aerograafiga toas...
aerograafiga toas...
kuna suvised ilusad ilmad on möödas ja rõdul värvimine ka seoses sellega siis küsiks asjatundajtelt - kas kompressori ja aerograafiga toas värvimine on mõeldav, laua kõrval on kohe suur monitor, arvutividinad, riiulil raamatud, kas värvi lenduvad osakesed teevad asjadele kurja?
olen isegi saabumas sama probleemi otsa. seni välja mõeldud lahendus on "värvikapp". ehk siis tuleb muretseda ühelt küljelt avatud suvaline (papp)kast. paned kasti külili, nii et avatud oleks üks külg, "ohver" sinna kasti ja värvid seda avatud küljest. teoreetiliselt ei tohiks ülejäänud tuba värviseks saada...
eksperdid lisavad vast omad kommentid
eksperdid lisavad vast omad kommentid

https://www.facebook.com/panzerwerke
Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
- Blitzkrieg
- Liige
- Kontakt:
Aga kui see värv seal kastis ringlema hakkab siis ju satub see ka sinna kuhu pole vaja, mudelil ma mõtlen. Tervet mudelit kinni teipida oleks ka justkui imelik. Juhul kui kasutad juba tipp aerograafi siis on juba nii peenike töö et kastis jälle keeruline asjale läheneda. Peab ikka näpuvahel keerutama. Videotes olen vaadanud et kasutatakse sellist ventileeriva süsteemiga ühendatud kappi. Sellel on siis küll point olemas. Aga jah, prenaist ju köögist ka minema ei tahaks ajada. Tegelikult on endal ka sama mure et toas väheke "mõnusam" oleks värvida.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Re: aerograafiga toas...
Peenikest värvitolmu on pärast ikka igal pool.riburabu kirjutas:kuna suvised ilusad ilmad on möödas ja rõdul värvimine ka seoses sellega siis küsiks asjatundajtelt - kas kompressori ja aerograafiga toas värvimine on mõeldav, laua kõrval on kohe suur monitor, arvutividinad, riiulil raamatud, kas värvi lenduvad osakesed teevad asjadele kurja?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Üks ja väga lihtne meetod (kui muidugi käed ja jalad ühest ja samast kohast välja ei kasva, aga seda pole vist siin rubriigis väga karta), on valmistada tõmbekapp mudeli värvimiseks. Endale tegin selle vineerist, aga väga edukalt saab hakkama ka pappkarbi, kahe väikese tüki krohvimisvõrgu, vatiinitüki ja naise tolmuimejaga. Panen õhtupoole ka pildi üles, kui koju lähen. Kogu kupatuse valmistamine võttis aega pühapäevase päeva, millest suurem osa läks sõprade läbihelistamisele ja uurimisele, ega kellelgi ülearust imejat ei vedele. Sest ei jätkunud minul mitte kannatust seletada ega ülejäänud rahval arusaamist, et eelpool mainitet protseduur kodumasinale ohtu ei kujuta...igal juhul pole nüüd enam toasaastega muret.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
- Parovoz
- Liige
- Kontakt:
Tere-tere!
Ise olen kogu aeg värvinud sees. Tingimusel, et ülejäänud on kuskil mujal. Ja püüdnud teostada värvimist õhtu poole. Kui värvida mitte täisvungiga on värvitolmu üsna vähe. Ei tulnud isegi tõmbe kappi teha.
Päris suured värvimised teen aga ikkagi praegu töö juures
Lugupidamisega
Ise olen kogu aeg värvinud sees. Tingimusel, et ülejäänud on kuskil mujal. Ja püüdnud teostada värvimist õhtu poole. Kui värvida mitte täisvungiga on värvitolmu üsna vähe. Ei tulnud isegi tõmbe kappi teha.
Päris suured värvimised teen aga ikkagi praegu töö juures

Lugupidamisega
Taara avitab! ...
- Blitzkrieg
- Liige
- Kontakt:
See tolmuimejaga asi võiks päris asjalik ehk olla. Ootan huviga pilte. Küsimus veel-mis võimsust sa seal kasutad ? Kas see tolmuimejat väga üle ei koorma (läbi takistuse imemine pole just ettenähtud tegevus). Tolmuimeja võiks muidugi tänapäevasem olla sest muidu see undab ja kompressor pläriseb ja katsu sa siis peenet värvimist rahulikult teha. 

- Blitzkrieg
- Liige
- Kontakt:
Kindlasti on olemas suht müratut kompressorit, tolmuimejat ja kellegil ka kodus kesktolmuimeja. Aga kahjuks osta jõuab vastavalt rahakotile. Hetkel on mul laenatud kompressor ja see pläriseb(teeb häält) küll. Ei oska öelda kas see on nüüd kõva, keskmine või vaikne. Pole saanud lihtsalt võrrelda erinevatega. Eks see värvimine peaks ikka vaikuses käima küll, vähemalt mulle meeldiks nii 

noh, minu laenukompressoril on tubli paak. närvide huvides lülitan ma selle värvimise ajaks välja. muidu ehmatab tõsiselt kui tööle hakkab. aga tekkis siin kalda tee tehnikaringis selline idee: tolmuimeja käepärastest vahenditest. ehk siis arvuti toiteventikas kasti külge tõmbama panna. kerge vatiinist filter ka ette ja peaks toimima. akvaariumikaaned on kõik niimoodi mul ehitatud. arvutivent töötab ka mobiililaadija pealt 4-7 V, sõltuvalt tüübist. ärevamate tõmmete jaoks võib sebida ka 12 V adapteri vms...
sellised mõtted siis. peaks vist realiseerima ka
sellised mõtted siis. peaks vist realiseerima ka

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
-
- Liige
- Kontakt:
no nii palju pole. reduktor om sätitu nii, et paak on 1/2-3/4 osas täis...
aga... kujuta ette, et talv on tulemas.. tuleb see möirakaru tuppa kolida
aga... kujuta ette, et talv on tulemas.. tuleb see möirakaru tuppa kolida

Viimati muutis Hertsog, 21 Sept, 2009 20:47, muudetud 1 kord kokku.

Siit siis lubatud pildid:
Käitab seda süsteemi siis tavapärane Philipsi tolmuimeja, mida suure pedaaliga mugav sisse ja välja lülitada. Koos kompressoriga mahuvad vabalt laua alla ja ei tekita liigset müra. Senco on suht vaikne ka. Mõte käis küll jah suurema arvuti ventika peale koos alaldiga, endalgi akvaariumikatte alune tuulutus sellega tehtud, aga pelgasin, et jääb toa kaitseks tiba lahjaks.

Vineerkasti välismõõdud on kokku pandult 46 cm lai, 33 cm kõrgus ja 12 cm paks. kasti materjal 9 mm, kõrvad on 3 mm vineerist, kinnitatud latthingedega.

Augufreesiga sai tehtud ava 32 mm kanalisatsioonitoru tarbeks, mis tihendatud silikooniga. Ja terve kast sai tiheduse huvides silikooniga kokku pandud.

ning kuhu saab kinnitada tolmuimeja vooliku otsiku
Kasti ette serva sai kinnitatud 1 cm auguga krohvivõrk, mille peale läks vatiin, 100 gr/m2.

Õhem jääb veidi lahjaks, 150 või 200-ga tegelemine eeldab aga esimese võrgu sügavamale laskmist ja pealmisele võrgule suurema serva väänamist. Jäikuse andmiseks väänasin pealmise võrgu servad ühe silma ulatuses 90 kraadi alla ja lasin tihvtipüstoliga väljaspoolt võrgu stoperdamiseks 15 mm naelad sisse. Ja oligi kõik.

kasutamise ajaks olen alumise vineeri kaitseks kasutanud samas mõõdus pappi ja jäikuse andmiseks sai 3 mm vineeri ette serva alumiiniumprofiil pandud.

Käitab seda süsteemi siis tavapärane Philipsi tolmuimeja, mida suure pedaaliga mugav sisse ja välja lülitada. Koos kompressoriga mahuvad vabalt laua alla ja ei tekita liigset müra. Senco on suht vaikne ka. Mõte käis küll jah suurema arvuti ventika peale koos alaldiga, endalgi akvaariumikatte alune tuulutus sellega tehtud, aga pelgasin, et jääb toa kaitseks tiba lahjaks.

Vineerkasti välismõõdud on kokku pandult 46 cm lai, 33 cm kõrgus ja 12 cm paks. kasti materjal 9 mm, kõrvad on 3 mm vineerist, kinnitatud latthingedega.

Augufreesiga sai tehtud ava 32 mm kanalisatsioonitoru tarbeks, mis tihendatud silikooniga. Ja terve kast sai tiheduse huvides silikooniga kokku pandud.

ning kuhu saab kinnitada tolmuimeja vooliku otsiku
Kasti ette serva sai kinnitatud 1 cm auguga krohvivõrk, mille peale läks vatiin, 100 gr/m2.

Õhem jääb veidi lahjaks, 150 või 200-ga tegelemine eeldab aga esimese võrgu sügavamale laskmist ja pealmisele võrgule suurema serva väänamist. Jäikuse andmiseks väänasin pealmise võrgu servad ühe silma ulatuses 90 kraadi alla ja lasin tihvtipüstoliga väljaspoolt võrgu stoperdamiseks 15 mm naelad sisse. Ja oligi kõik.

kasutamise ajaks olen alumise vineeri kaitseks kasutanud samas mõõdus pappi ja jäikuse andmiseks sai 3 mm vineeri ette serva alumiiniumprofiil pandud.

Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Müratu kompressori alternatiiv on gaasiballoon. Tavaliselt värvitakse süsihappegaasiga, see on ohutu ja üsna odav. Balloon on 200 at, sinna läheb keevitusreduktor otsa ja siis võib poole at täpsusega timmida.
Seda varustust müüvad AGA, Elme Messer jt gaasifirmad.
Ja ei ole jama jutt, kunagi sai süsihappeballooniga autosid värvitud. Mitte sellepärast, et müratut kompressorit hädasti vaja oli, vaid õliga kompressorid loopisid rõvedaid õlilärakaid värvi sisse. Balloonigaas on puhas. 40 liitrisest balloonist peaks mudelite jaoks mitmeks aastaks piisama.
Muidugi, ma ei tea kas sellise ballooni korterisse toomine ikka hea mõte on. Ega temaga midagi ei juhtu, aga põhimõtteliselt on need töökojas kasutamiseks.
Seda varustust müüvad AGA, Elme Messer jt gaasifirmad.
Ja ei ole jama jutt, kunagi sai süsihappeballooniga autosid värvitud. Mitte sellepärast, et müratut kompressorit hädasti vaja oli, vaid õliga kompressorid loopisid rõvedaid õlilärakaid värvi sisse. Balloonigaas on puhas. 40 liitrisest balloonist peaks mudelite jaoks mitmeks aastaks piisama.
Muidugi, ma ei tea kas sellise ballooni korterisse toomine ikka hea mõte on. Ega temaga midagi ei juhtu, aga põhimõtteliselt on need töökojas kasutamiseks.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist