Natside mööbel?
- arumik1943
- Liige
- Kontakt:
Natside mööbel?
Tekkis küsimus, et kas natsid tootsid mingisugust mööblivärki ka? Just sellist millel on natsi sümboolika sissenikerdatud või on sellised teosed kellegi omalooming?
Tõde on kusagil olemas!
- arumik1943
- Liige
- Kontakt:
Mis küsimusel viga
Ma kunagi koolis rääkisin, et mul selline militaarne huvi. Sellepeale üks kursusekaaslane väitiski, et tal sugulased Lätis. Onu või keegi ja et tal on pööningul mingi kiiktool kus seljatoesees on suur haakrist. Ma siis avaldasin arvamus, et see niikunii isetehtud. Tema aga väitis, et seal on mingid templid ja kirjad ka põhjaall. Nüüd kunagi hiljem meenus see teema.
Sellest ka selline küsimus.
Tõde on kusagil olemas!
arumik1943 kirjutas:Mis küsimusel vigaMa kunagi koolis rääkisin, et mul selline militaarne huvi. Sellepeale üks kursusekaaslane väitiski, et tal sugulased Lätis. Onu või keegi ja et tal on pööningul mingi kiiktool kus seljatoesees on suur haakrist. Ma siis avaldasin arvamus, et see niikunii isetehtud. Tema aga väitis, et seal on mingid templid ja kirjad ka põhjaall. Nüüd kunagi hiljem meenus see teema.
Läti esemetel on haakristi kujutis ülilevinud, praktiliselt rahvussümbolina käsitletav. Natsidega pole kõige vähematki pistmist.
P.S. Küsimus on tõesti pisut kohtlane
Isegi foorumisisese otsinguga oleks piisavalt teavet saanud.
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... t=svastika
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
- gnadenlose
- Liige
- Kontakt:
Enne sõda oli Carlsbergi logo ka svastika, ilutses teine nii pudelil kui kivikorgil. Läti firma järelikult
Noormees ei küsinud ju sugugi haakristi tagamaade kohta, vaid seda, kas natside ajal ka kaunistustega mööblit meisterdati. Tehti küll, olen oma silaga näinud ja kabistanud Saksamaal.
Noormees ei küsinud ju sugugi haakristi tagamaade kohta, vaid seda, kas natside ajal ka kaunistustega mööblit meisterdati. Tehti küll, olen oma silaga näinud ja kabistanud Saksamaal.
Гив Ми Мани
Nujah - mööblita ei saa keegi läbi!
Edasi on aga nii, et küsimusest ei saanud just väga hästi aru keda mööblit tootvate natsidena silmas peeti? Saksa riiki vai oli Göring ülemmetsniku ametist vabal ajal kõva toolinikerdaja? Kroonumööblil olid vastavad märgid peal, aga kas seda just natsitisler teinud oli..
Igasugust eritellimusel tehtud "ss-ampiiri" nagunii oli vähe ja kui sellist pakutaks, siis on tegu pigem "poola oskustöölistega" siin ja praegu. Haakristijutt juba eelnevalt ära räägitud.
- arumik1943
- Liige
- Kontakt:
Natsi mööbel ja selline imelik termin, mis eriti läänes levinud. Seal on kõik saksa kiivrid, relvad ja varustus alati natside omad. Selle loogika järgi peaks olemas olema ka kommunisti mööbel. Kõlab ju tobedalt?
Eks iga saksa ametiasutus võis ju endale tellida mööblit, mis haakristide ja muu vastava sümboolikaga kaunistatud. Siin üks näide, kuigi sümboolikat ei paista silma:
http://www.od43.com/1940_Moebelbuch.html
Eks iga saksa ametiasutus võis ju endale tellida mööblit, mis haakristide ja muu vastava sümboolikaga kaunistatud. Siin üks näide, kuigi sümboolikat ei paista silma:
http://www.od43.com/1940_Moebelbuch.html
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
gnadenlose kirjutas:Enne sõda oli Carlsbergi logo ka svastika, ilutses teine nii pudelil kui kivikorgil. Läti firma järelikult![]()
Tegemaks selliseid järeldusi, peab
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
- gnadenlose
- Liige
- Kontakt:
Pole mõtet jah, kui see kuidagi välja ei kukugnadenlose kirjutas: Ei hakka rohkem ironiseerima,
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist