Front Line näidislahing 08.ndal augustil

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
kompül
Liige
Kontakt:

Front Line näidislahing 08.ndal augustil

Postitus Postitas kompül »

Sõjaajaloo klubi Fornt Line korraldab Erna Retke raames II ms teemalise näidis lahingu 08.augustil
Lahingu algus kell 20.00

Koht: NB! Vanamõisa, Kõue vald, Harjumaa (Kroonu Klubi territooriumil)
Kaart: http://www.kroonuklubi.ee/index.php?opt ... &Itemid=67

Tegemist on suurima II MS teemalise näidislahinguga mis Eestis tehtud.
Üritusel osaleb Eestist ligi 40 leegionäri ja umbes 30 punaarmeelast. Ning lisaks on tulemas ka osavõtjad Venemaalt (Peterburist ja Moskavast) ,Valgevenest ja Lätist.

Kohale tuuakse 3 veoautot ,2 sõiduautot, 3 mootorratast ja 2 sõiduautot. Ja kui hästi läheb siis ka tank T34 ja PAK.
Minu Au on Minu Truudus
KategorieC
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas KategorieC »

Ma huvipärast küsin et kas nende näidislahingute planeerimisel ka kogenud kaitseväelaste abi kasutatakse? Ühte nende madinat olen näinud ja no vahva vaadata muidugi, aga saaks asja kõvasti "sõjaväelaslikumaks" teha..
ictta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ictta »

seal pundis on nii kaitseliidu mehi kui ka teisi kes on sõjaväega kokku puutunud.
Kasutaja avatar
PPŠ
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PPŠ »

Küsin, et pole enne sellisel üritusel käinud ja kuidas siis pealtvaatajatega on, kas saab ikka ligi, või kuidas? Kas ka pileteid või midagi sellist ka on? 8)
ictta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ictta »

minu teada seal pileteid pole.
pikk
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas pikk »

Kas seal saab tehnikat lähemalt ka vaadata ja uurida peale lahingut,või peab eemalt mätta otsast piiluma
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hummel »

KategorieC kirjutas:Ühte nende madinat olen näinud ja no vahva vaadata muidugi, aga....
Millist madinat juhtusid nägema?

Tehnikale peaks peale lahingut ligi saama küll.
Piletiraha pole nagu keegi veel söandanud küsida. On ka kaugemad tulevikuplaanid. Eks siis selgub, kas tuleb ka midagi nö piletiraha teemalist.
Leid
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Leid »

Üks õnnestunud näidislahing oli 2006(kui ei eksi aastaga) suvel Kuusalus maakaitse päeval.Publik sai lähedalt kuulata-vaadata, nukust sõdur lendas õhku jne.Viimasel ajal publik suht eemal,mistõttu jääb palju nägemata-kuulmata.Seekord kohale ei jõua, kuid loodan , et keegi pildimaterjali ikka välja laob.Jõudu tegijatele.
KategorieC
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas KategorieC »

hummel kirjutas: Millist madinat juhtusid nägema?
2007 Klooga-Rannas Maakaitsepäev.
Henn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Henn »

Olen näinud õige mitmeid Frontline lahinguid, mul endal paar tuttavatki seal. Varustus on neil viimase peal, tasub vaadata. Ja müts maha nende meeste teotahte ees, kuid paraku on kõigis neil lahingutes, mida olen näinud, jäänud justkui millestki puudu.

Osalejatel on kindlasti vahva vaenlase pihta kõmmutada, kuid vaataja tahab näha märksa enamat kui lihtsalt maaslamavat sõdurit. Ilmselt on kõikvõimalikud sõjafilmid meid ära rikkunud, kuid sellega tuleb paratamatult arvestada. Kuigi on teada ja näha, et osalejad püüavad anda asjale elu ja põnevust, on siiski selgelt tunda kogenud lavastaja puudumist, kes vaataks üle ja paneks paika meeste, grupeeringute ja tehnika asukohad, liikumised, rünnakusuunad, iga mehe konkreetse tegevuse jne. Ühesõnaga annaks asjale juurde mängulise ja teatraalse aspekti. See on raske ja suur töö, kuid arvan, et vajalik.

Ma ei taha siin mitte iriseda, vaid anda nõu, kuidas demonstratsioonlahingut paremaks ja elavamaks teha just vaataja seisukohast. Võtke kellegi teatri-või filmilavastajaga ühendust ja arutage seda asja. Usun, et ikka leidub keegi, kes oleks nõus ka ilma rahata nõu andma. See tuleks kindlasti asjale kasuks. Siis võiks kasvõi sümboolset piletirahagi küsida.
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sollmann »

Henn kirjutas:Ja müts maha nende meeste teotahte ees, kuid paraku on kõigis neil lahingutes, mida olen näinud, jäänud justkui millestki puudu.
Kergitan minagi mütsi meeste teotahte ees.
Kui aga puudujääkidest kõnelda, siis esimesena hakkab silma paljude võitlejate liigne kehakaal. :roll:
2.MS aegsetes dok.kaadrites kohtab kogukaid sks soldateid õige harva ning reeglina on siis tegemist kas kokkade, rätsepate vmt abimeestega, mitte aga eesliini vaprate võitlejatega :|
TÕDEONAJATÜTAR
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hummel »

Ühte näidislahingut planeeria ja korraldada on kahtlemata keeruline, sest huvigrupid on erinevad ja ette antud esinemisplats seab fantaasiale veel omad piirid. Reeglina toimuvad F-L näidislahingud mingi muu militaarürituse raames - arvestada tuleb ka korraldajatega.

Kui teeme täis teatrit, saavad sõjandusega kursis olevad pealtvaatajad kriitikanooli visata, et "mis tsirkus on", kui aga teeme taktikaliselt päris reaalselt, ei saa publikum võib-olla kogu tegevusest head ülevaadet. Seepärast peab improviseerima siit-sealt midagi talutavat kokku. Lisaks on mõnikord probleemiks ka esinemiskoht, kus päris igat asja korraldada ei saagi või kus pealtvaatajel pole kõige parem ülevaade.
Aga nii ta kord on ja üritab loomulikult parimat.

Idee oleks muidu selles, et tegevus toimuks üldiselt arusaadavalt ja seisakuteta, et vaatajal ei hakkaks igav. Väga lähedale ei saa vaatajaid lasta, sest lõhkeimitatsioon seab omad piirid. Igakord me kahjuks ei saa erinevatel põhjustel ka enne algust kõike läbi proovida, kuigi lepime tegevuse võimalikult täpselt kokku ja paneme enamasti kirja. Hea, kui on teadustaja, kes selgitab/kommenteerib vaatajale ühtlasi, mis toimub. Enne üritust on loomulikult vajalikud kooskõlastused ja väike maastikuluure.
kompül
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kompül »

Sollmann kirjutas: Kui aga puudujääkidest kõnelda, siis esimesena hakkab silma paljude võitlejate liigne kehakaal. :roll:
2.MS aegsetes dok.kaadrites kohtab kogukaid sks soldateid õige harva ning reeglina on siis tegemist kas kokkade, rätsepate vmt abimeestega, mitte aga eesliini vaprate võitlejatega :|
Jah, selles suhtes on muidugi õigus.Tegelikult olid ju leegionis ainult 17-30 aastased poisid. Ohvitseride vanusel ei olnud piire.

Aga mis siis teha kas ajada kõik üle 30 aastatsed ja vähe priskemad poisid minema?
Sellisel juhul oleks klubil välja pakkuda maximum 10 poissi ;)

Mis teha, kahjuks huvitab enamus noori rohkem Hollykas või Bonbonis pidutsemine kui huvi ajaloo vastu.
Ja nendel noortel kellel veel huvi oleks pole raha varustuse muretsemiseks.
Minu Au on Minu Truudus
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sollmann »

kompül kirjutas: Aga mis siis teha kas ajada kõik üle 30 aastatsed ja vähe priskemad poisid minema?
Sellisel juhul oleks klubil välja pakkuda maximum 10 poissi ;)
... nendel noortel kellel veel huvi oleks pole raha varustuse muretsemiseks.
Mis seal ikka, paksukesi ning üle 30-seid on rohkesti ka Venemaa, Euroopa ja ookeanitaguste rek.võitlejate seas - c'est la vie!
TÕDEONAJATÜTAR
Henn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Henn »

Nii nõudlikuks, et juba meeste kehakaalu hakata jälgima, küll ei tohi minna. See kaldub juba pigem norimise kanti. Ideaali ei ole ju võimalik saavutada, järelikult peab milleski silmad kinni pigistama. Pealegi oli sõja lõpul juba igat sorti karvaseid ja sulelisi püssi all.

Põhitähelepanu tuleb pöörata siiski asja sisule ja teha lahingust võimalikult tõepärane, kuid samas maksimaalselt vaatemänguline, et publikul huvitav oleks.

Edu ja jõudu selleks!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist