Muidugi on tegemist kahetsusväärse juhtumiga aga noh, selline on kord elu. Huvitav, et mingit valvurit või kasvatajat pole öövalves kes olukorra üle kontrolli omaks. Labane hoolimatus ja seda on meil kõikjal. Ei ole see lastekodu mingi erand.
Analüüsige pisut olukorda.
Nagu uudistest kuulda võis, oli hukkunute näol tegu voodihaigetega, keda oleks igaüht pidanud ühekaupa välja kandma.
Valve oli seal tõenäoliselt (tõenäoliselt - kuna ma ei tea täpselt, ainult oletan) ikkagi olemas, kuid nagu taolistes asutustes ikka, arvatavasti 1 inimene.
Tegu oli suhteliselt vana puithoonega, missugune reaaltingimustes ikka väga kiiresti süttib ja millises juba süttinud kahjutule korral see ka väga-väga kiiresti levib. Sellele tule levikukiirusele viitab ka tulekahju häiresignaali vastuvõtmise ja sellele reageerimise aeg, ning kahjutule seis, kui tuletõrje kohale jõudis.
Paraku me ei tea, kui paljusid teisi lamajaid haigeid sai siiski ära päästetud.
Pigem peaksime rõõmustama, et nii paljud pääsesid.
Kuid omaette asi on, et kuivõrd kogu see konstruktsioon ise tuleohutusnõuetele vastas. Aga ega tavaliselt pole ju miskit tarvis teha, kuni midagi juhtunud pole.
P.S.
Mul endal kogu aeg nagu mingi viitsütikuga pomm tiksub peas, kui mõtlen meie totaalselt ülerahvastatud kasarmutele. San-hügieeni küsimustest ma parem ei räägigi. Ka tuleohutuse seisukohalt on asjad ikka sellised, et ... Ja see on ikka väga õieti öeldud, et ega mingid ohutuseeskirjad päris lambist kah pole võetud. Iga nõude taga on palju hukkunud inimelusid. Annaks ...., et midagi taolist kusagil meie kasarmus ei juhtuks. Kujutage ise ette - Uksed-trepid kitsad, totaalne ülerahvastataus, ...
Kas siis kah tehtaks n.ö. pöördmeseadjaks üksuse korrapidaja, kes öösel ju ainuke vastutaja kogu selle krempli eest on?
Kui kiiresti ja kuidas üks puithoone süttida-põleda võib, selles osas on mul olemas oma personaalne kogemus. Ja see kogemus on just selline, nagu ma eelnevalt kirja panin.

Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Stellung halten und sterben!!