KV-1 ekranami

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
andrusan
Liige
Kontakt:

KV-1 ekranami

Postitus Postitas andrusan »

Otsustasin sama soojaga edasi lasta ja võtsin ette Trumpeteri KV. Karbi sisust pole mõtet rääkida, kuna tegemist mudelistide jaoks "poolkohustusliku" asjaga ja Trumpeteri toodangu tase on pea igas selleteemalises foorumis ära toodud. Kokku läks niisiis otse karbist, ainult kuulipildujate rauad tegin süstlanõelast.
Tähtsam asi on minu jaoks aga see, et katsetasin selle mudeli peal esimest korda "keevitamist". Midagi tuli, aga päris rahul ise veel ei ole, aga eks vaadake pilte ja otsustage ise.
Tagumise osa peal testisin "vorstistiili". Kruttisin sõrmede vahel Tamyia Epoxy pahtlist peene vorsti ja sellele proovisin süstlanõelast tehtud priboriga keevituse kuju anda. Peab tunnistama, et ei tulnud väga hästi välja.
Pilt

Siis uurisin siitsamast foorumist Urmase töövõtteid ja mis seal salata, asi läks pisut paremaks. Põhiline jama oli selles, et kasutatav pahtel kuivas liiga kiiresti. Eks peab proovima teisi pahtleid. Laiema keevituse jaoks tegin ka liimipurgi küljest võetud torust laiema otsiku.
Pilt

Kui olin tornile "ekraanid" külge monteerinud, tundusid esimesed plaadid, võrreldes tagumistega torni suhtes liiga kaugel asetsevat. Uurisin sõjaaegseid pilte ja järgnes see, et haarasin noa, lõikusin plaadid lahti ja paigaldasin uusti, nüüd juba samale tasapinnale tagumistega.
Pilt

Tegin veel ka torni keevitused üle ja järgnes värvimine. Nagu tavaliselt, kõige alla must, siis vene tankiroheline ja selle otsa udutasin natuke kollakasrohelist.
Pilt

Pilt

Pilt

Järgmiseks võtsin tankirohelise, lisasin sellele valget ja käisin kuivapintsliga kogu kupatuse üle.
Pilt

Pilt

Roomikud värvisin järgnevalt - must, roostepruun, metallik ja kõige otsa maavärvi toon. Pärast käin kõik veel kuivapintsliga alumiiniumitooniga üle ja peaks saama enamvähem.
Pilt

Heleda maavärviga udutasin üle ka kogu põhja ja alusvankri.
Pilt

Pilt

Hetkel siis seis selline
Pilt

Läikiv lakk on peale tõmmatud ja päeva või paari pärast järgneb pesu ja ülejäänud operatsioonid. Eks siis tulevad ka uued pildid.
Tervitused
xawa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas xawa »

Soomuki korpuse metalne läige on päris hea.
Kasutaja avatar
janno8
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas janno8 »

Päris Kobe värk peab tunnistama :wink:
Lõpptulemus kus roomikud alla jms tehtud peaks omakorda ilmet juurde andama nii ,et väga hea töö :wink:
joomise maha jätame jätame, selle peale võtame võtame
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Eks keevitused ole ka harjutamise asi, küll järgmisel paremad juba. Ega nendel tegelikult väga viga pole, pisult suured lihtsalt.

Kuivapintsli meetodi tulemused kerel mulle aga eriti peale ei lähe, minu silmale kuidagi ebarealistlik. Võibolla on fotokas ka praegu paras liialdaja, kuid noh ma olen pigem ikkagi aus.
:wink:
Küsin lintide osas, et kas viitsisid igal lülil need valudefektid ka ära pahteldada, piltidelt nagu aru ei saa kas oled seda teinud. Lihtsalt sellepärast küsin, et kas minu lihvimine ja vandumine oli vajalik. :)

Ooan huviga mis edasi saab, kas mingi mehike ka kuhugi?
Luciano
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luciano »

Sellise mängleva kergusega tehtud :)

Selle kuivmeetodiga kiputakse tavaliselt liiale minema ja vahepeal juba ehtsana tunduvad mudelid/figuurid muudetakse tihti uuesti plastmassmänguasjaks.

Siin seda juhtunud ei ole ja asi näeb väga loomulik välja. Tahaks seda kohe oma silmaga näha.
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
andrusan
Liige
Kontakt:

Kuivapintsli meetodi tulemused kerel mulle aga eriti peale ei lähe, minu silmale kuidagi ebarealistlik.
Asi väga poolik veel, teen pesu ära ja eks siis vaatab mis ja kuidas edasi, igal juhul, ole Sa tänatud kriitika eest - õiglane kriitika viib edasi. :wink:
kas viitsisid igal lülil need valudefektid ka ära pahteldada
Roomikulülidega oli sedasi, et pahteldada polnud midagi, lihtsalt ei olnud ühtki auku, ainult valujälgede lõikumine/lihvimine.
Tahaks seda kohe oma silmaga näha.
Äkki jõuab Kulloürituse ajaks valmis...
Tervitused
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

lahe masin, tundub minevat kokku ka kenasti.
Mis nipiga sa selle porilaua kõveraks said? Ega see ometi plekist kaasas olnud.
andrusan
Liige
Kontakt:

Mis nipiga sa selle porilaua kõveraks said?
Nipp väga lihtne - näitad fööni ja mulju kuidas tahad. Ainult väga lihtne on plastik sulama lasta, siis on p....s. Mul niimoodi paari poritiiva kinnitusega juhtuski, eks vaatab kas hakkab parandama, või jätan olla.
Sama meetod töötab ka kummiroomikutele kuju andmisel. Ajad roomiku fööniga soojaks, topid näiteks papist toed kere ja roomiku vahele, lased jahtuda ja valmis. Aga veelkord - fööniga peab töötama VÄGA ettevaatlikult. Foorumitest olen lugenud, et kasutatakse ka kuumavee vanni. Ise pole proovinud.
Tervitused
Tsiknat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tsiknat »

Ilus.Tore oleks tõesti näitusel ka seda masinat näha.

Tom
Kui kaks inimest suudavad pimedas teki all ilma abivahenditeta valmis teha kolmanda inimese, siis igasugune mudeli kokkupanemine peaks olema käkitegu.
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Parovoz »

Tere-tere!
Jaaa......ilus "elevant", tundub et oled kuivpintsliga alumiiniumit kasutanud? Ise tankide jaoks kasutan polished steel humbroli metallikut.
Ei ole kõvast näha, aga reaalselt annab kerge soomuse läike.
Aga üldiselt VÄGA hea mudel 8)
Lugupidamisega
Taara avitab! ...
andrusan
Liige
Kontakt:

tundub et oled kuivpintsliga alumiiniumit kasutanud?
Ei ole, heledam roheline on see - tankirohelisele lisasin valget, aga sai vist liiga hele, kui metalliku mulje jätab. Gunmetaliga kavatsesin peale mattlakki üle käia.
Tervitused
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Vaata aga - nagu mingi aeg eemal oled, nii on foorum paksult uusi teemasid täis aretatud :wink: Mis on iseenestst vägagi meeldiv nähtus.
Tank tuleb super - juba praegu on tunda kuuma diiselkütte hõngu ja kõrvu kostab roomikute lõginat...
Aga üks küsimus kah - kas see "vene tankiroheline" on juhtumisi Testorsi "Russian Armor Green"?

Urmas.
andrusan
Liige
Kontakt:

kas see "vene tankiroheline" on juhtumisi Testorsi "Russian Armor Green"?
Model Masteri oma. Kui niisama jätta, siis jääb pind liiga läikiv, aga mattlakk aitab :wink:
Tervitused
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Vaat selle värviga on nisike lugu, et ta on mõeldud hoopistükkis moderni jaoks. Teise ilmasõja agregaatidele ei kõlba - on liiga sinise tooniga ja värvuse mõttes üldse mööda. Kui muidu kasutad Testorsit, siis sega parem ise 4BO kokku - ma siin miski aeg tagasi tegin eksperimente -foorumis on retsept üleval: http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopic.php?t=3945

Urmas.
andrusan
Liige
Kontakt:

Tänud info eest, eks vaatan kas viitsin ümber tegema hakata, võibolla katsetan järgmiste peal. Riiulis veel üsna mitu vene tehnikaga karpi ootamas.
Tervitused
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist