Aasta ohvitseri ja allohvitseri valimine

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Kontakt:

Aasta ohvitseri ja allohvitseri valimine

Postitus Postitas hummel »

Äsja valiti aasta allohvitseri ja ohvitseri. Mul tekkis selline küsimus, et kuidas käib see valimise protsess?

Algatuseks ütlen ka kohe ära, et mul ei ole midagi seni valitute vastu. Tegemist igati tublide inimestega. Ise ma ei pretendeeriks ka kuhugi.

Aga ikkagi siis, et mis alusel ja kes selle valiku teeb või kelle hulgast ja kuidas selekteeritakse eelnevalt kandidaadid?
Kas näiteks selle järele, et kes kusagilt sõpruskonnast või missioonilt (näit allohvitseride foorumist) keda tunneb, kes kellega läbi saab, kelle pilt on pandud ajalehte, kellele on kogunenud rohkem/vähem ületunde/puhkusepäevi, kes tellib endale/kaitseväele preemia välja pannud ärimeeste firmast või käib kuidagi järjekorra kaupa, et kes võiks nüüd järgmisena saada? :P :o
Viimati muutis hummel, 23 Nov, 2009 19:49, muudetud 1 kord kokku.
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Väljavõtted pressiteadest, kui konkursside „Aasta ohvitser“ ja „Aasta allohvitser“ leping sõlmiti.

„Meie tänase kokkuleppe eesmärgiks on luua lisaks riiklikule ja kaitseväe distsiplinaarseaduse alusel kehtestatud ergutusmeetmetele tunnustussüsteem, millega oleks võimalik tänu avaldada kaitseväelastele, kes on oma tööga silma paistnud kui algatusvõimelised, usaldusväärsed ja aktiivsed kaitseväelased, kelle tegevus nii tööl kui ka väljaspool tööaega tekitab ühtekuuluvust ja kannab edasi kaitseväe põhiväärtusi,”
Statuudi kohaselt võib iga kaitseväelane teha ettepanekuid oma kolleegide, ülemate, alluvate hea teenistuse tunnustamiseks
Igal aastal tõstetakse konkursil esile 5 ohvitseri ning allohvitseri. Nende seast valitakse üks ohvitser ja üks allohvitser, kes saavad aasta ohvitseri ja aasta allohvitseri tiitli koos sellega kaasneva rahalise ergutusega. Mõlema preemia suurus on 50 000 krooni ning ergutuspreemiad konkursil tunnustatud ohvitseridele ja allohvitseridele 10 000 krooni.
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Kontakt:

Jah, ma saan aru, kui nii valitakse töömurdjaid või Eestimaa uhkusi kusagil teles. Seal on nagunii rohkem mängus marketing ja vaatajanumbrid, mitte reaalsus.

Selle süsteemi järele võib iga ettevõtlikum ja mitte topelt-ületöökoormusest ajanappuses ägav ltn/vbl x susserdada näiteks oma (rahahädas) kpt/v-vbl y-le igavese uhke soovituskirja ja saata kuhugi komisjonile. Kohapeal siis miskid mehed istuvad ja mõtelvad, kelle nime nad teavad või on kuulnud ja ehk helistavad väeosa ülemale, et kas on normaalne mees. Kui ülem just keerata ei taha, siis vaevalt ta midagi halba ütlema hakkab. Ei tea, kas helistatakse muidugi.

Ma näen, et see värk võiks natuke adekvaatsem olla, kui seda juba sellises mastaabis tehakse.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Ehk valitakse Sindki, aga mitte enne, kui oled teema pealkirja korda teinud. :wink:
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Kontakt:

Mina ausalt ei pretendeeri, kuid pealkiri on miskipärast jah veaga saanud. :oops: :x
KategorieC
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas KategorieC »

Minuteada peaks olema nii, et iga väeosa kompanii valib oma kandidaadid, väeosa ülem vms teeb sealt siis selektsiooni ja saadab oma pataljoni esindajate nimed sinna komisjoni, kus tehakse lõplik valik. Eks staapides käib see sektsioonide kaupa.
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Kontakt:

Minuteada peaks olema nii, et iga väeosa kompanii valib oma kandidaadid, väeosa ülem vms teeb sealt siis selektsiooni ja saadab oma pataljoni esindajate nimed sinna komisjoni,
Nii võiks olla jah. Oleks õiglane ja põhjendatud.
Kas nüüd kohe igas kompaniis oma valimisi on mõtet teha, kuid piisaks, kui valitakse pataljoni peale parimad ja need pääseksid edasi kuhugi järgmisse ringi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline