Avastasin täna, et Viasat Exploreri peal jookseb eelmisel aastal tehtud seriaal - Top Guns: Inside the RAF.
Seriaal ise on Šotimaal asuvast RAF Lossiemouth baasist ning seal asuvatest üksustest. Kohe esimeses osas aga Sqn. 9 üks paar saadetakse Ämarisse ning näidatakse ka tegevust siin.
Teises osas on välisbaasiks Akrotir/Küpros ning tegevus Iraagi/Süüria kohal ISISe vastu.
Kolmas pole veel eetrisse jõudnud (kavast vaatasin - esimene näitamine neljapäev 11.04.2024), seal ilmselt põhiteemaks mereluure värk.
Igas osas muidugi palju lendurite ja muu personali ettevalmistusest, baasi igapäeva elust ja muust briti sõjaväe huumorist.
Kaks osa sai järelvaatamisega vaadatud - soovitan. Esimene osa on kohustuslik.
Top Guns: Inside the RAF
-
- Site Admin
- Kontakt:
-
- Site Admin
- Kontakt:
Re: Top Guns: Inside the RAF
Nüüd juba veel kolm osa väljas. Ehk kokku kuus.
Osa neli on jälle kohustuslik - Ämari ja Akrotiri vaheldumisi. Ämaris esimene ühisõppus Soomega peale Soome liitumist NATOga. 4 Hornetit Ämaris.
Viies osa rohkem Lossiemouth ja kiirreageerimine. Pluss muu baasi elu-olu.
Kuuendat veel ei vaadanud.
Osa neli on jälle kohustuslik - Ämari ja Akrotiri vaheldumisi. Ämaris esimene ühisõppus Soomega peale Soome liitumist NATOga. 4 Hornetit Ämaris.
Viies osa rohkem Lossiemouth ja kiirreageerimine. Pluss muu baasi elu-olu.
Kuuendat veel ei vaadanud.
Teen siia ääremärkuse, et jooksevad ka kordusena, just paar päeva tagasi oli kuskil kanalis uuesti esimene osa. Kellel Telia vmt kahenädalane järelevaatamise võimalus, siis peaks kohe peale passima ja kordusest kõik osad üles leidma ja ära vaatama.
Ka mina soovitan kõigil vaadata selle seriaali abil lennunduse/õhuturbe telgitagusesse.
25.04 23.00 5. osa
02.05 23.00 6. osa
ja kordused
Ka mina soovitan kõigil vaadata selle seriaali abil lennunduse/õhuturbe telgitagusesse.
25.04 23.00 5. osa
02.05 23.00 6. osa
ja kordused
-
- Site Admin
- Kontakt:
Ma vaatan ka põhiliselt kordustest (nagu üldse telekat) ja praeguse seisuga on Elisa pealt järelvaadatavad osad kolmandast alates.
Täna vaatasin kuuenda ära. Jälle kohustuslik: QRA Ämaris (mitmekeelsel tablool oli QRA tõlgitud lahinguhäireks, nii et minu varasem kiirreageerimine pole kohane tõlge). Samuti veidi mereluurajaid ning nende võimekusest.
Põhiline kriitika jääbki vist tõlke peale. dogfight on otse tõlgitud koeravõitluseks. Kõik need koodsõnad tõlkimata jäänud. Scramble on kogunemine. Tuvastuslennud on eesti keeli ülekuulamised. jms.
Aga igati väärt vaatamine, et sellest NATO Balti missioonist (ja üldse lennuväe tegevusest tänapäeva olukorras) aru saada. Inglise keele oskus siiski vajalik...
Täna vaatasin kuuenda ära. Jälle kohustuslik: QRA Ämaris (mitmekeelsel tablool oli QRA tõlgitud lahinguhäireks, nii et minu varasem kiirreageerimine pole kohane tõlge). Samuti veidi mereluurajaid ning nende võimekusest.
Põhiline kriitika jääbki vist tõlke peale. dogfight on otse tõlgitud koeravõitluseks. Kõik need koodsõnad tõlkimata jäänud. Scramble on kogunemine. Tuvastuslennud on eesti keeli ülekuulamised. jms.
Aga igati väärt vaatamine, et sellest NATO Balti missioonist (ja üldse lennuväe tegevusest tänapäeva olukorras) aru saada. Inglise keele oskus siiski vajalik...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist