Venemaa ootamatu rünnak

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
taara
Liige
Kontakt:

Re: Venemaa ootamatu rünnak

Postitus Postitas taara »

Kapten Trumm kirjutas:Kasutajale taara:

Selline küsimuse püstitus on demagoogiline ning selle tegemise eesmärk oponenti lollitada juba enne vastamist. :?
Ei aita. 44 CV-d ka muide ei aita.
Lihtsalt mõned inimesed suunavad juttu alati sinna.
No mulle jääb mulje, et riiklik/parteiline valvekommentaarium on peale Postimehe anonüümse foorumi sulgemist siia kolinud. Kohe tõsiselt. Ilmub mingi asjamees eikuskilt, kellel pole staaži ollagi ja kukub siin vanu hunte seina lööma ja põhjapanevaid avaldusi tegema "loota tuleb poliitikute tarkusele" :?
Muidugi on demagoogia. Sellele ma rõhusingi. Täpselt samamoodi on demagoogia see, et tankid hoiavad kõik halva ära. Olenemata sellest, kas meil on 44 CV-d või 44 Leo 2A7 on Narva enne ära võetud kui need masinad Narva alla jõuavad. Edasi tuleb rünnak Narva võtjatele. (Iseasi on see kui tankid on varustatud lahingmoonaga ja mehed 24/7 valmis reageerima nii 5 min jooksul alates telefonikõnest Narvas või kohe Narva külje all.)

Minu arvates ei öelnud gooligan selle postitusega mitte kui midagi valesti. 24/7 5min jooksul reageerivat armeed ei suuda me kunagi omale saada. Selle poliitikute tarkuse asemel ütleksin pigem julgus, et vastu hakata. See ei tähenda seda, et meil ei peaks head relvastust olema.

Kui USA piir käiks vastu Venemaad, siis olukorras kus Pihkva diviisil tuleb uraaa hetk peale, et võtame New Yorki ära, siis ilmselt see ka võetaks ära enne kui USA sõdurid valmis vastama on. Peale seda tulevad USA-kad ja löövad venelased NY-st välja.

PS! Ilmselgelt läheksin sõtta 2A7-ga, sest esiteks on/oleks see vägev aparaat ja teiseks see, et ilmselgelt on see tugevam ja elujõulisem aparaat.
alban
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alban »

Kapten Trumm kirjutas:Ilmub mingi asjamees eikuskilt, kellel pole staaži ollagi ja kukub siin vanu hunte seina lööma ja põhjapanevaid avaldusi tegema "loota tuleb poliitikute tarkusele" :?
Tõlgime - loeb postituste kvantiteet, mitte kvaliteet.
Miskipärast eelistan ma Martin Heremi ja Veiko Palmi kommentaare, sest need on sisukad ja ma tean, et need mehed on oma tegudega tõestanud oma juttu. Kes on Kapten Trumm ja mida ta elus saavutanud on, peale paarikümne tuhande postituse kirjutamise, on suhteliselt suur küsimärk. Küsimärk ei ole see, et kommentaarid on üldjuhul lahmivad ning vinguvad. Seega ära ägestu kui keegi sõna võtab, vaata tema postituse sisu, mitte tema postituste arvu.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Sõbrake, ma pole siin sõnagi öelnud Heremi või Palmi kohta, vaid selle kohta, et ilmub mingi "gooligan", paneb siia mõned grammatikavigadega lausungid üles, mida alban siis tõttab kvaliteediks nimetama (lihtsalt põhjusel, et need õigustavad midagi)..... :shock:
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
reserv2006
Liige

Postitus Postitas reserv2006 »

Kapten Trumm kirjutas:
Selline küsimuse püstitus on demagoogiline ning selle tegemise eesmärk oponenti lollitada juba enne vastamist. :?
Ei aita. 44 CV-d ka muide ei aita.

No mulle jääb mulje, et riiklik/parteiline valvekommentaarium on peale Postimehe anonüümse foorumi sulgemist siia kolinud. Kohe tõsiselt. Ilmub mingi asjamees eikuskilt, kellel pole staaži ollagi ja kukub siin vanu hunte seina lööma ja põhjapanevaid avaldusi tegema "loota tuleb poliitikute tarkusele" :?
No ma ei tea, sellise "mitte miski ei aita, häving on kindel" suhtumine meie kaitsevõimesse ei aita küll selle arendamisele kuidagi kaasa. Mida vähem sellise suhtumisega inimesi meie erinevates jõustruktuurides on, seda parem.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

24/7 5min jooksul reageerivat armeed ei suuda me kunagi omale saada.
Miks mitte.?KL on suhteliselt kiirelt reageeriv, Scouts niisamuti. Kui suudetaks ka ajateenistusel baseeruvate väeosade reaktsiooniaega muuta, oleks terve kaitsevägi 24/7/365 viie minuti jooksul reageeriv. Või vähemalt tunni jooksul.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

KL kiirreageerivale rollile antud juhtumis viitab ka Toomse (oma 2014 kevade kirjutises). Mina lisaks antud kirjeldusele (KL, automaat kodus) ka juhitavad kantavad tanki- ning õhutõrje relvad, mis mitmekordistavad taolise, väiksearvulise ja esialgu desorganiseeritud vastupanu mõjujõudu. Kui Narva sissesõiduteele on rohelised tegelased ehitatud liivakottidest KP pesa ning kõrval seisab soomustatud Tigr, siis ei torma me mitte AK-4ga rünnakule, vaid sõidutame ühe Javelini sinna laskepessa ja teise Tigri katusele. Mille toimumine on üsna demoraliseeriv, samas KL kaotusi tõenäoliselt ei kanna. Õhutõrje relvad aga seks puhuks, kui vastasel tekib mõte oma rohemehikesi kopteritega toetada.
Aga miks mitte ka korralik snaiperrelvastus (koos väljaõppega mõistagi). Ühesõnaga, riistad peaks olema mitte AK-4'd (need ka muidugi), vaid just sellised, millega 1-2 meest suudaks lihtsalt terve jao neutraliseerida. Lihtsalt püsse koju jagades me ei anna osalistele tulejõudu, mida taolises olukorras nad vajaksid.
Viimati muutis Kapten Trumm, 09 Mär, 2016 17:45, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Mamba
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mamba »

No vot sellest ma räägin.
KL parimatest poegadest koosnevad üksused ei jää lahinguväljal scoutsile või liitlastele mitte kuidagi alla.
Korduvalt tõestatud.
On veel üks suur pluss, KL on alati kohal.
Selliste üksuste relvastus peab olema väga hea.
Kokatädidele ja pensionäridele püsside jagamine polegi mingi suurem asi lahendus.
Reaalsete KL eesliini üksuste relvad koju ja raskem relvastus samuti.
Iga malev teab millised on nende parimad üksused ja parimad mehed.
Mis siin keerulist on?
Meie võitlejatel on piisavalt kohusetunnet ja sisejulgeoleku inimestel piisavalt usaldust et asjad klappima saada.
Nii sünnib 24/7 valmis armee.
Vanade peerude hinge peab mahtuma sündinud fakt et KL pole enam väike äbarik suure venna kõrval.
Siin on pudelikael.
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige

Postitus Postitas Kulibin »

Ai.vai, nagu selja pööran, kukub Trumm siin kohe lammutama. Seekord siiski olen härra viimaste seisukohtadega nõus mis puudutab kaitseliidu relvastamist. Nõus ei ole muidugi sellega, et kallis pauk raisata mingi odava pool-soomus konna pihta. Piisab Gustist või siis RPG-st. :wink:
* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martin Herem »

Kui KL on sama kõva kui Scouts, miks me siis sellise kalli teemaga üldse jändame?
Kui me TT ja ÕT raketid kodanikele laiali, koju kätte jagaksime ... mis te arvate, mitu relva meile oleks müüdud, kui me oleksime seda lubanud teha, või mis saaks, kui me seda nüüd teeks?
Oleks et sellest poleks varem räägitud.
Aga miks mitte ka korralik snaiperrelvastus (koos väljaõppega mõistagi). Ühesõnaga, riistad peaks olema mitte AK-4'd (need ka muidugi), vaid just sellised, millega 1-2 meest suudaks lihtsalt terve jao neutraliseerida.
Kas veidi õhinasse ei lähe. Reasta siis mingis tähtsuse või olulisuse järjekorras. TT ja ÕT ja ... isegi snaiperrelvastuse annaks ... No miks mitte suundmiinid ja miinipildujad?
Huvitav, miks meist rikkamad riigid ei lahenda probleeme sellega, et 1-2 meest varustataks selliste riistadega, millega terve jao suudaks LIHTSALT neutraliseerida?
Või on mul vana peeruna üldse õigust selliseid küsimusi esitada :)
alban
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alban »

Kapten Trumm kirjutas:Sõbrake, ma pole siin sõnagi öelnud Heremi või Palmi kohta, vaid selle kohta, et ilmub mingi "gooligan", paneb siia mõned grammatikavigadega lausungid üles, mida alban siis tõttab kvaliteediks nimetama (lihtsalt põhjusel, et need õigustavad midagi)..... :shock:
Natuke funktsionaalset lugemisoskust ka paluks lisaks nobedatele näppudele. Ma ei ole kusagil kellegi Guuligani poste kvaliteediks nimetanud. Minu kommentaar oli suunatud sinu väitele kus sa seadsid palju postitanud isiku arvamuse olulisemaks selle isiku omast kes on vähem postitanud. Minu kommentaar käis sinu ja ainult sinu kohta.
Lemet
Liige
Kontakt:

Siinkohal meenub vastukaaluks isand Heremi jutule taas Šveits...arusaamatu reliktmoodustis sihuke, jagab kogu meessoost kutseealisele elanikkonnale igatsugu tulenuiasid lausa kottu laiali.
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Tegelikult oleks tõesti huvitav teada, mis relvad seal kodusele hoiule on antud ja mis kogustes laskemoonaga. Kas sa Lemet palun tooksid need välja?
Lemet
Liige
Kontakt:

Mingil ajal panin siia üles ühe loo selle riigi relvajõudude teenistuse kirjeldusega. Koos piltide ja kui mälu ei peta, siis ka arvudega. Otsing peaks selle kätte tooma. Niipalju on meeles, et kogu reservis asumise aja on relv reserviarvatul koos mingi moonakogusega kodus ja vanuse tõttu reservist väljaarvamisel olid ka edasiseks relvaomamiseks avarad võimalused.
vk1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vk1 »

kas need kodushoitavad asjad olid tõesti tt-raketid ja õt-raketid? minu isa šveitslasest tkolleeg hoidis küll riigilt saadud relva, mundrit ja ...tuubat vist ka (oli orkestris). sellega võibolla õnnestuks mägedes laviini korraldada, nii et võibolla kvalifitseerubki tuletoetusrelvana :D
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Lemet - guugeldada ma oskan.
Proovime uuesti
Vastukaaluks minu jutule (kus ma rääkisin muuseas ÕT ja TT relvadest), meenus sulle Šveits, kus kogu meessoost kutseealisele elanikkonnale igatsugu tulenuiasid lausa kottu laiali. Ma nüüd küsin uuesti: mis relvad need seal kodus on? Kas on TT ja ÕT relvi? Kui palju riik annab laskemoona ... või on mingi aega sedagi koomale tõmmanud?
Ole nüüd nii kena ja vasta.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline