Ei saa välistada. Küsisin ka seda naabrivanalt omal ajal. Tema aga oli konkreetselt Kopli kalmistu hävitamise juures. Kalamaja kalmistuga ta kokku ei puutunud.Faust kirjutas:Samas võivad need kivid olla ka pärit Kalamaja surnuaialt (nüüdsest pargist).
Satakas kirjutas:aga kui nüüd asja praktilisest küljest vaadata (eeldades lihtsustatult, et kalmistu likvideerimine oli lihtsalt paratamatus - no aeg-ajalt ikka pannakse mõni kalmistu "kinni"...elu on selline...ja tegi seda siis punatibla või oma valitud valitsus, sel pole muud vahe peale selle va emotsionaalse), siis mida austatud härrad paneks ette kasutute hauakividega ette võtta? koha peale ei saa jätta...omastele tähitud kirjaga koju saatmiseks liiga rasked, pealegi mõnda polegi enam kuskile-kellelegi saata, muuseumi panemiseks liiga palju ja keda huvitakski? mis siis teha? maasse kaevata? killustikuks jahvatada?
ma arvan, et kui siit loost see emotsionaalne toon a'la "sugulaste hauaplats" (ärge solvuge, ma ei mõtle sellega midagi pahasti) ära jätta, siis on kaldakindlustamine ühele otstarbe kaotanud hauakivile täiesti mõistetav rakendus. kui ta enam kellegi hauda tähistada ei saa, siis vähemalt on tast veel mingitki ühiskondlikku tolku...
nii, et ma ei saa aru, mida te (näiteks MadMan) linnaosavalitsuselt ootate? tuha päheraputamist? kaldakindlustuste lammutamist ja hauakivide päästmist?
________
palun veel kord kellelgi mitte asjatult solvuma tormata vaid suhtuda asjasse kaine loogikaga.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist