venelased läksid somaaliasse sõdima

Korea, Vietnam, Lähis-Ida, Afganistan. Kõik konfliktid. Kui seal on olnud eestlasi, siis seda enam.
Kasutaja avatar
Seersant Steiner
Liige
Kontakt:

venelased läksid somaaliasse sõdima

Postitus Postitas Seersant Steiner »

http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/7639090.stm

Venama saatis piraatide vastu sõjalaeva varsti pidi teine järele minema
Larix
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Larix »

Viimastes uudistest oli lugeda, et ameeriklased olid juba ees :D
xwy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas xwy »

näed. külm sõda ;:D
Karuke
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

Eks sealt ole varsti mõnda "kõvemat pauku" oodata.
Sõjalaeva saatmine meediamüra saatel tundub puht propagandistlik aktsioon.
Ja asi tuleb mõistagi "võidukalt"lõpule viia ja Venemaa kui mereriigi autoriteet jalule seada...
Kui kÜsimus oleks ainult laevatee turvamises - siis mis mõtet oleks sellist kära teha?
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Aspelund
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Aspelund »

Praegu on küsimus pigem selles, et kuidas need ahvid tanke ja relvi täis laevalt minema peletada. Hetkel tegelevad kolm sõjalaeva (USA, Vene ja üks tundmatu) piiramisega ja vähemalt lunaraha nõue on selle peale 10 milli langenud.

Tõenäoliselt saadetakse grupp eriväelasi laeva kontrolli alla võtma...mõne videokaamera valvsa silma all, et pärast CNN-i kaudu teistele võimalikele piraatidele ühemõtteline sõnum saata.

A.
Faust
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Faust »

Kui nii edasi läheb siis pole vajagi sekkuda, tapavad üksteist enne ise maha:
http://www.postimees.ee/?id=37172
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Piraadid seoses Mistralitega jälle jutuks tulnud. Trumm juba kahtles, et järjekordne NATO (ja meie) raharaiskamise koht. Aaviksoo juba kibeleski - otsib vist plastpaatidele jõukohast rakendust. Ma ka skeptiline - sellise lääneliku humaansusega (juhend pangatellerile - anna raha ära, ära mingil juhul vastu hakka!, leitakse relvaga kalur, relv võetakse ära, "kalur" lastakse minna) neist küll jagu ei saa. Pigem nende oma stiilis - võetakse küla pantvangi ja maksavad X miljonit. Ei maksa, on pahasti. Kohe kaoks isu mereröövlit mängida. Aga meie ju nii ei tee, me kultuursed eurooplased. Võtame neegril püssi käest ja loeme moraali. Ja valvame kallite sõjalaevadega kaubalaevu - neegrid otsivad lihtsalt mõne kaugema valveta laeva ja saavad ikka oma miljonid.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Noh, mingi miljardiline fregatt saata püüdma nelja kummipaadis neegrit - no comments, varsti läheb NATO niimoodi pankrotti.

Minuarust lubavad rahvusvahelised põhimõtted vastata küsijale "arusaadavas keeles". Ehk tinaga. Kui esimesed 10 paaditäit on saadetud haidele söögiks, küll siis ülejäänud kähku Ak-47 kalavõrkude vastu vahetavad.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
qwerty009
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas qwerty009 »

Jaanus2 kirjutas:Piraadid seoses Mistralitega jälle jutuks tulnud. Trumm juba kahtles, et järjekordne NATO (ja meie) raharaiskamise koht. Aaviksoo juba kibeleski - otsib vist plastpaatidele jõukohast rakendust. Ma ka skeptiline - sellise lääneliku humaansusega (juhend pangatellerile - anna raha ära, ära mingil juhul vastu hakka!, leitakse relvaga kalur, relv võetakse ära, "kalur" lastakse minna) neist küll jagu ei saa. Pigem nende oma stiilis - võetakse küla pantvangi ja maksavad X miljonit. Ei maksa, on pahasti. Kohe kaoks isu mereröövlit mängida. Aga meie ju nii ei tee, me kultuursed eurooplased. Võtame neegril püssi käest ja loeme moraali. Ja valvame kallite sõjalaevadega kaubalaevu - neegrid otsivad lihtsalt mõne kaugema valveta laeva ja saavad ikka oma miljonid.
Seepärast peabki venelased sinna saatma :lol:
Tra ma ei või, sattusin discoveri pealt vaatama korraks mingit saadet, kus mingi Euroopa lev oli saadetud neid piraate seal püüdma ning asi nägi umbes selline välja, et piraadid ründasid kaubalaeva, saadi jaole ning võeti kinni, kuid teha neile midagi ei saa :lol: Ning kui kaubalaeva meeskond süüdistust ei esita, siis pannake poisid rannikule maha jälle :scratch:
Nende paadikeste peal oleks hea katsetusjärgus relvi proovida ning niisama meeskonnale väljaõpet teha ning rakendada põhimõtet - shoot first ask questions later.
O: Vanemat mil tehnikat
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Heiheihei

Niisama ikka kah lahmida ei saa. Kui kõik ettejuhtuvad paadid sõelapõhjaks lastakse on tulemus see, et Somaalia kalamehed (keda on paadiomanikest tegelikult enamus) ei julge enam merele minna ning nende ainus variant sissetulekut teenida on piraatlus. Et kas siis nüüd saavutati midagi ... ?

Ainus variant piraate ohjeldada on see kui kõik laevad oleksid relvastatud (ehk siis see sama hop-on-hop-off sõduritega eskortimise teema, mida ma siin varemalt kirjeldasin). Piraatluse kulud peavad muutuma suuremaks kui tulud.
qwerty009
Liige
Kontakt:

Ahsoo, kala ei julgeks enam püüdma minna, kuid piraati julgeks mängima hakata küll merel. Loogika on tugev.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

qwerty009 kirjutas:Ahsoo, kala ei julgeks enam püüdma minna, kuid piraati julgeks mängima hakata küll merel. Loogika on tugev.
On küll. Kui niikuinii pead sissetuleku tagamiseks eluga riskima, peab sissetulek olema ka vastavalt suurem.
qwerty009
Liige
Kontakt:

Kui seal hakataks kõiki paadikesi merepõhja laskma, siis kalurid enam merele ei läheks ning piraadid roniks ka põllule tagasi kartulit kasvatama.
Põhjus miks piraatlus seal vohab on selles, et puuduvad karmid karistused. Need kes vahele jäävad pannakse lihtsalt rannikule maha ning homme on poisid jälle paadis. Hirm karistuse ees või hirm kaotada elu on ainuke asi mis mõjub. Kui keegi teisiti arvab, siis minu arvamus on see, et olete kuskil mulli sees ülesse kasvanud.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

qwerty009 kirjutas:Kui seal hakataks kõiki paadikesi merepõhja laskma, siis kalurid enam merele ei läheks ning piraadid roniks ka põllule tagasi kartulit kasvatama.
Põhjus miks piraatlus seal vohab on selles, et puuduvad karmid karistused. Need kes vahele jäävad pannakse lihtsalt rannikule maha ning homme on poisid jälle paadis. Hirm karistuse ees või hirm kaotada elu on ainuke asi mis mõjub. Kui keegi teisiti arvab, siis minu arvamus on see, et olete kuskil mulli sees ülesse kasvanud.
Ma olen sinuga pmst nõus n.ö. "demotivatsiooni" skeemide osas. Küll aga ei meeldi mulle see valimatu kõmmutamise idee. Mulle tundub, et minu pakutud lahendus on parem.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Senine kogemus ongi näidanud, et pääsenud on need laevad, kus relvastatud mehed peal on olnud. Isegi sellised laevad on pääsenud, mille meeskond "käepäraste vahenditega" vastupanu on avaldanud - nende "piraatide" võitlusvaim on väga vilets. Kalaga on seal tegelikult kehvasti - kohalikud väidavad, et polegi teist enam õieti. Mis samas ei ole põhjendus röövliks hakkamiseks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline