Digging at Estonia 2006

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Kasutaja avatar
jaan59
Liige
Kontakt:

Digging at Estonia 2006

Postitus Postitas jaan59 »

http://www.wehrmacht-awards.com/forums/ ... p?t=244061 Krt,kas sellist Eestit me tahtsimegi ve..
Kasutaja avatar
Mazz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mazz »

Uus-Meremaalt...eestisse.....miks nad just siiiia tulevad?
Kasutaja avatar
LoCo
Liige
Kontakt:

Re: Digging at Estonia 2006

Postitus Postitas LoCo »

jaan59 kirjutas:http://www.wehrmacht-awards.com/forums/ ... p?t=244061 Krt,kas sellist Eestit me tahtsimegi ve..
Tundub küll. Tegemist juba ammu toimiva turismiharuga. Tegemist on Espenlaub Militaria Battlefield tours-iga. Sellest on ka siin vist varem räägitud. http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... ight=tours
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

turumajandus

Postitus Postitas hillart »

Huvitav, huvitav.
Seal lehel mees väidab, et küll ikka eesti inimesed (eestlased ja venelased) on kenad ja viisakad. Hoolitsevad langenute matmiskohtade eest nii mis kole jne.
Kas ta siis nendest venelaste vägitegudest läänepoolsete meeste matmiskohtadel kuulnud polnudki?

Aga, jah, ega see just südant soojenda, kui näed, kuidas mingid võõrad mehed meie hoovile asju ajama tulevad. Tahaks ikka nagu endale hopida. Kauaks meilegi neid ilusaid paiku jätkub.
Kuid turumajandus on turumajandus ning meie vaid pragmaatilistel põhimõtetel rajanev vabariik on selle viljelemiseks just see kõige õigem paik. Pole miskit nuriseda. Just sellist Eestit me ju tahtsimegi.

Kus kodaniku ja riigi vahel on vaid ostu-müügi suhted. S.t., et riik ostab kodaniku käest kodanikuks olemise teenust ja kodanik, vastupidi, müüb riigile oma kodanikuks olekut.
See viimane jutt ei lähe küll otseselt teemasse, kuid külgepidi on sellega seotud küll.
Tuli see mulle meelde just seoses hiljaaegu tööl puhkenud väga ägeda arutelu valguses, missugune käsitles praegu ajateenijatele igakuiselt makstavat alampalka (lisaks prii ülalpidamine riietuse, toidu ja peavarju näol). Sest see on ju kah riigi poolt endale kodanikuks olemise ostmine selle noore inimese käest, kes teenistusse tuleb.
Ja, kujutage ette! - Väga mitmed inimesed (kaitseväelased, muideks) peavad seda väga õigeks, et selliseid rahasid lihtsalt kodanikukohuse täitmise eest välja antakse.
Nii, et - mis te imestate! See ongi see kauaigatsetud TURUMAJANDUS, missuguse tunnuslauseks on "Kõik müügiks!". Ka kodumaa, ja kõik mis selle pinnal ja selle sees.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Kasutaja avatar
-=Mortyr=-
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas -=Mortyr=- »

Ma ei usu oma silmi.

Seal esimesest postist tuleb välja, et koht on Sillmamäe, kus ma iga suvi käin. Esimesel pildil oleva kaeviku asukohta tean isegi peast. Ja viimastel piltidel on näha, et maa on välja põlenud. Kui mälu ei peata siis põletati seal kõik välja 2 aastat tagasi. Arvatavasti just hõlpsama kaevamise eesmärgil, sest põlengu piir lõpeb seal kus positsioonid lõpevad.
Seal on päris suur kaevikute rodu Sillamäelt Vask- Narva välja väikeste vahedega. Merepiirist kuskil 50m.
Sai ka seal käidud vaatamas, kuid sellega asi ka piirdus.

Uus - Meremaa...uskumatu lihtsalt.
ppp
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ppp »

Mina oma silmi küll usun! Muidugi oleks asi ilusam, kui meie käiksime UUs_Meremaal sonkimas, aga tuleb välja, et seal pole selliseid imelisi asju metsast leida. Igatahes on hulga vaimustunud isikute postitusi, sealhulgas ka foorumlaselt "billmunny`lt" :lol:
Eks tegelikult nii mõnedki meist ei ütleks ära kusagil võõral ja põneval maal maapinna sees urgitsemisest, et leida oma unistuste saksa kiiver või Püha Graal vms. Eks oleneb igaühe enda rikutusest ja kohalikest leitud/ostetud "sõpradest" kui eetiliseks ta teguviis võõral maal kujuneb.
Kauge külaline tundub igatahes õnnelik olema ja ka hulk lugejaid vaimustuses. Ka soomlane jälle tulemas, tema võiks küll omal maal ka huvitavaid kohti/asju leida või on seal juba kõik tal üle käidud :?:
NAZIZ
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas NAZIZ »

Sinimägedes seigelda enam üksi ei julgegi.Kaevurid on oksarisuga aukude
katmise taseme viinud selleni ,et ettevaatamatu seikleja võib lõdvalt luud-kondid murda.Tõprad teevad mingeid imepäraseid auke läbimõõduga 40-50 cm . ning sügavusega üle meetri ja seinad on nii siledad nagu oleks postipuuriga puuritud.Vaata ja imesta!
Tehtud,mõeldud!
Frundsberg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Mida te ikka imestate. Elaksite ise kuskil Uus-Meremaal või Austraalias ja omaksite piisavalt raha ning huvi asja vastu, siis Eesti on igati sobilik sihtkoht. Kui jätta välja see, et selline sonkimine pole seaduslik, siis mida nii väga ikka ette heita? Et väljamaalane viis meilt minema hunniku roostes rauda? Või et selle retke käigus leiti kahe hukkunu säilmed ja maeti maha? Ei hakka seda firmat õigustama, aga meie lahingupaikades teevad peamist kahju siiski kohalikud pätid. See Uus-Meremaa pereisa oma naisega tundus küll vägagi viisakas tegelane olema. Kindlasti ei loobi ta konte laiali, et toksi mürskudelt juhtvöösid maha või ei tee muid sigadusi. Äkki ajab suisa kaevatud augud ise kinni? Ja kogu see teema oli minu meelest ka positiivne, nii et pole mõtet eriti end puudutatuna tunda. Kui muidugi ei juhtuta olema nende Võrus väidetavalt elavate olendite sugulane kes ka hispaanlast neegriks peab.
Q
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Q »

Frundsbergiga täiesti nõus.
Kasutaja avatar
west
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas west »

Nu mis mul lisada...Kohtasin ma seda punti seal samas Ida-Virumaa metsades...see papi Uus-Meremaalt on ikka töeline wehrmachti huviline,keha ja käed on nazi sümboolikaga täis tattoveeritud.Selline vahva meehike oli,on tuntud jähimees seal Meremaal ja on isegi raamatuid kirjutand jahi teemal,kui nüüd öieti meeles siis on ta mingi spetz metssea jahis :roll:

Omalt poolt lisan et tegu oli igati vahva üritusega kuhu ma juhuslikult peale sattusin ja käisin nendega ka mönda aega ringi metsades.Mina küll ei näinud et seal midagi pahat toimus,sain vaid näha kuidas enam vähem korralikke wehrmachti asju mis olid kaasa vöetud kodust mätta alla pandi ja saadeti siis välismaalane sinna poole ja kui karjeid ja naeru sealt poolt tuli siis oli asi jokk ja köik ok.Kui kaua aega oli vaikus siis mindi ja juhatati sellistele peidukohtadele lähemale....
ppp
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ppp »

Westi jutu peale: see kiivrileidmise koht viis omal ka vägisi mõtte selle peale, et too pott oli spetsiaalselt sinna veeauku istutatud heade sõprade poolt :lol:
Kasutaja avatar
jaan59
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas jaan59 »

Lõppeks on sellest üpris naljakas lugu välja koorunud :D ...siiski jääb pisut häirima see sõnum,mida vana natsipeer nüüd maailmale viib:Eesti on kaevurite paradiis,kõigi maade detektoristid Sinimägedele... :x
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Aga kuidagi hale tundub selline värk küll: keegi peidab mingi militaarkola kamara alla ja siis tuleb turist metalliotsijaga... Teeb ju välja sisuliselt sama, kui et loomaaed hakkaks pakkuma turistidele jahipidamisvõimalust. Aga noh, äri on äri. Ma isiklikult tunneks küll rohkem rõõmu enda leitud roostes pommikillust kui kellegi poolt ekstra minu jaoks pool tundi tagasi maha maetud kiivrist.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
ggdag
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ggdag »

...Aga kas tal tooli või piiril mingisuguseid probleeme ei teki kui sellist "kolu" tahab Uus-Meremaale saata ? :roll:
Kasutaja avatar
west
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas west »

Aga mis keelust siin rääkida kui mees korjas metsast pudeleid,pesukausse,hobuseraudu,mannerguid,ahjusiibreid ja veel palju sellist tema jaoks väga väärtuslikku staffi.Seal tema kola hunnikus küll nüüd minu jaoks midagi kadestusväärset ei ole,mina paneks julgelt sellele hunnikule nimetuseks ``prügi`` :D :lol: :lol:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline