Tõesti tõesti, pole siin midagi nii imestada, vahel võin ka lennukiga tegeleda.

Bf 110-ga on mul juba ammusest ajast pisult eriline suhe. Nägin kaadreid, kuidas need mere kohal lendasid ja kohe hakkas nende kuju meeldima. Nii jäidki söed tuha alla hõõguma ja nüüd kui Eduard sellise ilusa mudeli välja lasi, siis loomulikult pidi üks ka minu omaks saama.

Lugesin siis erinevad artiklid enne ehitama hakkamist läbi ja asusin innukalt asja kallale.
Kuna enamik kabiini näidikuid on värviliste söövituste näol kaasas, siis ei hakanud neid veel enne põhivärvi pealekandmist külge liimima.
Selline on siis hetkeseis sisustuse osas.

Üldiseloomustuseks võib öelda, et uskumatult palju väikesi detaile. Suured tänud Eduardile, et resti külge kinnituvad nad kõik väga väikeste liidetega, seega sai nad kõik õnnelikult ka uue noaga eemaldatud.
Raadiooperaatori laskemoona jätsin hetkel veel lisamata, sest nii saab asja hõlpsamini värvitud. Nendega läks ka omajagu aega.

Kuna selleks korraks oli väikestest osadest isu täis, siirdusin tiibade juurde. Kõik tundus lihtne ja alustasin sellega, et liimisin peamised osad kokku ja siis hakkasin omavahel sobitama. Kahjuks avastasin, et mootori katted (sorry, ei tea täpset terminit) ei ühti tiibadega ja lisaks selele ei ühtinud nad tiibadel ka enam üksteisega. Ehk siis minu raskelt mõistetava jutu selgituseks:

Tuli asuda julmalt pahtilga kõike seda ilusat plastikut ja vahesid kinni mätsima. Tagantjärele targalt oleks võinud kasutada kaheosalist epo pahtlit, aga seekord otsustasin ,et Tamiya hall pahtel on kergemini lihvitav ja seega loodetavasti suudan ümbritsevale vähem kahju teha.
Lõpptulemus on siledad voolujoonelised liited, kuid kuna pahtel oli pinnadetaili kinni katnud, siis pidin hakkama seda kõike taastama. Jooned sai tehtud nüri noaga, mille tera oli juba pisult sae moodi. Needid taastasin väikese puuri otsaga ja ka ühe hambaarsti tööriistaga, mille otsa livisin teravaks. Tunnistan, et teatud kohtades ei saavutanud ma eriti head tulemust, kuid hetkel olen rahul, sest olen nedega juba kolm päeva mässanud. Teinekord olen targem.
Pealt:

Alt:

Teine tiib pealt:

Teine tiib alt:

Selleks korraks kõik. Loodan, et teid sellest mudelist väga eemale ei hirmutanud.
Siim