Sahtlist välja

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
andrusan
Liige
Kontakt:

Sahtlist välja

Postitus Postitas andrusan »

Pildistasin nädalavahetusel oma mudelid üles ja selle käigus tekkis mõte, et tooks nad nö. sahtlist välja ja näitaks rahvale. Samas annab see ka ülevaate minu arengust mudeliehitamisel. Kõik siiani minu poolt kokku pandud kraam on otse karbist ja ajaloolist tõde nende juurest otsida pole esialgu mõtet.
Väga huvitav oleks ka teiste tegijate sahtlipõhja kiigata, kindlasti on seal masinaid, mida pole siin veel näha olnud.

Mõne ida-saksa ja vene mudeli olin küll kokku pannud juba lapsepõlves, aga tõsisem huvi tekkis uuesti paar aastat tagasi, kui olin näinud üht näitust.
Esimene värvitud mudel oli Zvezda T34-85. Värvitud pintsliga ja mudelismifoorumitest ei teadnud ma sel ajal midagi.
Pilt

Pilt

Järgmisena võtsin ette Trumpeteri IS-3
Pilt

Seejärel tunsin end juba nii kõva mudeliehitajana, et ostsin Kullost Trumpeteri MIG-3, mis tundus jube kallis - 500 EEK-i. No sellega oli üksjagu pusimist ja mudelismifoorumit polnud ma veel ikka avastanud.
Pilt

Pilt

Mig-i kallal nokitsedes avastasin enda jaoks kuiva pintsliga nühkimise, kasutasin seda meetodit kohe järgmise mudeli peal milleks oli Trumpeteri KV-1. Sumpsitorud tegin nii, et roostepunase värvi segasin söögisoodaga ja pärast kuiva pintsliga andsin musta varjundi. Sama meetodiga tegin porijäljed.
Pilt

Pilt

Järgmisena tuli Tamiya T34-76, kus kasutasin jba ka Tamiya mudapulka.
Pilt
Pilt

Ja siis avastasin, et internetis on tegelikult päris palju mudeliehituse infot. Järgnes aerograafi ja kompressori ost. Katsetada otsustasin Zvezda Gaz-AA peal
Pilt
Pilt

KV-1c tegemise ajal tundsin end veel aergraafiga värvimisel väga ebakindlalt, aga tulemus oli palju parem, kui pintsliga mäkerdades ja see julgustas.
Pilt
Pilt

Järgmisena otsustasin saksa tehnika ette võtta ja selle peal pesutehnikat proovida.
Pilt
Pilt

Nüüd riskisin juba ka ACADEMY Tiger I ette võtta.
Pilt
Pilt

Järgnes teine lennuk - loomulikult oli selleks messer.
Pilt
Pilt

Tamiya T34-de peal avastasin puudri ja tolmutamise tehnika.
Pilt
Pilt
Pilt

Zvezda IS-2, millel Trumpeteri kummiroomikud. Fossiil ära Sina seda palun vaata :lol:
Pilt
Pilt

Ja nii need asjad edasi läksid.
Minu esimene Dragon
Pilt
Pilt

Italeri Panter
Pilt
Pilt

Ju-88
Pilt

Ja juba tuttav IL-2
Pilt

Ja ongi kõik. Hetkel on töölaual King Tiger, aga sellest juba kunagi hiljem ja uues teemas.

Tervitused
Kasutaja avatar
janno8
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas janno8 »

jaa minu arust väga lahe mõtte, ja sul mudelid algusest peale sellised korrekstes ja vahvad, kahjuks pole endale midagi sellist mudelikogu vee mida näidata 6 mudele alles läheb, :oops: Aga edu pildistamisega ja ootaks järege teisteltki mudeli ehitajatelt :wink:
joomise maha jätame jätame, selle peale võtame võtame
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Väga vahva postitus. On näha seda arengut läbi aja. Iga mudeliga aina paremaks ja mis peamine, innovatsioon. Ei ole jäädud pidama otse potist värvi juurde, vaid lisanusid erinevad kulutamistehnikad, suur samm- aerograaf ja edasi läheb juba hüppeliselt paremaks.

Ei tea, endal nagu ei leidugi midagi sellist, kõike mis näitamist väärt olete ka näinud. Eks muidugi kokkuvõtte võin teha, aga andke palun aega. :wink:
Kasutaja avatar
Tarts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tarts »

Väga ilus masinapark sul kodus ! Aga iga masina juures jäid mind millegipärast kummitama roomikud. :oops:
Tsiknat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tsiknat »

Vahva kogu.Ja areng on tõepoolest selgelt märgatav.Huvitav lahendus on roostet teha värvi ja sooda segust.Ise ei ole proovinud aga kindlasti tuleb kunagi kasutusse.
Minul on paar galeriid plastikmudel.pri.ee foorumis.Vast pole mõtet siia dubleerida.

Tom
Kui kaks inimest suudavad pimedas teki all ilma abivahenditeta valmis teha kolmanda inimese, siis igasugune mudeli kokkupanemine peaks olema käkitegu.
Luciano
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luciano »

Vägev sahtel sul!
Tõesti hea vaadata kogu arengut. Lõpp läheb ikka väga heaks. Ja väga hea ülevaatlik postitus.
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Tõepoolest vägev sahtel! Ja mis eriti hämmastama paneb - sahtli suurus!
Neid asju on ikka üksjagu ja areng on silmaga näha - väga hea ülevaade.

Urmas.
Kasutaja avatar
Rebu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebu »

Lennukid meeldisid mulle kõige rohkem.
Kogun saksa ja vene kolu
skeletondude
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas skeletondude »

Väga mõnus oli vaadata seda arenemis järku, oleks ainult ka minu mudelid nii head olnud. :)

Marek
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist