On tulnud tegemist mõne ex-mil kujuga.
Tüüp, kes töötas tankiväes... kuuldeaparaadid peas koguaeg. Ja ta oli vaid insener laserite peal.
Tüüp, kes töötas õhuväes, ei saa muhvigi aru, kui normaalse häälega rääkida. Oli Tornadode peal radari insener.
Üks neist Ex-Iraq vet.
Raske töö, hindan seda. Aga mis tegi nalja oli nende jutud, kuidas nad ennast lõdvaks lasid. Kui nädalavahe linnaluba, siis silmini täis.
Üks kadus järgmisel päeval pohmakaga tanki koos instrumentidega, luuk kinni "ja mind pole siin", teine kadus hävituslennuki kabiini, "close the lid, oxygen ON, and sleep"
Kuulmisega on mõlemil kehvasti, tankikahurid ja reaktiivmootorid....
Elu...
Brittidest
Brittidest
Viimati muutis Hydrazine, 08 Dets, 2012 1:08, muudetud 1 kord kokku.
Re: Brittidest
Kuuldeaparaati kannavad ka mehed, kes on reaalselt sõjas osalenud. USA-s nt kohtasin noort meest, kel oli kuuldeaparaat. Tugev kehaehitus ja kuuldeaparaat...tuli välja ,et mees oli endine Navy SEAL ja osalenud nii mitmeski combatis. Kunagi andis Tallinna vanalinnas puhkamas olev mariin mingitele varastele peksa nii, et nood jooksma panid peale katset varastada talt rahakott vms. Pärast tuttav pollar rääkis ,et too turistist exmariin oli kuuldeaparaadiga olnud ja siis vargad vaadanud ,et mingi aparaadiga vend ja mis seal ikka tühjaks teha on. Aga keegi ei arvestanud ,et aparaadiga vend ei pruugi nii väga inva olla eriti ex-marine, kes ilmselt on oma kuulmist põrutanud sõjapiirkondades. Lihtsalt see tärin ja muu värk lõhub mõnel kiiremini, kui teisel. Eriti neile, kes sõjas käivad väga intensiivselt.
Üldiselt on mul tunne, et kuuldeaparaadid on varsti sama levinud nagu prillid.
Üldiselt on mul tunne, et kuuldeaparaadid on varsti sama levinud nagu prillid.
Sel ex tankiväe tüübil oli igatahes väga fäänsid aparaadid mõlemas kõrvas. Ega ta siis kogu inimeselekuuldavas sagedusalas kurt polnud. Ja seda graafikut sai võimendada sealt kus vaja, äge soft ja puha olemas, et võimendab just neid sagedusi rohkem, mida ei kuule. Ainus häda mida ta kurtis, et patareid saavad vahest ikka tühjaks
Aga ise ta rääkis oma kuulmiskaotuse kohta nii, et kui polügoonil käidi koos, siis vahest pidi ikka moona tassima ja eks ta seal ju laserkaugusmõõdikuid timmis, et kui olid valel ajal vales kohas ja tankikahur pauku tegi, lendasid kõrvatropid kõrvast ära, need rullitavad paisuvad, et klappe ei olnudki kõigile alati. Mõnevõrra äge küll, et tanke on neil mitu ja korralikke klappe kõigile ei jagu. Mingeid sõjasaladusi ta mulle ei rääkinud
aga ütles, et tema hooldada oleva laserkaugusmõõdiku veel arvestatav kaugus on ca 10km.
Lennuväe tüüp, sellel koguaeg kõrvus vilistas, ta polnud nagu otseselt kurt aga temaga rääkimiseks pidi "võimu põhja" keerama. Kes on kunagi olnud lähedal töötaval militaarreaktiivmootoril kui see täiega üürgab, see vast mõistab.
Aga toredad tüübid mõlemad.
Lennuväe tüüp, sellel koguaeg kõrvus vilistas, ta polnud nagu otseselt kurt aga temaga rääkimiseks pidi "võimu põhja" keerama. Kes on kunagi olnud lähedal töötaval militaarreaktiivmootoril kui see täiega üürgab, see vast mõistab.
Aga toredad tüübid mõlemad.
Kuuldeaparaadiga inimesed ei olegi kurdid. Samamoodi ei ole pimedad prille kandvad inimesed. Eks neid aparaadikandjaid ole ka meie ühiskonnas suht palju nt Velliste, Andrus Saar (uuringufirma) jne ja isegi Prantsuse ekspresident Chirac suutis terve oma ametisoleku aja varjata kuuldeaparaati. Näiteks ka Nelson Mandela ja Bill Clinton kasutavad kuuldeaparaate. Viimase puhul olin eriti üllatunud, kui seda ajalehest lugesin. Ilmselt elu on selline...
Üllatavad faktid:
http://www.myhearpod.com/learning-cente ... ring-loss/
Ega meilgi KV-s ei jagu kõigile korralikke klappe või troppe!
Üllatavad faktid:
http://www.myhearpod.com/learning-cente ... ring-loss/
Ega meilgi KV-s ei jagu kõigile korralikke klappe või troppe!
Tere.
Kaks päeva enne temblit kupatati lennuväljale lende teenindama. Et viimased päevad väga ilusad ei tunduks, ütles mingi leitnandinäru. Kuna minu eskadrill asus Kanskis ja mina Kamen na Obi linnas, siis pisteti mind teise eskadrilli juurde. Õhutankijaks!! Mis elukesel viga, vaatad maanduva hävitaja kabiini poole, kui rauputatakse pead siis kobid ZILi kabiini tagasi, kui noogutab, siis õhuvoolikuga lennuki kõtu alla.
Esimese päeva õhtuks oli pea nagu mesilastaru, ainult üks sumin, undamine....
Teisel hommikul sikutasin lenduri mütsi kiirelt pähe ja lõua alt kõvasti kinni.
Koju lennates TU-154 maandumisel kõrvad lihtsalt valutasid meeletult. Taastumine võttis poolteist nädalat.
Kõrva trumminahk pole mänguasi, taguge see endale pulkadega pähe!
Toomas
Kaks päeva enne temblit kupatati lennuväljale lende teenindama. Et viimased päevad väga ilusad ei tunduks, ütles mingi leitnandinäru. Kuna minu eskadrill asus Kanskis ja mina Kamen na Obi linnas, siis pisteti mind teise eskadrilli juurde. Õhutankijaks!! Mis elukesel viga, vaatad maanduva hävitaja kabiini poole, kui rauputatakse pead siis kobid ZILi kabiini tagasi, kui noogutab, siis õhuvoolikuga lennuki kõtu alla.
Esimese päeva õhtuks oli pea nagu mesilastaru, ainult üks sumin, undamine....
Teisel hommikul sikutasin lenduri mütsi kiirelt pähe ja lõua alt kõvasti kinni.
Koju lennates TU-154 maandumisel kõrvad lihtsalt valutasid meeletult. Taastumine võttis poolteist nädalat.
Kõrva trumminahk pole mänguasi, taguge see endale pulkadega pähe!
Toomas
Samas on teada kuju vene armeest, kes osa oma teenistusest lennuraja otsas selles pisikeses putkas magas täie rahuga, samal ajal kui reaktiivid proverkat na forzhas tegid. Paar korda üritasin uurida ka, et mida imet ta seal siis üleüldse tegi, ta ei teadnud ise ka, söögi ja klubiürituste kellaajad olid kõige tähtsamad asjad talle. Vene rauda pole siinkandis viimasel ajal eriti näha, F-16 on vali, aga F-15 full-burner õhku tõusmas on eriti kõrvu lõikav kui lähedal olla.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline