ja kaitseministri ja sõjaväelastega, samal ajal mattes ümber ka leitud leegionimeeste säilmed ( ka neid leitakse tihti)(selle eest oleks ka rahvusvahelised punktid reitingusse laekunud)+ viisakas tseremoonia kalmistul jnejne , lisaks võtnuks vanakestega pitsi viina ja kuulanuks nad ära. Loomulikult ei seganuks see Linteri-Reva-Sirõki-Klenski jama, aga, see väike ja arukas samm oleks rahustanud maha suurema osa meie naabritest ja nii palju kui ma vene inimest tunnen, siis oleks nad omi lollpäid ise otsast hakanud paika panema.
Nojah osa kaasmalasi arvab nüüd, et krijgvolk= rahvavaenlane.. Aga see asi tahtis ükskord väjaütlemist ja lõppude lõpuks on meil ka sõnavabadus1
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hummel »

Toodab kindlalt, kui armee on kindlale alusele ja ideoloogiale üles ehitatud ning toimib normaalselt. Kes väidab vastupidist, pole eriti kompetentne midagi riigikaitselalast väitma.

NA ei saanudki toota head patriotismi, sest oli üles ehitatud kahtlasele ideoloogiale ja siseelu oli probleemiderohke. Aga kõigest hoolimata on idanaabri juures täna riigikaitselist patriotismi hästi märgata ja vaat rohkem, kui meil. Et eestlastele okupatsiooniarmees teenida väga ei meeldinud, on mingi muu teema.

Meie kaitseväe probleemiks on, et ta on täna liiga väike, ehk ajateenijad mahub struktuuri lihtsalt liiga vähe. Ehk vaja on nii uusi kasarmuid, kui uut suuremat RA koosseisu. Ise ma ei poolda rohkemate meeskodanike kaasamist riigikaitsesse, kui 2/3 aastakäikudest. Ülejäänud 1/3 on siiski sedavõrd viletsad, et tõmbaksid kogu armee sooritusvõimet nähtavalt alla. Midagi sarnast, kui on Soomes, kus osalus riigikaitses on ikka parasjagu üle 70%.
Aga minu arvates oleks juba ülisuur samm edasi, kui suudetaks võtta teenistusse 1/2 kutsealustest ja moodustada ajateenijatest RA 1 asemel 2 jalaväepataljoni. Üks täiskomplektne võiks olla Võrus, teine Jõhvis. Jõhvi linnakut on plaanis ka laiendada.
Ja ma arvan, et selle ainsa RA jalaväepataljoni gemüsena segamini-laiali hoidmine on kavalalt põhjendatud sabotaaž ! :evil:

Iseasi, et meie kaitseväes ei panda üldse rõhku patriotismile selle heas tähenduses ja vastavale kasvatusele ning tänu sellele on patriotism viletsam, kui võiks/peaks.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

hummel ütles:
NA ei saanudki toota head patriotismi, sest oli üles ehitatud kahtlasele ideoloogiale ja siseelu oli probleemiderohke. Aga kõigest hoolimata on idanaabri juures täna riigikaitselist patriotismi hästi märgata ja vaat rohkem, kui meil.
Сигарев: Но говорить, что от нас все отстали, — преувеличение. Идут же все эти разговоры, что кино должно стать патриотическим. А что это, кстати, такое — патриотическое кино?

Хомерики: Я сегодня с утра опять смотрел сериал «Десантура», так что я понимаю, что такое патриотическое кино. С утра даже приятно посмотреть.

Хлебников: Лучше всех об этом Шнур сказал. Это похоже на воспитание ребенка. Если у тебя ребенок наступает на хвост собаке, ты ему говоришь: «Молодец, хорошо поступил». Он бьет девочку, ты опять говоришь: «Молодец». Он ворует, а ты все равно говоришь: «Молодец, сынок». И дальше из него вырастает чудовище. А если ты к нему адекватно относишься — за что-то хвалишь, а за что-то ругаешь, то из него начинает вырастать человек. Вот это нормальный патриотизм. А то, что у нас, — вредоносная и страшная вещь, которая заставляет людей, которые живут в нищете, просто забывать об этом и думать: «Б…дь, а все-таки у нас страна такая сильная, может навалять любому». И сидеть при этом в трусах и пить. Людей патриотизм этот, конечно, спасает от мыслей, что работы нет, ни фига нет.
http://www.afisha.ru/article/5820/
North Caucasians form an increasing fraction of the Russian military, the result of growing draft quotas, ethnic Russian demographic decline and draft resistance, and the desire of many non-Russians from that region to serve as soldiers, with some men from that region even bribing their way into uniform.
But that trend, “Nasha Versiya” reporter Aleksandr Stepanov says, is leading not only to an increase in the number of ethnic clashes within the Russian military but also to a rise in the number of incidents of insubordination with some North Caucasians refusing to obey orders they feel are demeaning
http://windowoneurasia.blogspot.com/200 ... asian.html
LeBon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LeBon »

Ma siiski kahtlen kas kaheksa-üheksa kuud suudavad teha midagi meie tänaste ühiskondlike produktidega.
Keegi polegi öelnud, et need kaheksa-üheksa kuud inimese mõttemaailma kardinaalselt muudavad aga see on fakt, et sõjaväes käinute seas on kaitsetahe suurem kui mittekäinute seas. Kui mälu ei peta, on seda ka mingid sotsioloogilised uuringud näidanud.
” Aga miks on Eestis praegu päris palju paremäärmust? Lahendus lihtne: NSVL lipukiri oli: sisult sotsialistlik, vormilt rahvuslik ja nii see NSVL sõna otseses mõttes natsionaalsotsialiste kasvataski. ” Sirje Kingsepp.
Lemet
Liige
Kontakt:

Iseasi, et meie kaitseväes ei panda üldse rõhku patriotismile selle heas tähenduses ja vastavale kasvatusele ning tänu sellele on patriotism viletsam, kui võiks/peaks.
Paraku mitte ainult kaitseväes, terve riik on ses osas tegemata tööd täis. Esmajoones poisslaste osas vanuses kümme aastat , keda vene ajal usinasti kasvatati. Ja mitte ilma tulemusteta. Põuavälgud, kooliekskursioonid väeosadesse jne- kas julgeb keegi selleaegsetest öelda, et ei olnud huvitav? Ennist siin lipsas läbi mõte, et iseseisvus tuli kätte liiga kergelt. Jumala õige jutt. Asjad, mis ilma vaevata kätte saadud, ei oma mingit väärtust, seda võib igapäevasest elustki järeldada. Ja ärge tulge rääkima, et see lauluväljaku laelupjamine mingi suur pingutus või ennastohverdav tegevus oli. Teine suur puudus on tõepoolest ka selles, et riigi ja ka selle kaitse juhtimisega (Aaviksoo on siinkohal meeldiv erand) tegelevad inimesed, kel pahatihti puudub igasugune militaarne kogemus(kolmekuuline sõjalise laager peale TPId ei tule arvesse ning ega suuresti ka need kaheaastased leitnandid, kelle üle ju vägedes avalikult irvitati ja ausalt öeldes väga tihti ka põhjusega). Sestap ei oma nende tegevus suures jaos ka mitte mõtestatud tegevuse vormi. Paraku. Üks veidi personaalne küsimus, corvus (ma loodan, et sa ei pane pahaks)- milline on sinu suhe ajateenistusega?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline