PzKpfw IV Ausf. D

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Spetsnaz
Liige
Kontakt:

PzKpfw IV Ausf. D

Postitus Postitas Spetsnaz »

Nonii, mõtlesin, et teeks ka teema enda tanki aeglasest arengust.

Tegemist on siis Tamiya 1:35 mudeliga ja plaanis on teha hilisem mudel (alates 1940), millel on 30mm lisasoomusplaadid.

Mõned pildid ka:

Karp on selline:
Pilt

Jupid mu laual:
Pilt

Vabal ajal olen MacGyver:
Pilt

Üritasin elu esimest korda teha keevitusi. Pärast keevituste tegemist, mõistsin, et nendes kohtades vist üldse ei ole olnud päris tankil kunagi keevitusi, kuid ei hakanud neid maha võtma:
Pilt

Kuna esimestel porilaudadel olid ainult hinged ning alguses ei olnud neid vahesid, mis näitaksid, et porilauad käivad lahti. Jällegi üritasin midagi ette võtta ja nüüd näeb kuradi kole välja:
Pilt

Liimiga juhtus vahepeal selline tore asi:
Pilt

Kuna summuti oli kahes osas, üritasin veidi pahteldada, et jääks mulje nagu oleks ühes osas:
Pilt

Vana tross:
Pilt

Uus tross arengujärgus:
Pilt

Selline ta siis ongi praegu. Palun kommenteerige ja kritiseerige :) :oops:
Krahv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Krahv »

Selle MäkAivari asja peale ütleks et idee on hea, ma ise võtsin kunstitarvete kauplusest skulptoritele mõeldud asjad, peale seda rüüstasin hambaarsti kabinetti ja nüüd olen õnnelik.

Aga sellest trossist mis tegid. Mina võtaks selle plastmassist otsa ja lõikaks selle trossi sealt ära. Väike auk sisse ja uus tross otsapidi selle sisse. Et jääks see trossi silmus ja kinnitus endiseks aga tross ise oleks juba parema detailiga.

Jõudu tööle,
Krahv
Don`t be afraid of your model, it is you who is holding the knife. There is a very fine line between "hobby" and "mental illness".
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

No jah, eks julgust peab olema, et seda vana Tamiya mudelit hakata meisterdama. Seega jõudu!

Esisoomuse keeviste osas ütleks, et eks nad pisult karmid ole, kuid peaasi ,et ise rahul oleksid. Praegu on see valesti paigutatud, ehk siis esiplaat peaks olema täies pikkuses olemas ja selle tahaseinale siis külgplaadid kinni.
skeletondude
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas skeletondude »

Nõustun Panzergrenadier-iga keevituste osas,aga jah,peaasi,et ise rahul oled :wink: .Kas on juba teada mis värviskeemi kasutad?

Marek.
Spetsnaz
Liige
Kontakt:

skeletondude kirjutas:Nõustun Panzergrenadier-iga keevituste osas,aga jah,peaasi,et ise rahul oled :wink: .Kas on juba teada mis värviskeemi kasutad?

Marek.
Värviskeem? Kui mõtled selle all seda, mis värvi tank tuleb, siis eks ta German Grey või midagi sellelaadset tulebki. Torni sisemuse teen valgeks.

Piltidel veel pole, aga hetkeseisuga olen ette samuti soomusplaadid pannud.

Eks ma järgmine kord uurin hoolikamalt, kuhu keevitused käivad jne. See humbroli pahtel kuivab nii kiiresti, et ei jõuagi ilusamat keevitust teha, peab kiirustama, aga eks need keevitused minu oskamatusest ongi sellised robustsed. Mis ma sellest pahtlist ikka süüdistan :lol:

Nüüd mõtlen, et kas värvida tanki peale tulevad tööriistad eraldi ja hiljem külge liimida või pärast, kui juba tank värvitud on ja siis peene pintsliga tööriistad ära värvida. Teine variant nõuab täpsemat kätt, aga esimene variant on võib-olla keeruline selle pärast, et värvi peale ei jää liimitud esemed nii lihtsalt peale.
skeletondude
Liige
Kontakt:

Spetsnaz kirjutas: ...kas värvida tanki peale tulevad tööriistad eraldi ja hiljem külge liimida või pärast...
Ma pakun,et värvida nad eraldi,aga alt,kuhu liimi hakkad panema,seda ära värvi ;)

Marek.
Tsiknat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tsiknat »

Liimitavad kohad saab ju värvist ära ka puhastada.Ise kasutan kolme varianti:
-mudelinoa otsaga
-Peenikese puuriga näppude vahel kruvides (tillukesele detailile on ühest liimitilgast küll)
-Otsfreesiga kui pinnad on vähe suuremad.

Valiku,mida värvida külge liimituna mida hiljem liimida teen ehitamise algjärgus.

Tom
Kui kaks inimest suudavad pimedas teki all ilma abivahenditeta valmis teha kolmanda inimese, siis igasugune mudeli kokkupanemine peaks olema käkitegu.
Kasutaja avatar
Tarts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tarts »

Tubli tykk võrreldes minu käkerdistega T
Anna aga minna !
skeletondude
Liige
Kontakt:

Tarts kirjutas:Tubli tykk võrreldes minu käkerdistega T
Anna aga minna !
Tõesti ;),
Aga Tarts,ega sinu nö."Käkerdised" on isegi vägagi head,lihtsalt esimese korraga ei tule kõik sama hästi välja nagu,no võtame näiteks Fossiili või Panzergrenadier-i mõni mudel.Eks ikka harjutamine teeb meistriks!;)
Aga Spetsnazile ainult jõudu edasiseks! ;)

Marek.
Kasutaja avatar
Tarts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tarts »

:oops:
Spetsnaz
Liige
Kontakt:

Krahv kirjutas: Aga sellest trossist mis tegid. Mina võtaks selle plastmassist otsa ja lõikaks selle trossi sealt ära. Väike auk sisse ja uus tross otsapidi selle sisse. Et jääks see trossi silmus ja kinnitus endiseks aga tross ise oleks juba parema detailiga.
Krahv
Just proovisin nii teha nagu soovitasid, aga kui olin juba ühele augu sisse teinud, avastasin, et teine silmus on kadunud ja ei leiagi seda kuidagi üles. Krt, see on see, kui laud on nagu seapesa.

EDIT: leidsin üles

Enda jaoks tegin ühe avastuse: ka liimi saab pahtlina kasutada :o :P . Kogenumad tankistid/mudelistid teadsid seda vist seda juba ammu. :roll:
Viimati muutis Spetsnaz, 02 Nov, 2007 16:35, muudetud 1 kord kokku.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Spetsnaz kirjutas: Enda jaoks tegin ühe avastuse: ka liimi saab pahtlina kasutada :o :P . Kogenumad tankistid/mudelistid teadsid seda vist seda juba ammu.
Pea hoogu - see avastus ei ole sugugi päris see, mis ta paistab - kunagi sai isegi liimi ja plastiku seguga kõiksugu aukude täitmist proovitud ja mida muud veel, aga mingi poole aasta pärast olid tagajärjed kõike muud kui meeldivad - täidetud kohad tõmbasid kõveraks ja lohku... Nüüd ma liimin näiteks pikemaid juppe (toru pikuti) ainult paari pisikese tilga Revelli liimiga. Sätin korralikult paigale - enne kuivamist saab ju pooli miski aeg veel nihutada ja siis lasen liitekohad superliimi täis joosta. Seda vedelat, mida ka Kullost potsikuga saab. Sõber miski aeg tagasi liimis Stureri toru tavalise mudeliliimiga kokku ja ütleb, et nüüd on kõveraks tõmmanud.
Aga kui teinekord on mõne masina pilte vaja - kasvõi selleks, et vaadata kus on ja kuidas näevad välja keevisõmblused, anna teada - mul siin üht-teist on juba kogunenud. Kui sa seda silmust üles ei leia, kirjuta privasse - mul vedeleb sama mudel, saad sealt uue asemele.

Urmas.
Spetsnaz
Liige
Kontakt:

Nii, mitu kuud pole tankiga absoluutselt tegelenud ning eile võitsin asja uuesti käsile. Selle ajaga jõudsin torni valmis. Kuigi kaasas oli 3 figuuri (juht, commander ja keegi veel), otsustasin kõik luugid kinni jätta ning mingi teise projekti raames neid kasutada, sest tahan lihtsalt tanki valmis saada. Mehikeste värvimine on liiga peen töö minu värisevate käte jaoks.
Üks asi, millega ma rahul pole, on kahuri all olev antenni juht, sest too tuli eriti vildakas ja kõver.

Värvimise osas pole ma selgusele jõudnudki. Värv, mida kasutada kavatsen, on küll olemas, kuid mida pole, on aerograafile vajalikku õhukompressorit. Mõtlesin ka pintsliga värvimise peale, kuid ma parem ei mökerda eriti, sest ma ei oska pintsliga ilusti värvida.

Mõned pildid:

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Edeneb ju kenasti, mis sellest et vahedega - elu tahab ka elamist. Ainus, mis hetkel küsimusi tekitab, on keevisõmblus tornialuse karbiku lisasoomuse ees vasakus nurgas - seal tegelikult mingit õmblust ei olnud, kui huvi pakub, võin sellest fotosid saata. Arvan, et selle koha kergelt üle käimine ei tohiks raske olla.

Urmas.
Spetsnaz
Liige
Kontakt:

Saada muidugi fotosid. Ma olen küll netist otsinud, kuid konkreetselt selle tanki pilte pole eriti leidnud. Enamasti on nad samasugused 1:35 mudelid või siis mustvalged kehva kvaliteediga pildid.

sven.magi@gmail.com
Viimati muutis Spetsnaz, 20 Veebr, 2008 13:12, muudetud 1 kord kokku.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist