Kasutatavad värvid

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Kasutaja avatar
Hiinlane
Liige
Kontakt:

Kasutatavad värvid

Postitus Postitas Hiinlane »

Terekest!

Milline oleks nii öelda põhi värvide, pigmentide ja õlivärvide komplekt mis võiks olemas olla, et nii tanke kui ka lennukeid värvida? Nii aerograafi kui pintsli tööde jaoks. Pole ju nagu mõtet kogu gammat osta kui sellest enamasti kasutad võib olla ainult pooli või veelgi vähem. Olen nii siin kui mujal foorumitest ja videotest aru saanud, et firmade poolest on parimad Tamiya, Vallejo ja Modelmaster värvid, mida on hea kasutada nii aero kui pintsliga ja õlidest 501 abteilung kuid millised toonid? Milliseid värve ja toone põhiliselt ise kasutate?
Vabandan ette kui analoogne teema on siin juba olnud. Olen mudeliehituses täiesti tumeroheline ja plaan on ennast kõigepealt varustada kogu vajalikuga ja alles siis alustada ehitamisega. Huvitavad enamasti WWII aegsed saksa tehnika. Muidugi vaadates teie haigusepuhanguid siis poodi lendamisest hoiab tagasi ainult suur jäme kett ja rahakoti ära peitmine.
Kasutaja avatar
scout22b
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas scout22b »

Omast kogemusest, et minu värviriiul, mis hõlmab vb mõned sajad värvid on kogunenud ajapikku. Iga mudeliga on vajalik mingid kindlad värvid, ehk siis värvide komplekt sõltub mudelite eelistustest. Aga näiteks Tallinnas roccas hobimaailmas on valejo komplektid, võin eksida aga olid vist seal näiteks mingid a la WWII panzer 12 värvi jne.
Aga jah, üldiselt küll need värvid sul ise kogunevad :)
Fortes fortuna adjuvat
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas kalle »

Mina teeks nii, et ostaks esimese karbi ära ja alustaks selle aparaadi tegemiseks vajalike värvidega vastavalt õpetusele, või mis lisaks vaja. Järgmise mudeliga valik täieneb jne.
Suht raske oleks mingit stardi komplekti osta ilma mudelita. Mul on hetkel riiulis u 160 (arv mlle kohta tuleb kohe kommentaariks "nii vähe")nimetust värve. Osa neist korduvd eri tootjate vahel, aga iga purki olekn ka kasutanud. Seega valik täieneb aja jooksul. Minu valikut kujundab muidugi ka see, et üritan teha erinevate tootjate lennukeid ja võimalikut paljude eri kasutajate värvides.

Kk
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hertsog »

kalle nõuanne on kõige mõistlikum. ei pea kõike kohe kokku ostma. ikka tasa ja targu, vastavalt reaalsele vajadusele. üks mudel ette, ja sellele vajalikud värvid ka. õlivärvidest võib alustada suvalisest polest ostetud komplektidest. mingi 10-12 värvi, 3-4 euri. loomulikult pooli värve pole vaja, aga selle raha eest on maa ja ilm. pigmentide puhul võib ka alustada suvalisest pastellkriidi karbist. andmed samad mis õlidel. ja nii ta tuleb...
Pilt

https://www.facebook.com/panzerwerke

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
Kasutaja avatar
Hiinlane
Liige
Kontakt:

Tänud vastuste eest. Ma loodan, et kui olen oma esimese riistapuu ära ostnud, siis tohin äkki teie poole soovituste nõuannete vajadusega pöörduda. Loodan teisipäeval midagi huvitavat leida kas siis Kullost või siis Mekast.
Kasutaja avatar
bufab
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas bufab »

alati võid küsida ja kindlasti oma esimese mudeli tegemisest põhjalik pildimaterial.... abi saad sa alati.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Aga kui huvi tohib tunda, siis mida eelistad? Lennukeid? Tanke? Ja mis perioodi omi - no et kas teise ilmsaõja aegseid, enne seda või hoopis moderni?
Kasutaja avatar
Hiinlane
Liige
Kontakt:

Suurem huvi on ikka WWII aegsed maad mööda liikuvad aparaadid, kuigi kaldun arvama, et ka lennumasinatest ei suuda ka mööda vaadata. Eks lapsepõlves sai neid lennukeid ja mõni tank kah kokku klopsitud ning nüüd tärkas see vana saatan hinges jälle üles. Nagu olen aru saanud, on vastuhakk temale üsna mõtetu :dont_know:

Olen üritanud siin viimasel ajal 1:24 autosid kokku panna, kuid kohe tundsin, et see pole ikka "see õige"
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Õige järeldus - kui ikka kripeldab, siis on mõistlikum järele anda - nagunii sa sellest ei pääse...
Nii et vali endale esimene asi välja ja siis vaata sinna juurde juba vajalikud värvid. Ainult ära osta mõnda probleemset mudelit - esimeseks mudeliks oleks mõttekas võtta midagi sellist, mille saaks praktiliselt "otse karbist" kokku panna.
Kasutaja avatar
Hiinlane
Liige
Kontakt:

Oskad äkki midagi soovitada? Tootjafirma? Äkki konkreetne mudel? Teaks, kuhu kaarde suunad seada. Hobbymaailmas jäi silma Tiger firmalt Academy. Ja XS mänguasjades Junkers JU-88 Revellilt. Viimase mõõtkava oli küll vinge: 1:32
andrusan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrusan »

Trumpeteri KV sari on alustuseks päris hea. Hind ka normaalne.
Tervitused
Kasutaja avatar
scout22b
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas scout22b »

Ei taha nüüd hobimaailma maha teha, aga kui sul aega ja võimalust on siis mine Kullosse või Lasnamäele Mekasse, nendes poodides valik oluliselt suurem asjad ikka veidi odavamad. Ja kullo puhul muidugi saad onu käest adekvaatset nõu kah.
Fortes fortuna adjuvat
Kasutaja avatar
Hiinlane
Liige
Kontakt:

Ega omalegi tundus see hind hobimaailmas nagu pisut kõrge võitu. Ainuke sooduskaup, mida seal nägin olid Vallejo värvid. Netiavarustes tuhnides soodsamalt ei leidnud. Eks võtan täna selle suurema treti ette nii kullosse kui ka mekasse ja eks siis näis, mis koju tarin.
Kasutaja avatar
bufab
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas bufab »

andrusan kirjutas:Trumpeteri KV sari on alustuseks päris hea. Hind ka normaalne.
kiidan takka
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Noore mudelisõbra entusiasmi tuleb aktsepteerida.
Õnnetuseks on valik meeletu ja otsustamine on raske. Hea oleks enda jaoks selgeks teha eelistused. Valdava osa mudelistide jaoks kuulub koostatav objekt ka igakülgse tehnilise ja ajaloolise uurimistöö alla.
Nii et ühtlasi ka silmaringi avardav hobi.

Aga:
Omast kogemusest, et minu värviriiul, mis hõlmab vb mõned sajad värvid
See on edasijõudnute tase.
Ei maksa paanikasse sattuda. Vabalt saab hakkama ka 4-5 põhivärvi tooniga.
Jõudu alustamisel.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist