Reigo Rosenthal : Loodearmee (ilmumas 2005)

Raamatud, ajakirjad, muud trükis ilmunud materjalid. Filmid. Webilehed. Muud kohad kust infot ammutada...
MOrav
Liige
Kontakt:

Reigo Rosenthal : Loodearmee (ilmumas 2005)

Postitus Postitas MOrav »

(Maksmata reklaam :-) )

Autor(id): Reigo Rosenthal

Lehekülgi: 800

Ilmumisaeg: sügis 2005

Hind: 250.-

Noore ajaloolase põhjalik ülevaade vene valgekaartlaste Loodearmee loomisest, võitlustest ja likvideerimisest. Tugineb suures osas varem kasutamata arhiivimaterjalidele.

http://www.argokirjastus.ee/?o=raamat&r_id=134

*

Samas kirjastuses ilmumas ka mh:

Eesti mõisnike vapid (tööpealkiri)
Autor(id): Tiit Saare
Lehekülgi: 300
Hind: 250.-
Raamat annab ülevaate Eesti ala vasalli-, hiljem aadlisuguvõsade vappidest koos lühida andmestikuga Eesti ala heraldikast, nendest suguvõsadest ja vappide saamisloost.

-

Hertsog Magnus: tema elu ja aeg
Autor(id): Andres Adamson
Lehekülgi: 200
Hind: 160.-
Liivimaa kuningaks pürginud hertsog Magnus on ajalooline tegelane, kellest vist küll kõik on kuulnud, kuid peaaegu mitte keegi ei tea tast suurt midagi peale nime ja eksliku väite, et Põltsamaa oli tema "kuningriigi" pealinn. Põhjus, miks tema põnevast ja seikluslikust eluloost mööda vaadatakse, on mõistagi asjaolu, et tema suured plaanid ebaõnnestusid. Samas võimaldab tema elukäigu põhjalikum vaatlemine hulga paremini mõista Liivi sõja aegseid keerdkäike, mis otsustasid ka eestlaste saatuse järgnevaks pooleteiseks sajandiks.

-

Stalinismi ohvrid Eestis: kunstnikud ja muusikud 1940-1953 (tööpealkiri)
Autor(id): Toomas Karjahärm, Helle-Mai Luts
Lehekülgi: 300
Hind: 160.-
Raamat kõneleb Nõukogude Liidu ja Natsi-Saksamaa inimsusevastastest kuritegudest Eestis alates Balti riikide okupeerimisest 1940. a kuni Stalini surmani 1953. a. Lähema vaatluse all on Eesti kunstiharitlaskonna kahe suure rühma - kunstnike ja muusikute - saatus stalinliku terrori süngel ajastul, mil keskne nähtus oli üldine hirm ja peamine mure ellujäämine. Laiemal taustal näidatakse, kuidas toimus Eesti kultuurielu sovetiseerimine-staliniseerimine-venestamine, millised oli okupatsioonivõimu meetodid rahvuskultuuri hävitamisel ja kunstiintelligentsi vaenamisel.

Sisaldab rohkesti lisasid, s.h tapetud (hukkunud), vangi pandud, küüditatud ja muul viisil represseeritud ning välismaale põgenenud kunstiharitlaste nimekirju koos isikuandmetega, samuti ametlikke dokumente (s.h KGB arhiivist), mis kajastavad kultuurigenotsiidi Eestis.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Toetan igati tähelepanu sellele raamatule.
Eestis on siiamaani levinud (ilmselt hurraapatriootlikule Vabadussõja 2-köitelisele ajaloole toetuvalt) äärmiselt primitiivne, et mitte öelda täiesti valelik ja bolševistlik tõlgendus vene valgete liikumisest.
Samas on sel teemal viimase kümnekonna aasta jooksul ilmunud vene keeles ohtralt suurepärast kirjandust. Selle ablamine eeldab muidugi head vene keelt aga kel vähegi huvi teema vastu, võin soojalt soovitada MAURUSE RAAMATUKAUPLUST Sõpruse puiesteel.

Olen läbi võtnud kõva pool tosinat viimasel ajal ilmunud kokkuvõtvat teost vene valgete liikumisest ja võin öelda - hullud vennad olid! Panid täiega ja mitu aastat suures vähemuses olles; bolševistlik möla lääneriikide toetusest valgetele on puhas bluff - just läänlaste flirtimine punastega määras ära vene kodusõja tulemuse.

Eesti-Loodearmee suhetes on veel palju ruumi objektiivsele (sõja-)ajaloolisele vaatele. Eestlastena võiksime endile igatahes teadvustada karmi fakti, et vene valgete Loodearmee hävitas just Eesti Vabariigi rahuleping Nõukogude Venega.
Kasutaja avatar
sammal.habe
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sammal.habe »

ma olen olnud arvamusel, et Vene Loodearmee hävitas ennekõike vene valgete eitav-ülbe suhtumine Eesti iseseisvusse.

või olen ma midagi valesti mõistnud, Borja?
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Oled küll.

Lihtsalt otsi ja loe vene valgetest ka muid asju - peale kaheköitelise EVabadussõja ajaloo.

Sest see EI OLE MITTE lõplik tõde - vaid paras vaikiva ajast propaganda.

MODERAATORID - EHK ON AEG KÜPS ALUSTADA SIIN FOORUMIS VABADUSSÕJALASTE TEEMAT - LIHTSALT RAHVA HARIMISEKS ???
Õpetaja

Postitus Postitas Õpetaja »

Olen Reigo kirjatükki lugenud.

Loen tõenäoliselt veelgi.

Kui trükist ilmub, ostan koju.

Reklaami ei tee kuid soovitan : natuke värsket mõtlemist.

õ
Kasutaja avatar
sammal.habe
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sammal.habe »

ehk auulik Borja siis soovitab mulle vastavat kirjandust. millest võiks lugeda, et Judenitsh ja Co olid valmis võidu puhul Eestile iseseisvust andma.

ma oma nõdra mälu juures suudan meenutada, et olen vene valgete jõngist suhtumisest lugenud ka mujalt peale ametliku vabadussõja ajaloo. ka venekeelsetelt autoritelt, muide. kuna aga pole vastava ala fanaatik, siis ei ole ka teoseid meelde jätnud.
Borja kirjutas:Oled küll.

Lihtsalt otsi ja loe vene valgetest ka muid asju - peale kaheköitelise EVabadussõja ajaloo.

Sest see EI OLE MITTE lõplik tõde - vaid paras vaikiva ajast propaganda.
Prinz Eugen
Liige
Kontakt:

Reigo raamatust

Postitus Postitas Prinz Eugen »

Olen teosega samuti tutvunud ja soovitan seda kõigile, keda huvitab Vabadussõda ja üldse Eesti 20.sajandi ajalugu.
Mis puutub Loodearmeesse, siis olime erinevate asjaolude tõttu sunnitud liitlased võitluses punastega ja teadaolevalt ei pööranud Loodearmee relvi Eesti armee vastu.
Vastastikust sümpaatiat muidugi ei olnud.
Naljakas on see, et ka Landesveer, kellega korralik sõda maha peeti, oli mingitel perioodidel Eesti liitlane võitluses punastega (nov 18-mai 19 ja aug 19-jaan 20). Sel viimasel perioodil Läti armee üksusena.
MOrav
Liige
Kontakt:

toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

Estoloog kirjutas:Ilmunud, vt

http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?26853
Hm, kust autogrammiga eksemplare saab :wink:

Või siis autogrammi ostetud eksemplari...
MOrav
Liige
Kontakt:

[Jääb alles ainult :-) ]
Viimati muutis MOrav, 10 Veebr, 2006 19:36, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Kas tõesti seesama meie Reigo :?:
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

Mina küsisin ainult kust saab...

Foorumi reeglitest:
Kasutajal on õigus privaatsusele. Kellelgi (peale administratsiooni foorumi reeglites määratletud juhtumite puhul) ei ole õigust avaldada foorumis mõne kasutajanime taha peitunud isikut. Sellise avalikustamise korral kuulub avaldaja kasutajakonto kustutamisele ning samale kasutajale uut kontot ei avata.
Reigo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Reigo »

Lisaks siinkohal, et skeemid (42 tükki) on pdf-failidena CD-l, mis raamatuga kaasas. Raamatu vahele toppimiseks olid skeemid liiga suured (see on üldse üks lugejavaenulik variant, eriti kui skeem hõlmab pikemat ajalist perioodi - siis muudkui lappa teksti ja skeemi vahel), eraldi brošüürina ka välja anda ei saanud. Kesktee oli CD. Nii saab neid vaadata kas arvutiekraanil (ja vastavalt soovile suurendada/vähendada) või välja printida. Osa skeeme on A3 formaadis, aga CD-lt saab neid välja printida vaid A4 formaadis (seega kahe lehena). Kui on huvilisi, kel soov saada need skeemid A3 formaadis väljaprintimiseks (ehk ühe lehena), siis palun välkposti teel ühendust võtta!

Mis autogrammidesse puutub, siis mingeid takistusi ei tohiks siinkohal ju olla. :) Loodetavasti, kui kõik hästi läheb, siis saab mõne nädala pärast ühtlasi esitluse korraldada.
Kasutaja avatar
ktamm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ktamm »

Raamatut vaadatud. Ma pole küll spetsialist, aga minu arvates on rohkem tööd tehtud, kui mina oma elu jooksul kokku :(
Lugupidamine.
MOrav
Liige
Kontakt:

Oma arvamise raamatu kohta on kirja pannud Karsten Brüggemann, vt

Akadeemia, 2, 2007, lk 406-412
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline