Trükised militaarehitistest, -maastikest?

Raamatud, ajakirjad, muud trükis ilmunud materjalid. Filmid. Webilehed. Muud kohad kust infot ammutada...
Vasta
Bonifacius
Liige
Kontakt:

Trükised militaarehitistest, -maastikest?

Postitus Postitas Bonifacius »

Paluks targemate abi - et kas on uurimusi, artikleid, raamatuid, mis annavad ülevaatliku pildi Eesti maastikel olevate militaarehitiste, -objektide kohta. Kindlate piirkondade, üksikobjektide kohta leiab palju, aga kas on olemas tervikliku ülevaadet, ja nende looduses eksponeerimisealase infoga.
Näiteks oleks Hiiumaa kohta väljaantud brozüür MILITAARNE HIIUMAA - kokkuvõtlik, ülevaatlik trükis.
Samuti huvitaks üllitised militaarmaastike kohta (mõtlen siinjuures a la Sinimäed..).

tänud!
gruppen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gruppen »

Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Küsija poolt püstitatud võtmes kogu armast kodumaad :) hõlmavat käsitlust minu teada ei ole. Nii et hakka koostama! 8)
Gruppeni poolt mainit vasikas ei ole just kahe peaga, aga päriselt pole enda ette sätitud tipule välja ronida jõutud :?
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oleeg »

Samuti huvitaks üllitised militaarmaastike kohta (mõtlen siinjuures a la Sinimäed..).
Olen ammu unistanud sellise trükise soetamisest - siis poleks vaja ise pead vaevata...

Ühinen Arnoldiga: minu teada sellist trükist pole. Loodan, et ma eksin ja keegi hea inimene valgustab ka mind selles küsimuses!

terv
o
alax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alax »

Küllaltki ülevaatlik raamat objektidest

"Võõrväed Eestis 20. sajandi lõpukümnendeil", Jüri Pärn, Margus Hergauk, Mati Õun. Sentinel 2006 Tallinn
Osalenud Eesti piirivalve ülesehitamisel. Raadioside. NLiidu sõjaväes 40. tankidiviisi 75.motolaskurpolgus Gussevis 1970-1972. Lasketiiru elektrik. 50a. metsas ja soodes jooksnud.
alax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alax »

Väike-Maarja kodulehelt sealtkandi raketibaaside kohta

http://www.v-maarja.ee/?part=html&id=258
Osalenud Eesti piirivalve ülesehitamisel. Raadioside. NLiidu sõjaväes 40. tankidiviisi 75.motolaskurpolgus Gussevis 1970-1972. Lasketiiru elektrik. 50a. metsas ja soodes jooksnud.
Bonifacius
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Bonifacius »

Tänan eelnevaid vastajaid, eriti Lutsu raamatu vihje eest. Täitsa tore üllitis sirvida.

Aga nüüd oleks tarkadele selline küsimus, et kas on teada aktikkleid vms kus antakse teoreetilisi ülevaateid militaarsest pärandkultuurist (kultuuripärandist). Mõtlen siinjuures rahvusvahelisi (pool-)teaduslike väljaandeid. Soovitavalt inglise keeles, teiste keeltega on raskem. Eesti keel on ka muidugi tore...
Ega ma eriti hästi ei osanud oma tahtmist sõnastada, aga kui keegi on teoreetilisema poole pealt seda teemat torkinud, siis äkki oskab mingeid vihjeid anda (autorid? andmebaasid?)....

Aitäh!
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Sellisel teemal midagi otsides peaks otsingusõnaks võtma "Cold War". Endal on olnud kokkupuude ühe naljaka taanlasega, kes enne järjekordset majanduskriisi sebis õige suurte eesmärkide poole, kuigi tase oli selline "poolproff" tõesti. Teema on laiem kui pelgalt militaarne, mis on nii hea kui halb, sest kohati läheb ikka rosoljeks kätte. 2009 on nad isegi konverentsi maha pidanud, kus juba mainit herr Luts ka osalenud http://www.langelandsfortet.dk/ Forskning> The countries around...
gruppen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gruppen »

Keegi proua ajakirjanik Saksamaalt tegeles või tegeleb ka selle teemaga. Sain aru, et mitte omaks lõbuks- üheks artikliks, vaid sügavamalt. Juhul kui ma tema nime meelde suudan tuletada - leian võib-olla midagi ka internetis täpsemalt juurde. Edit: ei leidnud interneedusest mitte midagi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline