saksa tank.Tiiger.

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
raxsi
Uudistaja
Kontakt:

saksa tank.Tiiger.

Postitus Postitas raxsi »

Tere
ma ei tea ks kirjutan öigesse rubriiki oma jutu vöi mitte. :P Küsimus selline,et kas saksaväsad jöutsid oma tankidga lääne-virumaale.Praeguse vinni valla kanti.Nimelt lapsepölves kuuldud taadi jutu pöhjal see teadis rääkida,et mitu saksa tanki tiigrit oli seal jutti sohu vajund.Käisime seal k tuhnimas lapsena ja leitsime,kohti kus sonkides ll kmises ja oli tuli nagu.Kas teab keegi tiigite teekonnast täpsemalt.Möte on see kht uuesti üles otsida kui ikka tangiga tegu
Kasutaja avatar
Feeliks_Jalgraud
Liige
Kontakt:

Re: saksa tank.Tiiger.

Postitus Postitas Feeliks_Jalgraud »

raxsi kirjutas:Tere
ma ei tea ks kirjutan öigesse rubriiki oma jutu vöi mitte. :P Küsimus selline,et kas saksaväsad jöutsid oma tankidga lääne-virumaale.Praeguse vinni valla kanti.Nimelt lapsepölves kuuldud taadi jutu pöhjal see teadis rääkida,et mitu saksa tanki tiigrit oli seal jutti sohu vajund.Käisime seal k tuhnimas lapsena ja leitsime,kohti kus sonkides ll kmises ja oli tuli nagu.Kas teab keegi tiigite teekonnast täpsemalt.Möte on see kht uuesti üles otsida kui ikka tangiga tegu

Ah mis saa ikka oma aega raiskad, -neid "tiiger tange" ju kõik sood ja rabad täis :lol:
Mul pole midagi mõistlikku öelda.../ ███████████]98% fucked up
teddybbeer
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas teddybbeer »

tange võid ka vaarisa tööriista kastist taga otsida... aga kui Lääne-Viru Tiigrite teekondade vastu huvi tunned siis kaeva üles kellegi kodanik Otto Cariuse memuaarid... taat nimelt kakerdas 1944ndama aasta talvel-kevadel ühe selliseid riistapuid sisaldanud kompanii koosseisus sealkandis ringi ning on isegi raatsinud selle kirjapaberile üles tähendada...
maakeelset tõlget vähemalt minu teada veel ei eksisteeri, kuigi siit foorumist on läbi käinud jutt, et keegi heasüdamlik inime on ka selle teksti ümber pannud ning avaldatakse "miski aeg kunagi hiljem".. ei tea, pole näind.
raxsi
Uudistaja
Kontakt:

tänan vastamast

ma nimelt olen kuulnud,et sellised tankid eesti ei joudnud.Tegemist väga vesise alaga ja välja kaevata plaanis pole. :D
Faust
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Faust »

Tank Tiiger I jõudis Eestisse, Tiiger II (Kingtiger) ei jõudnud. Sa pead tegema endale selgeks, millist üldse mõtled.
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
raxsi
Uudistaja
Kontakt:

Vastus

seda küll aga ma küsisin umbmääraselt et kas joutsideesti.Ise seda tanki oma silmaga näind ei ole taat rääkset tema oli näind kui veel torn paistis.Mina käisin seal tuhnimas oma 18 aastat tagasi.Siis ei paistnud enam midagi.Järsku oskad öelda kas saab mingi mööteriistaga määrata ka selle vees oleva asja kaalu
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Re: Vastus

Postitus Postitas Manurhin »

raxsi kirjutas:seda küll aga ma küsisin umbmääraselt et kas joutsideesti.Ise seda tanki oma silmaga näind ei ole taat rääkset tema oli näind kui veel torn paistis.Mina käisin seal tuhnimas oma 18 aastat tagasi.Siis ei paistnud enam midagi.Järsku oskad öelda kas saab mingi mööteriistaga määrata ka selle vees oleva asja kaalu
Vees oleva asja kaalu saab määrata kaaluga. Aga enne tuleb see "asi" veest välja võtta :lol:. Igasuguste tankide jm. elukate tehnilised andmed, sh. täis- ja tühimass on netist lihtsalt leitavad. Aga noh, keskeltläbi selline 60 tonnine kolakas üks tiiger on (ja selle soost väljasikutamise juures mingid 3-4 tonni siia-sinna enam asja oluliselt ei muuda). Õige koha saad kindlaks teha hea metallidetektori, või, veelgi parem, magnetomeetriga. Räägitakse, et nii suure koguse maa all oleva metalli peal pidavat ka tavaline kompass lolliks minema, aga seda ma ei oska täpsemalt kommenteerida, pole ise proovinud.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
raxsi
Uudistaja
Kontakt:

tänud vastajale

kas metalliotsija korralikum kaalu ei näita ära.
Kasutaja avatar
wudu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas wudu »

Millist kanti Vinni vallast sa mõtled?
Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Re: tänud vastajale

raxsi kirjutas:kas metalliotsija korralikum kaalu ei näita ära.
Mündi suurust kuigivõrd näitab. Muidugi võid ju katsetada ja detektorile ise mingi 10m läbimõõduga pooli kerida ja suurusskaala peale siis vastavalt nt. BMW-Zündapp, GAZ-AA, "Komsomolets", Panzer 3, T-34, Panter, Tiiger, Ferdinand, "Hiireke"... :D Teoreetiliselt peaks ju asi täiesti toimima. Edasi jääb vaid lahendada küsimus, kuidas sellise riistapuuga üldse metsa sisse mahtuda.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
raxsi
Uudistaja
Kontakt:

mmmhhhh

siis jama jh.Aga kas vöimalus on ikka ,et tegu tiigriga.Möned vanakesed pajatavad,et sinna ka lennuk sisse kukkund.Soos jama kaevata ,et täpsemalt teada saada.Eks tuleb möte katki jätta seniks kuni teadus paraneb.Ja saab kaalu määrata lihtsamalt
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Re: mmmhhhh

raxsi kirjutas:siis jama jh.Aga kas vöimalus on ikka ,et tegu tiigriga.Möned vanakesed pajatavad,et sinna ka lennuk sisse kukkund.Soos jama kaevata ,et täpsemalt teada saada.Eks tuleb möte katki jätta seniks kuni teadus paraneb.Ja saab kaalu määrata lihtsamalt
No aga detektori või magnetomeetriga saad vähemalt objekti mõõtmed ja kuju enam-vähem ära määrata. Kui on lennuk paraja partsakaga alla tulnud, on ümberringi vähemalt 100m raadiuses kõik kohad alumiiniumitükke täis (muidugi, kui otse lagedasse sohu tuli, ei pruugi ka eriti olla) ja kui suurem osa lennukit veel sealsamas kuskil vett täis augus vedeleb, siis on üsna tõenäoline, et vesi selles "lennukiaugus" võib olla kergelt õline või hakkab pika teibaga augu põhjas sorkides õlilaike pinnale tulema.
Muideks, soos leiduvate lennukite-tankide arv on võrdelises seoses kohalikele vanakestele välja tehtud Bockide arvuga :wink:.
Dan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Dan »

Olles väheke hobikorras ühe legendi jälgesid ajanud, olen suutnud tuvastada endise metsateede ristumiskoha Tallinna lähedal, kus tunnistajate jutud kattuvad (kohati) järgmistes punktides:

1. Seal lasti suurtükkidest pilbasteks sakslaste moonavoor
2. Tee kõrval on sohu aetud tank, millel lõppes taganemise käigus kütus
3. Seal lähedal on NL vägede lahkudes rajatud relvapeidik
4. Kohast ~100 m lõuna poole on kukkunud Saksa/Vene sõjalennuk
5. Samas kohas, kuhu kukkus lennuk, oli Kaitseliidu lasketiir

6. See endine KLi lasketiir on rajatud muistset madalamat linnamäge ära kasutades - see, et Hr. Mandel on sealt 500 m eemal detektoriga muinasesemeid leidnud, on FAKT !

Ma kaldun arvama et tegu on mingi ENERGIASAMBAGA, mis veel avastamata 8)
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Dan kirjutas:Ma kaldun arvama et tegu on mingi ENERGIASAMBAGA, mis veel avastamata 8)
Avastatud juba, tarisin selle energiasamba omale koju. asi lahendatud!
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline