Kas neid kasutatakse, et uksed on nüüdseks üle värvitud ja üldse tunduvad suhteliselt viisaka välimusga, ehk on sisutuski säilinud?. Kelle käest võtit küsida võiks?
Vanasõiduki huviline
Minu sõidukid: Gaz 22; Moskvich 412 1969
Nõukogude võim istutas selliseid asju terve Eestimaa täis. Näiteks Tartus, Vanemuise taga on ka üks taoline "asutus" ja Pargi tänaval ja jumal-teab-kus veel.
Oleneb. Näiteks mainitud Pargi tänava omas on miski noortekeskus.
plekkpea kirjutas:Nõuka aegne varjend. Veel on Peterburi tee 38 jne.
Peterburi tee 38 maja läheduses polnud küll ühtegi märki varjendist. Hoopis Peterburi tee 42 , ehk Tallinna Külmhoone territooriumil, olid ventilatsiooni avad.
Vanasõiduki huviline
Järvamaal, täpsemini Särevere kooli ümbruses on ka paar ventilatsiooni- ja ilmselt ka varuväljapääsu ülesandega betoonkuubikut. Klassikaline tuumavarjend ise asub loomulikult koolimaja all. Ma olen aru saanud, et varjendid, mis asusid hoonete keldreis, varustatigi varuväljapääsudega.
Neid ventilatsiooniavasid on tõesti terve kesklinn täis, isegi 90. aastatel mõnes sellises roninud, vaevalt et need varuväljapääsud olid, sest seal oli isegi lapsel kitsas ja võred olid tavaliselt keevitatud.
Vanasõiduki huviline
üks varjend asus ka pae tänava ühika ees ja koplis on neid päris palju eriti on neid nii nimetatud hrutsofgade ümbruses neid vist ehitati ühe aekseld kui ma ei eksi, agakõige parem näide nende kasutusele võtmisest on minuarust palti jaama vana hoone alune
plekkpea kirjutas:Nõuka aegne varjend. Veel on Peterburi tee 38 jne.
Peterburi tee 38 maja läheduses polnud küll ühtegi märki varjendist. Hoopis Peterburi tee 42 , ehk Tallinna Külmhoone territooriumil, olid ventilatsiooni avad.
Selle varjendiga oli nii, et uste ees oli muldvall ja varjend puutumatta. Hakati uut hoonet sinna ette ehitama, siis kaevati eest lahti ja lõhuti sissekäigud. Loomulikult hagijad viisid sealt vanaraua minema. Uksed aga müüriti kinni ja seisab niimoodi kinnisena siiani. Aadressiks ikkagit Peterburi tee 38. Hetkel näha vaid kolme maja vahel küngas.