Viktoriin
- sinivarrukas
- Liige
- Kontakt:
Viktoriin
Mis autasud on Soome kindral pälvinud?
http://www.mil.ee/~fotek/gallery/view_p ... 936&id=aae
Peaks piisavalt hea pilt olema tuvastamiseks...? Alati loen õhinaga sõjaliste autasude ja lindiliistude kollektsioonide omanike pajatusi. Loodan siitki saada mõningase heaolutunde, kuis oma ala fanatid "dešfreerivad" tavainimese jaoks vaid mõttetuid värvilisi lindijuppe.
Samas ei näe probleemi kui keegi ka Antsu autasud ritta seab.
Kui minu tõstatatud "väljakutse" klaaritud, võiks ju keegi teemat jätkata!
Ise ma loomuklikult pole piisavalt pädev vastuseid kontrollima, aga küll arutelu toob selguse.
http://www.mil.ee/~fotek/gallery/view_p ... 936&id=aae
Peaks piisavalt hea pilt olema tuvastamiseks...? Alati loen õhinaga sõjaliste autasude ja lindiliistude kollektsioonide omanike pajatusi. Loodan siitki saada mõningase heaolutunde, kuis oma ala fanatid "dešfreerivad" tavainimese jaoks vaid mõttetuid värvilisi lindijuppe.
Samas ei näe probleemi kui keegi ka Antsu autasud ritta seab.
Kui minu tõstatatud "väljakutse" klaaritud, võiks ju keegi teemat jätkata!
Ise ma loomuklikult pole piisavalt pädev vastuseid kontrollima, aga küll arutelu toob selguse.
Proovime:

1. Valge Roosi Orden, Juhirist
2. Lõviorden, Juhirist
3. Sõjaväeteeneterist
4. Puuetega Sõjaveteranide Organisatisooni Teeneterist (?????)
5. Eesliini Valvurite (Piirivalve?
) Teeneterist (tõlge väga robustne!:-))
6. Tsiviilkaitse Teenetemedal
7. ?
8. Reservohvitseride kogu teenetemedal
9. Reserv allohvitseride ühingu medal
10. Sinine Rist
11. Soome Sõjaveteranide Ühingu Teenetemedal (x2)
12. Kaitsemedal mõõkadega
13. Ohvitseride Ühingu Teenetemedal (pole 100% kindel)
14. ??? (midagi välismaalt?)
15. Eesti autasu.... häbi aga õiget nime ei leia ülesse - eriteeneterist, vms
16. Rootsi autasu (erinevad variandid)

1. Valge Roosi Orden, Juhirist
2. Lõviorden, Juhirist
3. Sõjaväeteeneterist
4. Puuetega Sõjaveteranide Organisatisooni Teeneterist (?????)
5. Eesliini Valvurite (Piirivalve?

6. Tsiviilkaitse Teenetemedal
7. ?
8. Reservohvitseride kogu teenetemedal
9. Reserv allohvitseride ühingu medal
10. Sinine Rist
11. Soome Sõjaveteranide Ühingu Teenetemedal (x2)
12. Kaitsemedal mõõkadega
13. Ohvitseride Ühingu Teenetemedal (pole 100% kindel)
14. ??? (midagi välismaalt?)
15. Eesti autasu.... häbi aga õiget nime ei leia ülesse - eriteeneterist, vms
16. Rootsi autasu (erinevad variandid)
Ostan või vahetan kõike, mis puudutab EW lennundusega seonduvat.
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Aga see teemaalgatus on ju väga lahe - huvilised võiks siia teisigi sarnaseid piltküsimusi üles panna. Eriti näit Eesti tänaste (ja varasemate) kindralite lindilõigete lahtiseletamine pakuks kindlasti paljudele huvi
Ise ka natuke teadja selles ja alati valmis eesti meeste lindilõikeid lahti tõlkima

Ise ka natuke teadja selles ja alati valmis eesti meeste lindilõikeid lahti tõlkima

Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
- sinivarrukas
- Liige
- Kontakt:
- sammal.habe
- Liige
- Kontakt:
Borja kirjutas:Pakuks et nummer 15 siiski ei ole Eesti teenetemärk:
- kindlasti ei ole need ühegi Eesti riikliku teenetevärgi värvid
- ma ei tea ühtegi EKV ametkondlikku teenetemärki sellise lindilisaga

Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Siin pildil siis meie maaväe teenetemärgi vanemohvitseri kuldrist - ja selle lindilõikel pole olemas mingit lisa.OveT. kirjutas:Borja kirjutas:Pakuks et nummer 15 siiski ei ole Eesti teenetemärk:
Soome kindralil väga sarnane lindike aga täiesti tundmatu lisaga.
Seega - lindikeste sarnasus juhuslik - meie maaväe aumärgi linti meenutav lindike soomlase rinnal siiski ei ole Eesti päritolu.
Olles natukene kokkupuutunud lindiliistudega erinevatest riikides, võin väita, et enamik riike on kasutanud erinevaid lisasid lindiliistudel/ autasuliistudel, mis ei ole ametlikult regulatsiooniga ette nähtud.... kas siis mõõkasid näitamaks autasu militaarset-sõjalist päritolu, kroone, pandlaid, numbreid, jne juhtudel (mitmekordne annetamine, jne).Borja kirjutas:Siin pildil siis meie maaväe teenetemärgi vanemohvitseri kuldrist - ja selle lindilõikel pole olemas mingit lisa.OveT. kirjutas:Borja kirjutas:Pakuks et nummer 15 siiski ei ole Eesti teenetemärk:
Soome kindralil väga sarnane lindike aga täiesti tundmatu lisaga.
Seega - lindikeste sarnasus juhuslik - meie maaväe aumärgi linti meenutav lindike soomlase rinnal siiski ei ole Eesti päritolu.
Samas teades, et Borjal on kokkupuuteid antud autasuga, ei oska ma antud liistu ning lisa kohta oma seiuskohta võtta.... 50:50.
Omal hetkel süleraalis seda faili ei ole aga kas mitte ametlikust maaväe teenetemärgi saajate nimekirjast ei saaks järgi vaadata, kas härra kindralile antud rist on annetatud? Minu teada see nimekiri peaks olema netist kättesaadav?

Ostan või vahetan kõike, mis puudutab EW lennundusega seonduvat.
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Kontrollisin siis järele - mainit Soome kindralil kindlasti ei ole meie Maaväe vaneohvitseri risti... Seega on ikkagi lindikeste sarnasus juhuslikNoor kirjutas:Olles natukene kokkupuutunud lindiliistudega erinevatest riikides, võin väita, et enamik riike on kasutanud erinevaid lisasid lindiliistudel/ autasuliistudel, mis ei ole ametlikult regulatsiooniga ette nähtud.... kas siis mõõkasid näitamaks autasu militaarset-sõjalist päritolu, kroone, pandlaid, numbreid, jne juhtudel (mitmekordne annetamine, jne).
Samas teades, et Borjal on kokkupuuteid antud autasuga, ei oska ma antud liistu ning lisa kohta oma seiuskohta võtta.... 50:50.
Omal hetkel süleraalis seda faili ei ole aga kas mitte ametlikust maaväe teenetemärgi saajate nimekirjast ei saaks järgi vaadata, kas härra kindralile antud rist on annetatud? Minu teada see nimekiri peaks olema netist kättesaadav?

Ka ei ole Maaväe Teenetemärgi ristide kavaleride nimekiri kusagil avalikus võrgus üleval - seda peab Maaväe staabi personaliosakond

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline