ghost kirjutas:See igalpool sama.
Ostsin korraliku firmaratta - võtmetest ära unistagi. Need endal õnneks olemas. Igaks juhuks iganenud kombe kohaselt keerasin kõk liikuvad sõlmed lahti. Määret pandud ainult laagrite kergelt rasvaseks tegemiseks. Enesestmõistetavalt tuli kõik täielikult lahti harutada, korralikult määrida ja uuesti üle reguleerida.
Huvitav, mina ostsin viimati 1999 ca 6 tuhat maksva ratta Hawai Expressist, firmaks Classic ja ainuke, mis ma seal vahetanud siiani olen, on pedaalid. Kuna need saavad liiva ja laagrid olid lihtsalt läbi. Kodaravõtit, mis vene ratastel oli vajalik asi - pole veel vaja läinud. Asi oli kohe sõiduvalmis ja mingi 3a peale ostmist sai üks määrdering peale tehtud. Samas mu vend oli säästlikum ja ostis 3K eest Leedus tehtud maastikuratta, sellel vahetati esimese 2 aasta jooksul enamvähem kõik peale raami, sadula, Shimano tükkide ja sadula välja.
Kui ma siinkohal meenutan sellesama Valgevene firma tehtud "meestekaid", siis need üldiselt vajasid aasta vanuselt keevitamist, uusi pedaale (pedaalivõllid murdusid suuremal tallamisel) jne jne jne.
Kohe uskumatu, et sellise kvaliteedi ja töökultuuriga claimitakse seda kanti tootvat midagi "analooge mitteomavat".
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.