fn 1922 - 7,65 ja 9mm?

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

fn 1922 - 7,65 ja 9mm?

Postitus Postitas Satakas »

lühidalt: oman seda asjandust juba ammu aga alles praegu tuli meelde üks kümnekonna aasta taune seik. nmelt paistis, et need tukid ponud meie maal kuigi levinud sest kui kellelgi juhtus sama asi olema ja mingi probleem tekkis, suunati ta teatud kohast alati minu poole. tol korral tuli siis tüüp, kel puudus selle relva juurest salv. tahtis salve maha joonistada ja kuskil teha lasta (olid ajad, mil nende tellimine alles suht võimatu oli). kuni ta oma salve mõõtis, mängisin ma ta püstoliga ja ootamatult avastasin, et selle raud oli 9mm. tegin suured silmad ja hakkasin detaile võrdlema. järeldus: 9mm raud sobis minu 7,65 tukile nagu valatult (selle mudeli raud on nimelt umbes 5 sek jooksul vahetatav), minu 7.65 salv istus tema üheksasse sama õlitatult. minu 7,65 kelk tõmbas ka 9mm padruni rauast tõrgeteta välja. ainus erinevus - 9mm moon ei tahtnud kuigi hästi 7.65 pidemesse mahtuda.

siit küsimus, kui keegi teab öelda: kas see oligi selle relva puhul niimoodi mõeldud, et oleks võimalik kasutada vabalt kahte kaliibrit rauda või on vaid see juhuslik kokkusattuvus?

muideks, see rauavahetuse kergus teeb asjast lausa ideaalse mõrvarelva - pane tapatööks sisse suvaline teine toru ja kohe peale laskmist vahetad selle jooksu pealt õige vastu ning kasutatu viskad ühes hülssidega jõkke. kui mõrvaraud oli lisaks teisest kaliibrist, siis ei kujutagi hästi ette võimalust vahele jääda. halvimal juhul ment TEAKS, et sina tegid aga ära tõestada ei suudaks kuidagi.
propatria
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas propatria »

Jätsid oma 2 silma vahele sellise asja, nagu padrunisalv. Ka mängib taandurvedru pisikest rolli.
Aga needki on vahetatavad mõne sekundiga.

Muus osas on Sul õigus.

ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

taandurvedru ei mängi suuremat rolli. nojah, vana raua pealt maha ja uuele peale. ses mõttes, et kuna raua välismõõt on sama, siis on ka sama vedru. aga alati võib ju õige raud ja "tööraud" olla juba komplekteeritult omaette vedruga :twisted: ent isegi vedru vahetades võtab raua vahetus kogemuse olemasoluls aega umbes 5sek. salve vahetus käib aga asja juurde.
propatria
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas propatria »

Arutlus on ikkagi pealiskaudne - taandurvedru mõõtmed ei mängi tõepoolest erilist rolli, sest nad on enamvähem võrdsed - kuid rolli mängib vedru jäikus, see on ka praktikas kontrollitud.
Omaaegsetest nende püstolite tagavaradetailide kataloogidest võib ju järgi vaadata, millised detailid on siiski erinevad... :wink:

ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

nojah, sest peamine, mida ma tahtsingi teada, on see, et kas selline oluliste detailide ühilduvus kahele kaliibrile on juhuslik või taotluslik?

PS! kas mitte AUG kah pole imekergelt seadistatav mitmele erinevale padrunile?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline