Sinu seletus seletamatutele sammudele on, et kõik tehti eesti rahva huvides. Mina nii heauskne ei ole.
Minu seletused seletamatutele sammudele küll nii labased polnud. Vahet pole, kas tegu oli eesti rahva huvide arvestajatega või võimumaniakkidega.
Et ta oma miniat kaasa kutsus ja väitis, et Venemaal on ohutum, tähendab, et ta TEADIS oma nn "küüditamisest" (ärasõitu luksusvagunis Leningradi uhkeimasse hotelli ja seejärel Moskva lähistele pansionaati ...) ning mis veelgi olulisem, ta TEADIS seda, mis siin juhtuma hakkab.
a) mis siis, et ta teadis oma nn "küüditamisest" 20. juuli seisuga? Selleks ajaks oli talle sellest võib-olla juba mõista antud.
b) väitele, et "ning mis veelgi olulisem, ta TEADIS seda, mis siin juhtuma hakkab", ei näe ma kuskil tõestust. Niisiis lausa
TEADIS?
Küsimus on selles, mis ajast alates ta seda kõike teadis. Kas juba enne seda kui piirid kinni pandi ja venelased takistamatult sisse lasti?
Ikka-ikka. Ma pakun välja veel ühe, võib-olla veelgi loogilisema variandi. Nagu me kõik teame, eesti rahvas müüdi tegelikult maha juba 1934. aastal. Mulle tundub, et täiesti loogiline on oletada, et kõik oli juba SIIS täpselt TEADA.
Personaalpensioneid määratakse teenete eest. Kellele anti kuul, kellele pension.
Kas tõesti vestlen ma siin sm Stalini vaimuga endaga, kes täpselt teab, mida ta mille eest määras? Juhin veelkord tähelepanu, et Ulmanise saatus oli 1940-41 pea üks ühele sarnane Pätsi omaga. Samamoodi 1940. a suvel viidi Venemaale ning esialgu ei arreteeritud. Pärast sõja algust pandi kohe kinni.
Ja veel üks küsimus: kuna need isikud kuuli ei saanud, siis järelikult oli tegu rahvareeturitega?
№ 1 – Меркис Антон Карлович, премьер-министр Литвы в 1940 г.
№ 2 – Меркис (Меркене) Мария Антоновна, жена А. Меркиса.
№ 4 – Меркис Гедемин Антонович, сын А.Меркиса.
№ 5 – Урбшис Юозас Казимирович, министр иностранных дел Литвы.
№ 6 – Урбшис (Урбшене) Мария Францевна, жена Ю.Урбшиса.
№ 7 – Мунтерс Вильгельм Карлович, министр иностранных дел Латвии.
№ 8 – Мунтерс Наталья Александровна, жена В.Мунтерса.
№ 9 – Балодис Иван Петрович, зам. президента и военный министр Латвии.
№ 10 – Балодис Эльвира Юльевна, жена И.Балодиса.
№ 30 – Стульгинскис Александрас сын Доменика, первый президент Литвы.
№ 31 – Шилингас Стасис сын Адомаса, министр юстиции, член Государственного совета Литовской республики.
№ 32 – Тонкунас Иозас сын Миколаса, министр просвещения Литвы.
http://vladcentral.ru/persons/numbered