http://www.upload.ee/image/2636864/DSCN7230.jpg
http://www.upload.ee/image/2636866/DSCN7218.jpg
Aitäh.
Väidetavalt vene päritolu moonal ei ole, lihtsalt on kasutatud seda värvi, mis parasjagu kättesaadav oli, et kinnipressitud osa oleks vee- ja niiskuskindel.General kirjutas:On miski vahe kah kas on punase või sinise otsaga?
Vabandan, mõtlesin selle all stardipüstolit. Relva.ee lehel näiteks kirjutatakse, et ei ole vaja miskit luba. Paukpadruneid vaid ei saadeta posti teel.gruppen kirjutas:ei tea mismoodi sportpüss vabamüügil on? Mina loen relvaseadusest muudmoodi välja. Või on mul mõisted tõesti segamini läinud aja jooksul....
ja lisaks relvaseadusele on olemas ka see: lõhkematerjaliseadus
Mis seal peitub ei tea. Äkki on ka vastus paukmoona kohta. Pole minu asi, ei oska peast öelda.
Vaat, ega ei ole ikka küll. Asi on nimelt selles, et relv, millega taolistest padrunitest paugu kätte saab, peab olema kas AK-47 või siis muu taolise padruni jaoks tehtud tulirelv. Ja need pole muidugi mitte ainult sõjarelvad, sest on olemas ju ka vastavate sõjarelvade tsiviilkäibesse müüdavad mudelid, millistel salve mahtu vähendatud on ja missugused vaid üksiklaskudega tulistavad.Pealegi saab ju igaüks omale sportpüssi osta ja sellele vabamüügist moonagi.
On mul õigus?
Alustame A-st ja B-st. Paukpadrun koosneb padrunikestast, selles asuvast püssirohust ja sütikust. Relvaseaduse § 18 lg 2 ütleb, et:General kirjutas:Tegin natuke uurimustööd ja paukpadrunid ei paista küll keelatud olema. Relvaseadustes pole mingeid viiteid nende kohta. Pealegi saab ju igaüks omale sportpüssi osta ja sellele vabamüügist moonagi. On mul õigus?
Eraldi paistavad kõik need asjad lubatud olevat, sest üsna hiljuti oli juhtum, kus kapo uuris puurimise teel tuvastatud padruneid (sütik oli terve) ja tunnistati ohutuks, tagastati omanikule. Ka püssirohi eraldi ei ole keelatud minu teada, kasutatakse neid ju ilutulestikuski ja kohalik miilits pajatas kah nõnda... Loomulikult on paukpadrun nende komponentide süntees ja täitsa teine asi, niiet kui keegi targem teab, võiks ammendava vastuse anda ses osas.alban kirjutas:Alustame A-st ja B-st. Paukpadrun koosneb padrunikestast, selles asuvast püssirohust ja sütikust. Relvaseaduse § 18 lg 2 ütleb, et:General kirjutas:Tegin natuke uurimustööd ja paukpadrunid ei paista küll keelatud olema. Relvaseadustes pole mingeid viiteid nende kohta. Pealegi saab ju igaüks omale sportpüssi osta ja sellele vabamüügist moonagi. On mul õigus?
"(2) Piiramata tsiviilkäibega padrunikomponendid on kuulid, haavlid ja padrunikestad."
Seega kui sa omad sellist padrunit ilma, et sul oleks padruni kollektsioneerimisluba või relvaluba, siis sa omad ilma loata püssirohtu ja sütikut. Püssirohi ja sütikud on tsiviilkäibes piiratud asjad s.t nende omamiseks ja valdamiseks peab sul olema vastav luba.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline