Dioraam "Võit!"

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Luciano
Liige
Kontakt:

Dioraam "Võit!"

Postitus Postitas Luciano »

Hakkan pisitasa oma voolimistulemusi üles riputama, et natuke näpunäiteid ja nõu saada. Olen seda tööd nüüd nokkinud 2 aastat ja kuidagi ei taha valmis saada. Eks ma mõtlesin seda Suure Auhinna tööks aga ega ta nii ehk teisiti poleks olnud regelemendile vastav.

Voolimistööde alustuseks otsustasin kõigepealt konvertida ümber kaks sõdurit. Esimese hooga kohe kogu figuuri voolimist ette võtta ei julgenud.
Valisin sobiliku kehaasendiga mehed, eemaldasin käed, lõikasin maha riided.

Pilt

Seejärel kasutades Tamia Epoxy Putty´t asusin kihi kaupa rõivad ja aksessuaare valmistama.
Parasjagu vabakäeline tegevus ja Nobeli preemiale ei kandideeri. Õppisin tegevuse käigus ja materjali kadu võis olla nii 50%. Lisaks kasutasin plekki ja puitu ja vasktraati. Hetkel on veel voolimistempo nii aeglane, et paljud pisidetailid jäävad selle pärast tegematta. Samuti ei õnnestu kohe voolida perfektselt valmis vööd ja see vajab pärast lõikamist ja lihvimist, sellest tulenevalt puudub vöödel muster. Proovin selle kuidagi hiljem lisada.

Lubage esitleda RODOLFO JERICHOW´ist:

Pilt

Pilt

Ja Eesti muistne vabatmees:

Pilt

Pilt

Sellised siis esimesed kaks meest. Enne kui nad kunagi värvi alla lähevad saab neid veel lihvitud ja lisatud Rodolfole pistoda. Relvad-kilbid ja Rodolfo peast pudenend kiiver on ka valmis aga veel pildistamatta.

Ah ja, talupoja sõlg on tagurpidi rinnas, see tuleb ka veel ümber keerata.

Järgmine kord tutvustame ühevaatuselise draama järgmist kahte tegelast: Kärt ja Alder.
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
Kasutaja avatar
medal
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas medal »

Sõlg tundub kole suur olevat.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

See Rodolfo paistab nime ja peakatte järgi kusagil Jeruusalemma kandis kulgevat.. ainult miks ta sealse sooja juures üleni nii paksus karusnahas käib?
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Kasutaja avatar
medal
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas medal »

Rodolfo de Jerichow on ajalooline isik. http://portal.hsb.hs-wismar.de/pub/lbmv ... 62604.html

Jerichow on linn Põhja-Saksamaal.
Luciano
Liige
Kontakt:

medal kirjutas:Sõlg tundub kole suur olevat.
kole on ta küll, suuruselt vastab ta mõõtkavas 70mm.
Näiteks Kostivere II aardeleius oli ka sõlg mis oli 68mm lai. Usun, et lihtsalt vabatmehel võis pisut rohmakam sõlg rinnas olla.
Kahjuks ei leidnud kontrollimiseks ühtegi varasemat sõle pilti mõõtudega, kogu nõukaaegne populaarteaduslik kirjandus on täis pilte ilma mõõtudeta.

Rodolfo kohta leiab infot ka eestikeelses kirjanduses.
www.aiaimpeerium.ee
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

No siis on kasukas muidugi arusaadav..
Aga kui on soov mõni rüütel ka rõngasrüüsse kängitseda.. siis seda on hõlbus teha niimoodi - mätsid tamiya puttyga mõne rüüosa valmis, sileda pinnaga.. sellises vormis, millises ta lõpuks jääma peaks.. lased taheneda kuni enam ei kleepu ega nihku puudutades.. ning siis sobivas suuruses meditsiinilise süstlanõelaga hakkad rida rea haaval rõngalülisid sisse vajutama.. ikka üks rida ühes ja järgmine rida teises suunas...
))))))))
((((((((
))))))))
((((((((
Luciano
Liige
Kontakt:

Eks ma umbes sellist tehnoloogiat üritasingi kasutada, aga minu viga oli: 1. tahtsin liiga suurt osa korraga teha ja selle tõttu suutsin pidevalt juba tehtud osa ära muljuda
2. alustasin liiga vara ja tainas oli veel liiga pehme, sest muidu poleks ma kuidagi tehtud saanud. Tamya epoxy on suht kevasti töödeldav kui ta juba tahkem on. Selle töö tegemiseks peaks edaspidi kasutama Magic Sculpti - seda on lihtsam tahkemana töödela.

Aga millest sa siis ikka peale hakkad kui kõige enam püsivust ja oskust vajava tegevusega. Pean kohe üles tunnistama, et ega mul järgmise rõngasturvise tegemine oluliselt paremini välja ei tulnud.

Ehk kolmandal katsel näkkab paremini.

Kuna tegu on esimese sculptimise katsega siis jätan kõik nii nagu välja tuli, et tulevikus oleks mille pealt õppida.
www.aiaimpeerium.ee
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Siin ma kunagi hobuse peal proovisin seda tehnikat.. poldki väga hull, tuli välja küll..
see on 1:72.. aga suurema mõõtkava puhul tuleb võtta lihtsalt suurem nõel või isegi pastaka- või kokteilikõrs..
On tehtud ka niimoodi, et nõela sisse pannakse ora.. ja siis nõel vormib rõngassärgi rõnga välimise kuju ning ora torkab sisse sisemise augu.. aga ma leidsin katsetades, et sihuke vaev ei tasunud end ära..
Pilt
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

"Tamya epoxy on suht kevasti töödeldav kui ta juba tahkem on."

Tamiya on nagu raud.. alul annad pehme valuna välisvormi.. ja siis peale tahenemist taod juba nagu separauda.. Täiesti erinevad võimalused.
Tuleb lihtsalt seda õiget tahedusmomenti tabada.. Ma ka olin alul sellega raskustes.. püssid ja mõõgad läksid kõveraks ja vormist välja.. aga nüüd juba tean, et alul lihtsalt annan kangile püssi kuju.. ning hiljem tagasi tulles pressin ta õigesse vormi.. vajutades sisse sooned ning lõigates ära liigse. Ja lõpuks uue pehme materjaliga lisades peendetailid..
Luciano
Liige
Kontakt:

Nii, et natuke südamerahu saada, siis kruntisin rõngasüür ära - värviga enam nii jube soperdis ei tundu, ehk pärast värvi ja kulutamist ja maastikule paigutust see sigri-migri silma ei torka.

Pilt

Pilt

Ja hr. medali tähelepaneku peale proovisin siis väiksemat sõlge teha - noo 5 cm läbimõõduga. Paraku päris nii väikseks ei saanud, usun et jääb mõõtkavas 6cm peale. Sellel õnnestus kohe nõel ka sisse punud. Sea kuidas nõela keskmine osa ära kaotada pean veel mõtlema.

Pilt
www.aiaimpeerium.ee
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Päris uhke tundub igatahes, saan küll aru et asi alles pooleli, kuid siiski - need ju alles esimesed figuurid ja mine tea, kuhu selline "sculptimine" lõpuks välja viib.
Igatahes ootan huviga lõppresultaati.

Urmas.
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Parovoz »

Tere-tere!
Päris huvitav töö peaks tulema. Aga panin tähele, et saksa nimega võitlejal on pärem käsi anatoomoliselt natuke ebaloomulikult keeratud? Saab seda korrigeerida või ta ongi selle mõttega tehtud?
Igal juhul tubli töö...
Lugupidamisega
Taara avitab! ...
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Laena mulle kannelt Vanemuine..... :lol: Ei tea miks aga neid pilte vaadates tekkis esimesena silme ette Maleva nimeline film.

Väga vahva.
Luciano
Liige
Kontakt:

Parovoz kirjutas:Aga panin tähele, et saksa nimega võitlejal on pärem käsi anatoomoliselt natuke ebaloomulikult keeratud? Saab seda korrigeerida või ta ongi selle mõttega tehtud?
Paraku on ta tõesti pisut liigesest üle väänatud aga mis teha kui kärbiga pikki küünarvart saad, nii et mõõk käes kukub :)
Õnneks jääb ta dioraamil sellisesse asendisse, et see ei pasta enam silma.
Ümber teha enam ei saa - sest kui ühe asja ümber teen siis tuleb veel mitu asja uuesti teha. Aga ma parandan neid vigu parem järgmseid figuure tehes.

Käte voolimisel tuleb teha kõigepealt õlg, siis õlavars ja siis käevars. Mina üritasin jälle kogu kätt korraga teha.

Kannuste jaoks on mul veel vaja kuskilt mingid väiksed tähekesed leida. Oskab keegi nõu anda?
www.aiaimpeerium.ee
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Braavo Luciano!

Väga dünaamilised poosid.
Shol oleks nii mõndagi kõrvataha panna.

Kui nüüd autori taotlused kõrvale heita ja tegelaskujud nüüdisaega transportida, siis näeksin mina kahel ülemisel pildil kiirrünnakusse sööstvat korvpallurit, parem käsi madaltihedalt palli põrgatamas.

Alumisel pildil olev habemik meenutab aga kettaringis ponnistuse lõpetanud Kanterit, kes karjatus huulil jälgib heitevahendi lendu.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist