Aaviksoo, Lukas ja laskesimulaatorid koolidele
Aaviksoo, Lukas ja laskesimulaatorid koolidele
Nüüd just uudistes oli, et (vist) ~30sse eesti kooli soovitakse osta laskesimulaatoreid kaitseõpetuseks. Muidugi väga tore on, et meie riik sellega üldse tegeleb. Aga kas poleks lihtsalt odavam tahvli peal "vene maailmas vastandeid mitteleidvate" leiutiste nõrgad kohad kätte näidata ja profülaktika mõttes AK-4 või Galilist 5 salve kurja vene sõduri maketi pihta. Võibolla ka õppelaagris natuke esmaabi ja ellujäämist. TT ja ÕT jätame puutumata.
Et lasta korralikult, selleks on vaja teha palju "kuiva trenni" ning laskesimulaatorid on üks parimaid ning reaalsuse lähedasemaid süsteeme selleks.
5 padrunit Riigikaitsetunni raames, annab hea tunde relvast aga laskeoskust see suuremal määral ei paranda.
Ka sõjaväes sai tundide kaupa eelnevalt "kuivalt" harjutatud, ennem esimesi päris laske. Nii, et see ost läheb, kui mitte õigesse kohta, siis õigesse suunda kindlasti.... ja simulaator on tore asi, huvi äratamiseks õpilaste seas.
5 padrunit Riigikaitsetunni raames, annab hea tunde relvast aga laskeoskust see suuremal määral ei paranda.
Ka sõjaväes sai tundide kaupa eelnevalt "kuivalt" harjutatud, ennem esimesi päris laske. Nii, et see ost läheb, kui mitte õigesse kohta, siis õigesse suunda kindlasti.... ja simulaator on tore asi, huvi äratamiseks õpilaste seas.
Ostan või vahetan kõike, mis puudutab EW lennundusega seonduvat.
Aga kas õhupüssiga harjutamine ei anna miskit baaskogemust tulirelva käsitsemiseks?
Või võrdlen praegu tõukeratast ja bussi?
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Pigem tõukeratast ja mootorratast.Soobel kirjutas:Aga kas õhupüssiga harjutamine ei anna miskit baaskogemust tulirelva käsitsemiseks?
Ega õhupüss ja tulirelv nii kardinaalselt ei erinegi. Laskeomadused on vähe teised, aga laskeasendid on ikka samad. Tagasilöök on ka olemas. Laetud relva ohutu käsitsemine ka ühesugune.
Kuiva trenni kasulikkuse vastu ma ei vaidle.Noor kirjutas:Et lasta korralikult, selleks on vaja teha palju "kuiva trenni"
5 salve Riigikaitsetunni raames, annab hea tunde relvast aga laskeoskust see suuremal määral ei paranda.
ja simulaator on tore asi, huvi äratamiseks õpilaste seas.
Mingist laskeoskusest me rääkima hakata ei saagi. Üks klass, ütleme kesmiselt 15 nägu ühe simulaatori peale koolis. 45/15=3 minutit näo peale. Seda ei ole just eriti palju. Simulaator on alguses kena tore asi küll, kuid teadmine et kuskil eestis on päris automaat ei anna rahu ja varsti jõuab asi ikka teadagi kuhu.
Noortele ilusti relva kokku/lahti võtmine puhastamine jm. relvaga ümberkäimine selgeks. Esmaabi ka veidi. Vene tehnikaga "käitumist" kah. 5 salve täristamist, et oleks asjast ettekujutus ja kõik. Mingit snaipribrigaadi pole mõtet aretama hakata.
Kindlasti kajastatakse kuskil välismaal meie "militaarset režiimi" ja ohtu kuidas üks vihane nooruk pätsab ühe AK-4 ja hakkab oma klassi harvendama. Siis tuleb lihtsalt näidata käega itta.
12 klassi 4. veerandi õppeainena sobiks ideaalselt.
Minu arvates on see simulaatorite muretsemine vägagi tore ettevõtmine. Loomulikult saab kuiva teha ka triikrauaga ja õhupüss on ka juba väga hea variant aga... Ma olen ka noortega mõned korrad kokku puutunud ja julgen öelda, et kui anda neile valida triikraua, õhupüssi ja laskesimulaatori vahel siis 100 prossa valitakse simulaator. Triikrauaga kuiva tegemine toimib pigem nende inimeste puhul kes tahavadki väga headeks laskuriteks saada. Ka tippsortlane võib vabalt üksi harjutada aga enamuse koolinoorte puhul see ei toimi. Õhupüss on ju ikkagi "titekas" ja kui õhukas välja tuua kuuled iga teisekäest. et ähh mul on kodus samasugune ja ma lärtsutan sellega igapäev. Seega pole see neile huvitav. Simulaatorit neil kodus pole ja nad ei saa lasta seda igakell siis kui tahavad. Kuna asi on seotud ka arvutiga siis on lihtsam teha ka erinevat statistikat lasketulemuste kohta ja tekib tohutu hea võrdlusmoment. Laskepäevikuid ei viitsai ju niiehknaa keegi pidevalt täita. Seega oleks ühendatud juba kaks noori ligitõmbavat asja Peaaegu päris relvad ja arvutid.
Minu pika jutu lühike mõte on tegelikult siis selles, et noori tuleb õpetada ja treenida sedasi, et nad ise aru ei saagi, et tegelikult vormitakse neist midagi ja kõigeparem on seda teha läbi neid ennast huvitava tegevuse.
Natuke on see võrreldav propagandaga minuarust. Kui ikka inimesele pidevalt korrutada kuidas asjad käivad siis ilmselt üheltmaalt usub nii rääkija ise kui ka see kellele räägitakse, et asjad käivadki nii. Kui noor laseb relvast sellepärast see masin on põnev ja ja pole igakell kättesaadav siis usun, et paranevad tugevalt ka lasketulemused kuid tulemuste paranemises kahtlen juhul kui nad näpivad riigikaitse tundides triikraudu.
Sai pisut pikk ja keerukas mõttekäik vist
A ju saate vast aru.
Minu pika jutu lühike mõte on tegelikult siis selles, et noori tuleb õpetada ja treenida sedasi, et nad ise aru ei saagi, et tegelikult vormitakse neist midagi ja kõigeparem on seda teha läbi neid ennast huvitava tegevuse.
Natuke on see võrreldav propagandaga minuarust. Kui ikka inimesele pidevalt korrutada kuidas asjad käivad siis ilmselt üheltmaalt usub nii rääkija ise kui ka see kellele räägitakse, et asjad käivadki nii. Kui noor laseb relvast sellepärast see masin on põnev ja ja pole igakell kättesaadav siis usun, et paranevad tugevalt ka lasketulemused kuid tulemuste paranemises kahtlen juhul kui nad näpivad riigikaitse tundides triikraudu.
Sai pisut pikk ja keerukas mõttekäik vist
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], plärmo ja 1 külaline