kuidas vene sõjaväes teenimine on mõjutanud edasist elu...

Muljeid teenistusest. Nii Eesti väeosades, N Liidus, luures või vastuluures, või hoopis partisanide juures. Kuidas kellelgi juhtunud on.
dude
Liige
Kontakt:

kuidas vene sõjaväes teenimine on mõjutanud edasist elu...

Postitus Postitas dude »

Siin on muidugi kaudselt diskuteeritud selle üle... Aga ma mõtlen otse just küsida? Kas see on andnud edasiseks midagi sellist, mida ilma seal olemata ei oleks teil täna saavutatud?

Mulle andis EKV küll nii palju, et õppisin hindama vägagi vabadust ja sõltumatust... :wink:
Karuke
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

Õpetas iseseisvalt mõtlema - ja aru saama, et kõik ei ole mitte kuld mis hiilgab ja kõik ei ole mitte tõde mis paberil kirjas või "autoriteetse" isiku poolt öeldud.
Õpetas suhtuma eluterve kahtlusega kõike milles sind üritatakse veenda...

Kuldsed sõnad:

" Doverjai - no proverjai " :D
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kalleb »

õpetas vihkama teisi rahvaid ja vene kroonut
Kasutaja avatar
tlpWFG
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tlpWFG »

Ei ole küll minuga seoses, aga asi selline, et minu onu näeb küll tihti unes oma kroonuaega ja seda just painajate näol,ette on tulnud ka unes kaklemist :roll: Tol ajal oli seal vägivalda palju
Vot nii on mõjunud talle vene kroonu :evil:
Niikaua, kui elu sees, relv käes ja Eestimaa pind jalge all, pole häda veel midagi.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan5.gif[/img][/url]
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tux »

No mida kroonus käimine mulle kasulikku õpetas?
- Enda ego kehtestamist kui olukord nõuab
- Enda ego mahasurumist kui olukord nõuab
- Nende kahe olukorra üksteisest eristamist.
Veel jõudsin tõdemusele, et issanda loomaaed on ikka väga kirju ja mitte kõik inimeseloomad pole minu endaga sarnased. See on aidanud mul paremini mõista erinevate inimeste käitumiste motiive.
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
stilett
Liige
Kontakt:

Mida õpetas?

Postitus Postitas stilett »

Õpetas, et parem on rumalaid käske ise anda, kui neid ise täita (endise seersandi loogika).
Kasutaja avatar
Luuraja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luuraja »

Mida vene kroonu mulle õpetas?

1. Internatsionaalsust ehk arusaamist erinevatest kultuuridest. Igasugu variante kohtas...Kaaslased olid ka nagu valitud - praktiliselt kõik üliõpilased.
Sellest peale ei põe ma mingeid rahvusepõhiseid maaniaid.
Eriti eredatena on meelde jäänud kasahhid ja jakuudid.

2. Mehaanika - Metalli- ja mehhaanikatöö õpetati mulle põhjalikult selgeks, tuletan siinkohal meelde vanemleitnant Maksimovit, aga ka reamees Vassili Plaksinit.
Viimati muutis Luuraja, 07 Nov, 2006 23:33, muudetud 1 kord kokku.
Tõde on selle poolel, kes vähem valetab.
Слава Україні!
Героям слава!
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

õpetas et kunagi ei tohi täita kohe kiiresti antud käsku muidu pidid

teinekord topelt tööd tegema

õpetas et töö pole loom kes eest ära jookseb

õpetas et tuleb täita ainult kõige kõrgema ülemuse käske

teised tuleb saata nahhui viidates sellesama kõrge ülemuse käsule

õpetas et kiiret pole kusagile

sellist mida poleks enne osanud seal ei õpetatud

ja ega keegi õpetamisele erilist aega ei pühendanud ka

õpetas et raamatut nimega ustaav pole mõtet lugeda sest nagunii keegi

selle järgi ei talita

aga üldiselt oli kuidas oli

aga sai aeg ära veedetud ja mitte alati mitte kõige mõttetumal moel

:D
Kasutaja avatar
ottojama
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ottojama »

Vene keele õppisin ära.
------------8<--------------
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

ok

vene keeles sõimamise õppisin ära :D
ignatius
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ignatius »

Kuidas mõjutas?
Kindlasti olin sõjaväest tulles palju paremas füüsilises vormis. Salaaga-ajal oli tegu rohkem sunniviisilise vormi pumpamisega. Näiteks kinno pääses kümne lõuatõmbega. Paljudele vedelavõitu poistele oli see kõva stiimul harjutamiseks. Algul oli endalgi tegemist. Pluss hommikused zarjadkad iga ilmaga 30 minutit. Igasugused marsbrasokid ja muu taoline. Hiljem stariki-ajal tegime trenni lihtsalt lusti pärast ja aja täitmiseks.
Iga sorti tööd - mõttekat ja mõttetut tuli tohutult palju teha. Pärast kroonut läksin füüsilist pingutust nõudvale tööle - tundus täitsa näpuvilena teha!
Aga need kutid, kes emme selja taga olid kodus istunud ja mingid hullari paberid välja luninud, näisid kohutavalt vedelate ja hädiste vendadena.
Arensburger
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Arensburger »

Kõige eelnevaga olen nõus.
Kuid ära mainimata on siin oskus iga olukorraga ise hakkama saada ja selleks vahendeid valimata. See tuli kasuks ka hilisemas nõukogude eraelus.
Näiteks autojuhina. Läksin oma ülemuse juurde murega, et uazikul siduri survelaager läks laiali. Vastuseks oli, et homme hommikul kell 9 sõidame Minskisse. Aru tuli saada nii, et auto olgu seks ajaks korras. Autopargi praporitelt loomulikult mingit abi ei saanud. Mida teha? Mees pane pea tööle. Lennuväljal stardiraja lõpus ja alguses seisid mingid NZ yazid pukkide otsas - sideseadmeid pilgeni täis. Mis siis ikka. Tööriistad kaasa ja salaja nende riistapuude alla selili. Käigukast käis kiirelt maha ja siis ilma survelaagrita jälle tagasi. Pärast sama protseduur oma autoga autopargis. Kedagi ei tundnud huvi, kust survelaagri sain. Teel Minskisse mainis ülemus (alampolkovnik) vaid, et olen tubli autojuht ja minu peale võib kindel olla.
Täpselt sama valem oli hiljem PAZ bussiga. Ütlesin küll, et eelmine juht (leedukas Jakubauskas) on vist mootorit keetnud, sest jahutus vett tuleb mootori õli sisse ja see läheb vahtu. Kedagi aga asi ei huvita, "hotses zarvat poljotov?" küsiti vaid. Lasin igal õhtul õli välja ja ämbriga välja külma kätte. Hommikuks oli vesi ämbri põhja settinud ja eksisteeris seal jääketta kujul. Nii, et "puhta" õli võis mootorisse tagasi valada.
Nii kestis see terve talve. Kevadel olingi lõpuks plindris. Ükskord Minskist tulles oleks nagu keegi suure vasaraga mootori sees tagunud. Selge oli, et saaled on läinud ja kui midagi ette ei võta, siis ükskord jään lenduritega teele.
Kohe pea tööle. Autopargis seisis üks ZIL 131, millel peal konditsioneer. Mingil põhjusel seda masinat hästi tööle ei saadud ja kuna konditsioneere oli hulka, siis see vedeles kogu aeg autopargi nurgas. Olin ammu selgeks teinud, et see konditsioneeri "ustanovka" seal peal käitatakse GAZ66 mootori pealt. Kuna PAZ bussil on sarnane mootar, siis küpses kiire otsus. Jäin ööseks bussi remontima. Tulemuseks oli see, et öö jooksul vahetasid konditsioneeri ja minu bussi mootorid asukohti.
Probleemi sellest ei tulnud. Praporid kirusid vaid korealast Han-i, et see on oma lollusest konditsioneeri mootori kokku lasknud ja kogu masin suunati kapremonti. Praporitel oli isegi hea meel, et said sellest õnnetust riistapuust lahti.
Ülevaatuse ajal küsis aga autoroodu ülem minult, et kuidas sinu bussi mootoril on selline karteripõhi, mis tavaliselt paigaldatakse mootoritele, mis töötavad statsionaarsetes tingimustes. Kehitasin nõutult õlgu. Tema aga muigas, patsutas mind õlale ja ütles "maladets".
Vat nii olid lood. Uppuja päästmine on uppuja enda asi, see ütelus kehtis seal täiega.
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

No müts maha!
Arnold
Stroibati autojuht 85-87
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tux »

Minule anti sarnaste kangelastegude eest igatahes ka aumärk "Udarnik kommunistitseskovo truda" (kommunistliku töö eesrindlane), kas sind Arensburger ka kuidagi meeles peeti?
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

Kui mõnele tähtsale ninale vahele häid, siis said kubus magada -
see oli lahinguvõime nõrgendamise eest.
Udarniku märki nagu ei mäleta, et oleks antud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline