Kelguga poisi naiivne (?) küsimus Saksa asjade kogumisest

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
USP
Liige
Kontakt:

Kelguga poisi naiivne (?) küsimus Saksa asjade kogumisest

Postitus Postitas USP »

Mul on naiivne küsimus: miks inimesed seda vana saksa kola üldse ostavad? Pärast on ju kogu elamine mingit asku täis ja pole endal kohta olla?

Millest selline nostalgia tingitud on? Kas lapsepõlvest pärit?
Frundsberg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Aga miks kogutakse näiteks marke? Pakun, et militaarkola kogutakse umbes samal põhjusel.
Kasutaja avatar
TigeSiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TigeSiil »

kelguga poiss kirjutas:Mul on naiivne küsimus: miks inimesed seda vana saksa kola üldse ostavad? Pärast on ju kogu elamine mingit asku täis ja pole endal kohta olla?

Kui naine majas, siis on alamine niikuinii igasugu asju täis :lol:
Ise mahud alati oma asjadega ära, aga vahest võib nii juhtuda, et tuleb tige naine ja viskab su kogu oma kolaga välja...et ise ära mahuks :lol:

Eks see sõjandusekogumise teema veidi ajaloohuviga ja sõjandusega seotud ole. Eriti kui leludel ka taust teada. See ikka igal ühel erinev, miks keegi midagi kollektsioneerib.
VAATA SAADAOLEVAT NÄNNI KA SIIT: http://album.ee/album/289244/50103302
Kasutaja avatar
Tarts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tarts »

kelguga poiss kirjutas:Mul on naiivne küsimus: miks inimesed seda vana saksa kola üldse ostavad? Pärast on ju kogu elamine mingit asku täis ja pole endal kohta olla?

Sama kysimus sullegi , et miks sul küll kelku vaja on ? :roll:
Faust
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Faust »

:D
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
Luciano
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luciano »

Frundsberg kirjutas:Aga miks kogutakse näiteks marke? Pakun, et militaarkola kogutakse umbes samal põhjusel.
marke kogutakse näiteks investeeringuks - margid ja mündid on ühed suurima hinnakasvuga kollektsioneerimisesemed ja nende realiseerimine on väga lihtne ükskõik millises maailmariigis ja riigikorra ajal. Pealegi ei võta nad ruumi ja on ilusad kaeda. Lisaks saad alati valida sellise teema millele rahakott peale hakkab. Militaarkoluga on natuke keerulisem vist.

Aga eks kelguga poiss keerutab siin igavusest tolmu.
Mis nostalgija - palju neid kogujaid siin ikka on kes ise saksa kola sihtotstarbeliselt kasutada said. Asi ikka pigem ajaloo ja sõjandus-huvis.
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Üks simple-stupid answer sellele küsele oleks, et saksa 2.ilmasõja kraam kogumisobjektina on ka lihtsalt hea investeering... et aiva vähemaks teda jääb ja üha kallimaks läheb :wink:

Siia juurde liitub muidugi ka see, et selle saksa träni kogujaid terve maailm hullult täis - ja eelkõige just selle maailma rikkaim-tsiviliseerituim osa - USA & Europe 8) 8)

Nii et andke minna - militaarantiik oli ja on alati hinnas :D Ja WH-WSS kraam omakorda militaarantiigi eliit :D :D
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
mutionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mutionu »

Eks vana Saksa kola sobib ka investeeringuks. Juurde neid ei tehta ja odavamaks nad ka ei lähe.
Põhjuseid on vast mitmeid:
1. hobi, hea ju igasugu vanu asju silitada ja mõelda, mis nood on läbi teinud;
2. investeering, juurde ei tule ja odavamaks ei lähe;
3. veendumused, Eesti leegion jne;
4. mälestused/austus, vanaisa oli sõjas;
5. kollektsioneerimine(väga seletamatu maania, raskel kujul sarnaneb hullumeelsusega), kus on, sinna tuleb juurde ja krdi raske on mingist asjast loobuda(minge vaadake oma garaazi või kuuri alla, kõike seda kola läheb ju 101% võibolla vaja);
6. samastumine, öeldagu mis tahes aga Relva SS oli omal ajal tipp, mõnes mõttes on praeguseni ning kes ei tahaks olla osake tipust;
7. ilmselt mõtleks mõne veel välja aga ei viitsi :)
Viimati muutis mutionu, 08 Jaan, 2009 14:54, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Feeliks_Jalgraud
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Feeliks_Jalgraud »

Mina näiteks ei kogugi seda kola, -see ise koguneb lihtsalt :lol:

Kui midagi juba väga jalgu jääma hakkab, siis pappkasti ja pööningule 8)
Mul pole midagi mõistlikku öelda.../ ███████████]98% fucked up
USP
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas USP »

See oli mul täiesti siiras ja aus küsimus muide :oops:

Olen lihtsalt märganud, et selle ostmisega on seotud kõikvõimalikud kannatused (kaup ei laeku, raha läks kaotsi, valed asjad jne).

Kuigi eks see on vist jah hobi nagu iga teinegi.
Kasutaja avatar
Madis22
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis22 »

Vale jutt puha. Aus vastus oleks, et meil lihtsalt on seda. Oleks meil siin ainult prantslased pilusilmadega sõdinud, siis oleks seda saksa träna kogumist hulka vähem. Aga näed ei ole siin pilusilmad prantslasi nottinud. Seetõttu prantsuse träna koguda ei saagi. Iseenesest oleks vahva aegajalt kõplaga põllupealt mõni kepi või troopikakiiver välja õngitseda aga ikka on need va saksa potid kõikjal jalus.
The laws of physics is more what you'd call 'guidelines' than actual rules.
Faust
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Faust »

Eks kunagi tuleb aeg, mil hakatakse ka näitels Nõukogude Liidu asju koguma. Mõtlen siis pealesõjaaegset kraami. Oli ju NL-gi võimas impeerium, mis kadus. Ise asi kas selline kraam meid kui sellest kõigest pääsenuid niiväga ka huvitab. Võibolla on huvi suurem just Lääne pool, kus selline asi huvitavam võib tunduda.
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Psühhiaater: "Noh, kodanik, mispärast teid siis minu juurde saadeti?"

"Ma nimelt jumaldan viinereid!"

"Selle pärast!" lõi psühhiaater käsi kokku, "see ka nüüd mõni hälve, mina jumaldan neid ju kaa!"

"Oi, kas tõesti? Tahate, ma näitan teile oma kogu?"

Ma olen (vist neljandas klassis) psühhiaatri juures käinud. Ei mäleta, mis seal suurem põhjus oli, aga klassijuhatajal jooksis juhe kokku, kui sai teada, et elektriliini isolaatoreid kogun. Tõesti, pole veel teist isolaatorikogujat siiani kogunud (tegelikult ühte olen, aga see oli ameerikamaalt) - samas netis on isolaatorikogujate saite küll, nii et pole seegi niiväga psühhiaatrilist sekkumist vajav hobi.
Pole ka miskeid perversseid suhteid nende fajanssitükkidega, intiimseim lähedus isolaatoriga oli mul paar aastat tagasi ja kestis ka paar aastat, kui me eelmise abieluvoodi üht murdunud jalga asendas üks kena roheline eelmise vabariigi aegne 20-kilovoldine isolaator. Kas tänu sellele voodis ka rohkem pinget oli, kui üks jalg oli isoleeritud - ei mäleta enam.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Karuke
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

Faust kirjutas:Eks kunagi tuleb aeg, mil hakatakse ka näitels Nõukogude Liidu asju koguma. Mõtlen siis pealesõjaaegset kraami. Oli ju NL-gi võimas impeerium, mis kadus.
Eks nad seal lääne pool koguvad praegugi juba hoole ja armastusega.
(vt Ebay)
Kusjuures vaat, et suurem osa pakutavast on ilmsed võltsingud või mingi täiesti mõeteu pudi aga hinda küsitakse sama mõtetut (justkui ei olekski majanduskriis)
Ise sai kah kunagi saksa nänniga sebitud - kuid see läks kuidagi üle (õnn pole asjades) ja jubinad sai laiali jagatud...
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Wiking
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wiking »

Selleks, et meeldib. Elus tehakse ikka, tavaliselt seda, mis meeldib.

Loll on see, kes midagi teeb moe või raha pärast. Elame ühe korra ja võiks seda siiski teha ausalt, enda hinge järgi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist