Digilaik
Digilaik
Nüüd siis mindi ametlikult üle digicamole:
http://www.postimees.ee/?id=394679
http://www.postimees.ee/?id=394679
- Tundmatu Sõdur nr. 5
- Liige
Kas selline uudis juba mitu aastat tagasi pole ilmunud?
Kommentaarides oli selline pärl ka
Kommentaarides oli selline pärl ka
Eesti rahvavägi nahutas 1919 aasta suvel oma uues inglise mundris papaahades punaväge nagu rannarott silku..
-
Päevalehe ajakirjanik kolonel Peeter või?
AKf Just plain mean: "Kui hinnata meie kaitsevõime kasvu kiiruse järgi, millega uusi embleeme suudetakse toota, siis on tulemus ilmselt fantastiline..."
Jah aga nüüdseks on testid tehtud ja asi lõplik ning vormid jagatakse kõigile kätte, mitte vaid testpartii kaitseliidule ja peastaabile.oscha kirjutas:Kas selline uudis juba mitu aastat tagasi pole ilmunud?
Kommentaarides oli selline pärl kaEesti rahvavägi nahutas 1919 aasta suvel oma uues inglise mundris papaahades punaväge nagu rannarott silku..
-
Päevalehe ajakirjanik kolonel Peeter või?
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Kas see suht plastmassilaadne valge siseküljega digivorm läkski läbi?
KVJ peas oli näha ka mingit uut stiili karvikut, olen ma midagi maha maganud?
KVJ peas oli näha ka mingit uut stiili karvikut, olen ma midagi maha maganud?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Mulle ei meeldi selle vormi lõige. Meenutab liialt seda vana lukkudega "kondoomi" või "kalameest", mis 1990ndate keskpaigas kasutusel oli ja mõne aastaga hingusele läks. Asi polnud mitte ainult nõmedas väljanägemises, vaid ka igapäevases ebamugavuses, mis tulenes lukkude, kui selliste, jäikusest. Samuti olen kuulnud, et missioonil olijad kiruvad neid rinnalukke, mis lahingvesti all pikapeale hõõruma hakkavat.
Veel olen kuulnud, et lõige pidi ebamugav või kehaga ebasobiv olema vähemalt esimestel partiidel, aga seda ei oska kommenteerida.
Kondoomivormist ebamugavamaks ja mõttetumaks riideesemeks oskaks esimese hooga pidada oma kogemusel vaid baretti, mida on tulnud välismaal õppides pikemalt kanda. Mingi moeasi on.
Eks sõjamehe esteetiline välimus ole ka siiski oluline, sest ajateenijale, kes selle riietusega väljaspool väeosa viibib, langeb ka teatav tahtmatu esindusfunktsioon. Kaadergi käib sageli tööpäeval linnas vormiga. Samuti pole ajateenijatel normaalset tavavormi, milles end pidulikel puhkudel väärikalt tunda. Selles osas täidab praegune lõige hästi nii ühte, kui teist funktsiooni. Lisaks on lihtne. Ainus kitsaskoht võiks olla mittereguleeritav ja kitsas käisekinnitus.
Mis mulle uue vormi juures meeldib, on laik. Laiku on justkui muudetud tumedamaks. Ei tea, kuidas ta kuludes-pleekides välja näeb.
Kuskil oli mingi dokument, kus kirjas, millal ja kuidas EKV uute vormidega varustatakse. Oli ikka ulme pikk aeg.
Küllap järgmise aasta paraadil kästakse ka neil üksustel selga panna, mis pole veel ametilkult saanud ja siis korjatakse jälle ära nagu tehti vist üksaasta uue talvevormiga. Samamoodi on olnud Galil-idega.

Veel olen kuulnud, et lõige pidi ebamugav või kehaga ebasobiv olema vähemalt esimestel partiidel, aga seda ei oska kommenteerida.
Kondoomivormist ebamugavamaks ja mõttetumaks riideesemeks oskaks esimese hooga pidada oma kogemusel vaid baretti, mida on tulnud välismaal õppides pikemalt kanda. Mingi moeasi on.
Eks sõjamehe esteetiline välimus ole ka siiski oluline, sest ajateenijale, kes selle riietusega väljaspool väeosa viibib, langeb ka teatav tahtmatu esindusfunktsioon. Kaadergi käib sageli tööpäeval linnas vormiga. Samuti pole ajateenijatel normaalset tavavormi, milles end pidulikel puhkudel väärikalt tunda. Selles osas täidab praegune lõige hästi nii ühte, kui teist funktsiooni. Lisaks on lihtne. Ainus kitsaskoht võiks olla mittereguleeritav ja kitsas käisekinnitus.
Mis mulle uue vormi juures meeldib, on laik. Laiku on justkui muudetud tumedamaks. Ei tea, kuidas ta kuludes-pleekides välja näeb.
Kuskil oli mingi dokument, kus kirjas, millal ja kuidas EKV uute vormidega varustatakse. Oli ikka ulme pikk aeg.
Küllap järgmise aasta paraadil kästakse ka neil üksustel selga panna, mis pole veel ametilkult saanud ja siis korjatakse jälle ära nagu tehti vist üksaasta uue talvevormiga. Samamoodi on olnud Galil-idega.
Meil muide on siin foorumil olemas alamfoorum "Vormid ja auastmed" ja seal on oma teema meie digicamo vormi jaoks: http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopic.php?t=5616 , ärgem hakakem paralleelteemat tekitama.
Kes nägi pühapäevast AK Nädalat sai kuulda taas insenerlikke indrektrufeldtlikke "uusi nimetusi" või jätkuvat "paraadi terminoloogiat" kus muuhulgas aru ei saanud uudisnupu sisust, kuid näidati EKV talve valget anorakki ja treufeldt sekundeeris, et digitalvekamoflaaži pole vaja. Samas oli paraadil ja juba ennemgi nähtud hallide tillukeste ruudukestega talve-digi mustrit (KL üksused), mis on kõrbevormilt värve muudetuna saavutatud ja mis paraku ei vasta ootusele (näit võrrelduna soome-rootsi m05-le) jätab ikka uskumatult halva töötulemuse mulje.
Elik, mis siis selle talve-digiga ette võetakse? Kas on kinnitatud ja põhjendatud kui Eesti parim võimalikest või...?
P.S. EKV roheline digi on eelkäiast ikka üleootuste hea töö vili nagu ka kõrbe oma (suurepärane). Kuigi A-stanis keset kevadist erkrohelust ja tolmavat liiva ja savisegu on kaunis raske toimivat lahendust leida (viimased näited rohelise spray-värvi kasutusest on innovatiivsed...aga edasi).
Elik, mis siis selle talve-digiga ette võetakse? Kas on kinnitatud ja põhjendatud kui Eesti parim võimalikest või...?
P.S. EKV roheline digi on eelkäiast ikka üleootuste hea töö vili nagu ka kõrbe oma (suurepärane). Kuigi A-stanis keset kevadist erkrohelust ja tolmavat liiva ja savisegu on kaunis raske toimivat lahendust leida (viimased näited rohelise spray-värvi kasutusest on innovatiivsed...aga edasi).
otsin eestlasi, kes teenisid eskadrilli ülema major Toompuu all (sinised baretid) / (üksus Alfa); Taškendis, operatsioonid-patrullid: Pakistanis, Afganistanis, Vene-Hiina piiril; Vietnami operatsioon USA "guerrillas" vastu (1960ndad - 1970ndad).
Paralleelteemana lukku.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist