Kivimäe tänava lõpus
Kivimäe tänava lõpus
Kas keegi teadja viitsib pajatada Tallinnas Kivimäe tänava lõpus olevast militaarobjektist.
Seda objekti siin teemas käsitletud:
http://www.wehrmacht.pri.ee/foorum/phpB ... php?t=3447
http://www.wehrmacht.pri.ee/foorum/phpB ... php?t=3447
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
Kevade tulekul satud ikka metsavahele uitama. Kas on mingit infot ka selle kohta, et mis seal suht hiljuti toimus.
Värav on maha lõhutud, aias augud sees, peahoone juures on kaamerad üleval ja aknad kinni taotud. Ühe posti otsas oli G4S silt, seega väga ammu ei saa see koht maha jäetud olla.
Mis otstarve oli sel ringikujulisel basseinil? Paras müsteerium on see basseini kohal olev kujujäänus, see tekitas küll küsimuse, et WTF. Kas see oli mingite seadmete jahutusbassein kunagi?
Üks antennimast ka püsti ja mingi kamp kahtlase olemisega "tolikuid" nüsis mingit kuivanud puud. Neid maste oli seal ju rohkem kunagi, mis otstarve neil täpsemalt oli?
Kõrval paistis veel täitsa toimiv EKV sõjaväeosa olema, mis minu silmis paistis silma erilise kaootilisusega, kõik oli pilla-palla laiali ja vaikus majas. Imelik koht.
Värav on maha lõhutud, aias augud sees, peahoone juures on kaamerad üleval ja aknad kinni taotud. Ühe posti otsas oli G4S silt, seega väga ammu ei saa see koht maha jäetud olla.
Mis otstarve oli sel ringikujulisel basseinil? Paras müsteerium on see basseini kohal olev kujujäänus, see tekitas küll küsimuse, et WTF. Kas see oli mingite seadmete jahutusbassein kunagi?
Üks antennimast ka püsti ja mingi kamp kahtlase olemisega "tolikuid" nüsis mingit kuivanud puud. Neid maste oli seal ju rohkem kunagi, mis otstarve neil täpsemalt oli?
Kõrval paistis veel täitsa toimiv EKV sõjaväeosa olema, mis minu silmis paistis silma erilise kaootilisusega, kõik oli pilla-palla laiali ja vaikus majas. Imelik koht.
-
- Moderaator
- Kontakt:
Kui ma õieti aru sain, on see endise Harju Rajooni Sidesõlme ala? Seal oli veel 70.-te keskpaigani sõjaväeobjekt -- Tallinna mereväebaasi 550. sidesõlme saatejaam, nn "objekt Jakor". Seal olid veel hiljuti ka sõjaväe väikeelamud, "soome majakesed" aadressiga vist Lauliku 4a,b,v,g (kirillitsa tähejärjekorras, nagu see omal ajal kombeks oli). Kahjuks pole ma sinna sidesõlme alale kunagi sattunud, ei tea ka, kas mingil ajal eksisteerisid seal mereväe saatejaam ja tsiviilsidesõlm kõrvuti või kuulus kogu see aiaga ümbritsetud ala mereväele. Ükskord nägin seal aias metskitsi -- need kas elasidki seal, või pääsesid sisse mõnest aiaaugust...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist