Venelased SS-s

Eestlased ning eestlastest koosnevad üksused, relvad, lahingud, varustus, autasud jne jne...
Kasutaja avatar
starkatter
Liige
Kontakt:

Venelased SS-s

Postitus Postitas starkatter »

Kas venelastel olid lôkmetel SS ruunid vôi ei?

Tänan
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

Oletan, et Freiw. SS-reg. WARAGER SS-hauptsturmführer Semjonovi alluvuses kandis ruunimärke lõkmetel.
WARAGER oli vaid mõnetuhandeline üksus, mis tegutses suuremate Wehrmachti üksuste juures. Venelased kutsuvad seda VARJAG.
Üks Moskva mees väidab, et on näinud Semjonovi fotot, kus ta kannab hoopiski Wehrmachti obersti vormi.

Ka SS-brigaad DRUZHINA kandis arvatavasti ruune.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Ma olen nagu kusagil pilti näinud, et venelastele anti vormiks selga tihti, mis kätte saadi. Üksus SS aga vorm oli lennuväe oma.
Rohkem kasutati venelasi vist ültse sõja lõpu poole.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
OveT.
Liige
Kontakt:

Varjag võitles Jugoslaavia partisanidega, Druzhina võitles Poola ja Valgevene partisanidega ja 29. Waffen-SS Div. kasutati Varssavi ülestõusu mahasurumiseks.
Nii et üldiselt räpase töö tegijad.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Vlassovi unistus oli viist, kui ma ei eksi, 3 miljoniline armee, koos tankide ja raskerelvadega. Tulemus oli, et nad saadeti kusagile rindeauku lapima, kahurilihaks.
Kasutaja avatar
starkatter
Liige
Kontakt:

Tänan vastuste eest.
OveT.
Liige
Kontakt:

Veel natuke infot Kaminski brigaadi kohta, kes liitusid 29. SS-diviisiga.
1942 aastal puudus neil vorm. 1942 aasta lõpuks said nad vanad saksa vormid. Ohvitserid kasutasid nii Wehrmachti, SS-i, kui ROA auastmetunnuseid. Sõduritel puudusid eritunnused, väljaarvatud ROA varukakilp.
29. diviisil oli ka risti kujutisega lõkmeembleem.

Muide Kaminski, kes oli saanud SS-Brigadenführeri aukraadi, mõisteti Saksa võimude poolt süüdi tsiviilelanikevastases vägivallas ja röövimistes ning lasti 1944. aasta augustis Saksa sõjakohtu otsusega maha
Kasutaja avatar
starkatter
Liige
Kontakt:

Nende kuulsaim lahing?Kas Warssawi geto?Vôi hilisem reetmine?
UnterKroon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas UnterKroon »

29.Waffen-Grenadier-Division der SS (russische Nr.1) lõkme:
Pilt
MP
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MP »

Pole neil venkudel midagi kekutada et eestlased on ja olid fašistid, ise samasugused...
Roco
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roco »

see fašistide jama võiks juba otsa saada :!: :evil:

ROA ei olnud fašistide bande otsi raamatukogust eesti keelne raamat nimi oli vist "ROA vene vabastus armee tragöödia" ja loe läbi...

sammuti eesti leegioni mehed ei olnd fašistid....

ja veel loe Rommeli kohta... ta ei olnd ka fašist ta oli lihtsalt södur.....
jne
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Fašistid olid minu tead Itaalias, ma ei mõista, miks venelased sakslasi ja eestlasi fašistideks kutsuvad. Ma saan aru, et mingi tavaline venelane turu peal, kes ajaloost mõhkugi ei taipa eestlasi vahel fašistiks sõimab, aga mis eriti imestab paneb on see, et tulihingelised kommunistid, kõrgharidusega teevad seda aeg-ajalt. Kummaline, nemad peaksid piisavalt haritud olema, et ajalugu tunda.
ROA, kohe päris kindlasti Hitleri eest ei sõdinud. Sõditi esialgu suure türanni Stalini vastu, peale teda oleks ehk Hitleri kord tulnud, kelle vastu relvadoleks tõstetud. See ka peamine põhjus, miks Hitler neid õieti rakentada ei julenud.
Sama ka Eesti leegioniga, mõni üksik oli ehk hingelt nats. Usun, et peale Stalini režiimi seljatamist oleks sõda sakslaste vastu edasi läinud, kui nad poleks tahtnud siit vabatahtlikult ära minna.
Rommel oli tõepoolest lihtsalt sõdur, nii palju, kui mina tema kohta lugenud olen ei tea ma mitte ühtegi korda, kus teda saaks rassismis, või teistes Hitleri poliitikale omastes varjukülgedes süüdistada.
Mida ta mõtles kõrgetel kohtadel seisvatest natsidest, seda ta ütles mitu korda välja. See ehk ka üks põhjus, miks ta lõpp selline oli.
Sõdur kes võitles Saksamaa eest
kamerade
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kamerade »

Täpselt.Saksamaal olid minu teada natsid ja Itaalias fašistid.
"If the tanks succeed, then victory follows." Guderian, 1937
OveT.
Liige
Kontakt:

Antud kontekstis pole üldse tähtsust, kas sõimatakse fašistiks või natsiks. Mõeldakse ju ikka ühte ja sama. Ei huvita sõimajat ajaloolised nüansid ja ega sõimatav ühest või teisest nimest ennast paremini tunne.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Ma julgeks raudristile vastu vaielda. Usun, et ka paljusid lääne euroopas paneb sakslaste ja ida euroopa rahvaste fasistiks sõimamine hämmastama :shock: . See näitab minule venelaste harimatust. Nad vihkavad kogu südamest, aga ei tea ise päris täpselt, keda või mida nad vihkavad :lol: :lol: :lol:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline