Ühesõnaga - jäi silma ühes teemas selline väljaütlemine, et sakslased (ja ka saksa mundris võidelnud eestlased) on paljude poolt tembeldatud faśistideks. Tahaksingi nüüd siinkohal veidi arutleda, kas sakslased ikka olid faśistid? Nii palju, kui mina aru olen saanud, nimetati (ja seda tegid nad ka ise) faśistideks siiski Mussolini jüngreid ning faśismiks tol`ajal Itaalias valitsenud riigikorda. Sakslased ehk siis natsid olid ju natsionaalsotsialistid (Saksamaa Natsionaalsotsialistlik Töölispartei). Paluks muidugi parandada mind, kui ma sellest valesti aru olen saanud
Natsionaalsotsialistid ja fashistid
Natsionaalsotsialistid ja fashistid
Kuigi teema tundub ehk olevat selline "piiri peal" nagu varem mõne teema kohta on mainitud, loodan ma, et sellest ei kujune välja järjekordne teineteise poriga loopimine ning solvamine
Ühesõnaga - jäi silma ühes teemas selline väljaütlemine, et sakslased (ja ka saksa mundris võidelnud eestlased) on paljude poolt tembeldatud faśistideks. Tahaksingi nüüd siinkohal veidi arutleda, kas sakslased ikka olid faśistid? Nii palju, kui mina aru olen saanud, nimetati (ja seda tegid nad ka ise) faśistideks siiski Mussolini jüngreid ning faśismiks tol`ajal Itaalias valitsenud riigikorda. Sakslased ehk siis natsid olid ju natsionaalsotsialistid (Saksamaa Natsionaalsotsialistlik Töölispartei). Paluks muidugi parandada mind, kui ma sellest valesti aru olen saanud
We're all God's people
[img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan2.gif[/img]
Merepura
Enne ida sõdade algust oli NSDAP äärmiselt populaarne, kuid võrreldes kommunistliku parteiga N-Liidus oli liikmeid kõvasti vähem. Usun, et paljud, kindlasti oleks olnud tahtjaid tuhandeid ka 1941a. Baltikumist, oleksid tahtnud saada NSDAP liikmeks, aga ei saanud, kuna selleks pidi olema riigi saksane ja rassipuhas.
Jah Sul on õigus, kuid miksKusjuures kui täpsemalt rääkida siis ka sakslastest olid natsionaalsotsialistid ehk natsid ainult väike osa (so. siis NSDAP liikmed). See umbes sama kui väita et Punaarmee=venelased=kommunistid (kus ükski võrdus pole õige).
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
-
Kapral Karu
- Moderaator
- Kontakt:
Tänud paranduste eestKapral Karu kirjutas:Selle teema all võiks siis ka selle partei täpne nimetus olla: NSDAP -- "Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei" ehk siis Natsionaalsotsialistlik Saksa Töölispartei.
Seega mitte Saksamaa, vaid Saksa! Erinevalt nt Eestimaa Kommunistlikust Parteist.
We're all God's people
Eks see "fasism" tuli sellest, et parteinimi ei sobinud kuidagi nõuka propagandaga. Kuidas sa siis teed ausale kolhoosiproletaarlasele selgeks, et isamaasõda käib piiritaguste kapitalistlike vereimejate asemel saksamaa rahva töölispartei vastu.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
- kangelaspioneer
- Liige
- Kontakt:
- VANA LÖUKOER
- Liige
- Kontakt:
DUCE Mussolini juhitud partei kandis nime Fachio (sry,kui kirjapilt vigane).Kaks teljeriiki moodustasid ju liitlaste propagandamasina poolt siis fashistid ja natsid.Kuigi,kunagi hiljem ei ole enam viitsitud nende nimede tähendustesse enam süübida - hea ju korrutada seda järgi,mida ülejäänud meedia ees pa....ab.Tegelikult tähendavad ju natsid ju õiges mõistes natsionaliste e.rahvuslasi ja fashistid on itl.keeles liitlased.
Ja nagu eespool on märgitud,siis on see suuresti just tänu vöitjariikide teene,et asjad nii läinud on.Söja ajal lahingutest uudiseid kirjutades tuli just usa poolt käibele lühend fashistid ja natsid,kuna usa 18 suurimat lehte kuulusid juudisoost rikkuritte kätte,kes mötlesid välja selle nö.ühise halvustava nimetaja.
Vanu söjakroonika kaadreid jälgides ürititati peale rünnakut Pearl Harbouris japsidele külge kleepida mingit halvustavat nime,kuid japsideks nad jäid,sest japsid nn.juutide küsimusega ei tegelenud.
Nsvl vöttis söja keskel kasutusele nimetuse fashistid,seda on mulle punaarmee veteranid väitnud,enne seda nime öeldi lihtsalt fritsud maakeeli.
Ja nagu eespool on märgitud,siis on see suuresti just tänu vöitjariikide teene,et asjad nii läinud on.Söja ajal lahingutest uudiseid kirjutades tuli just usa poolt käibele lühend fashistid ja natsid,kuna usa 18 suurimat lehte kuulusid juudisoost rikkuritte kätte,kes mötlesid välja selle nö.ühise halvustava nimetaja.
Vanu söjakroonika kaadreid jälgides ürititati peale rünnakut Pearl Harbouris japsidele külge kleepida mingit halvustavat nime,kuid japsideks nad jäid,sest japsid nn.juutide küsimusega ei tegelenud.
Nsvl vöttis söja keskel kasutusele nimetuse fashistid,seda on mulle punaarmee veteranid väitnud,enne seda nime öeldi lihtsalt fritsud maakeeli.
VAREMEIST TÖUSEB KÄTTEMAKS !!!!
MAHA VALGED JUUDID !!!!!!!!
MAHA VALGED JUUDID !!!!!!!!
Sakslased kutsusid ameeriklasi amideks(vabadust, kui eksisin), mäletan ühes raamatus kirjutas, et ühe vangilaagri seina peale kirjutasid ameeriklased suure kirja. Me ei ole mitte amid, vaid ameeriklased. Hiljem oli üks Saksa sõjavang selle kirja alla salaja suurelt kirjutanud. Me ei ole mitte natsid, vaid natsionaalsotsialistlid.

Meie võitluslipp sini-must-valge
-
Kapral Karu
- Moderaator
- Kontakt:
Siiski oli see nimi (vähemalt enamuse oma eksisteerimisajast) just "Arbeiterpartei", mitte "Arbeitpartei" (grammatiliselt õigem olnuks küll "Arbeitspartei"). Seega just nimelt "Töölispartei". Kui palju oli seal töölisi ja kui palju muud rahvast, ja kelle käes jäme ots oli ning kui vasak- või parempoolne ta oli, on iseküsimus.kangelaspioneer Postitatud: 21 Aug 2005 11:46 am
Tahaksin teha veel ühe paranduse: mitte Arbeiterpartei (töölispartei) vaid Arbeitpartei (tööpartei)- oluline vahe, kas pole ? Töölised olid ikkagi vasakpoolsete sihtgrupp.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Madis Reivik ja 3 külalist