Erik kirjutas:Selleks tuli hüpata jalad ees mitte kõige soojema veega täidetud basseini (+7 kraadi tol päeval) seljas taanlaste vorm ja jalas mitu numbrit suuremad saapad

,ujuda 50 meetrit ja iseseisvalt välja ronida. Kohe seejärel visati vette varustusega nukk millele pidi järgi minema ja ta kaldale tooma ja reeglite päraselt elustamisvõtteid tegema. Kunagi olid nõuded karmimad olnud , kuid minule piisas sellestki

Hõbedat enam tegema vist ei läheks....
Ma tegin kõigepealt ära pronksmärgi ja siis said soovijad hakata järgmisel päeval tegema kuldmärgi katseid. Ma ei mäleta enam täpselt, mida pronksi saamiseks tegema pidi. Ilmselt midagi sellist, nagu Erik kirjeldas. Hõbeda võis vahele jätta.
Kuldmärgi saamiseks tuli hüpata umbes 3-4 m kõrguselt vette, seljas välivorm, saapad jalas, seljakott (mille sees oli väike veekanister raskuseks) seljas, relvamakett ka kusagil tolknemas ja kiiver ka veel. Pärast vette hüppamist tuli jätta kiiver tagurpidi vee peale ulpima, lasta relval basseinipõhja vajuda ja ujuda koos ülejäänud varustusega 300 m. Siis tuli vees lahti riietuda, ilma kusagilt kinni hoidmata, tuua basseinipõhjast relv ära ja ujuda koos relvaga 700 m. Ajalimiiti ma ei mäleta, aga mingi piir vist ikka oli.
Ulejäänud tegevuste puhul ma ei mäleta järjekorda, aga tuli demonstreerida erinevaid uppuja päästmise ja esmaabi võtteid. Päästa tuli siis vees kedagi oma kamraadidest, kes seda osa pidi mängima.
Oli ka harjutus, kus tuli riietega ujuda vee all min 15 m.
Seejärel tuli ujuda 50 m, umbes 80 kg vett täis plastikmannekeen kaenlas. Kohe pärast seda pidi ujuma veel 50 m, aga nüüd juba päris inimesega. Kui mannekeen oli vaikne ja vagusi, kui tal pea vee alla vajus, siis kaasvõitleja hakkas kohe rapsima

. See oli minu jaoks kõige kurnavam harjutus. Oligi vist kõik.