NL 7./249. Eesti Laskurdiviisi lipud
NL 7./249. Eesti Laskurdiviisi lipud
Austatud foorumi liikmed;
Nagu ma käsolevatest allikmaterjalidest aru saan, andis (kinkis) NL sõjavägi 7. Eesti Laskurdiviisile 09. okt. 1942, uue sõjaväe lipu (battle flag).
Kuidas see lipp välja nägi? (mõlemad pooled)
Sama küsimus 249. Eesti Laskurdiviisi kohta.
Ma soovin nendest lippudest mõned värvitahvlid valmistada.
Aitäh abi eest.
Terv.;
A
Nagu ma käsolevatest allikmaterjalidest aru saan, andis (kinkis) NL sõjavägi 7. Eesti Laskurdiviisile 09. okt. 1942, uue sõjaväe lipu (battle flag).
Kuidas see lipp välja nägi? (mõlemad pooled)
Sama küsimus 249. Eesti Laskurdiviisi kohta.
Ma soovin nendest lippudest mõned värvitahvlid valmistada.
Aitäh abi eest.
Terv.;
A
Re: NL 7./249. Eesti Laskurdiviisi lipud
7. Eesti Laskurdiviisi lipp peaks selline olema ...
- Manused
-
- SU 7b Esto Rifle Div 1943 1945 MilNet 750px v1.jpg (152.51 KiB) Vaadatud 1608 korda
Kas mulle ainult näib nii või ongi teil "divizija" väiksemas kirjas...?
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Re: NL 7./249. Eesti Laskurdiviisi lipud (2)
Austatud Kriku;
Ma tänan Teid väga abi eest. Ma uuendasin oma värvitahvli - on Teil parem tunne minu lõpptulemuse üle?
Veel kord, aitäh abi eest.
Terv.;
A
Ma tänan Teid väga abi eest. Ma uuendasin oma värvitahvli - on Teil parem tunne minu lõpptulemuse üle?
Veel kord, aitäh abi eest.
Terv.;
A
Justkui oleks
.

Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Re: NL 7./249. Eesti Laskurdiviisi lipud (3)
... suured tänud ... 

Päris kindlasti peab '7 estonskaja' ja 'strelkovaja' olema ühel vertikaalil. Pildidl nii ongi. Kujunduslikult olekski mõeldamatu, et alumine rida astuks esile...
Kindlusarhitektuur on osa meie elukeskkonnast
Re: NL 7./249. Eesti Laskurdiviisi lipud (4)
Austatud Castellum;
Ma tänan ka Teid väga abi eest. Uuendasin oma värvitahvli veel üks kord, spetsiifiliselt need 'estonskaya' ja 'strelkovaya diviziya' tektsi joondused, ja laiendasin ka nr. '7' jala veidi - on Teil mugavam tunne minu lõpptulemuse üle?
Veel kord, ka Teile 'aitäh' abi eest.
Terv.;
A
Ma tänan ka Teid väga abi eest. Uuendasin oma värvitahvli veel üks kord, spetsiifiliselt need 'estonskaya' ja 'strelkovaya diviziya' tektsi joondused, ja laiendasin ka nr. '7' jala veidi - on Teil mugavam tunne minu lõpptulemuse üle?
Veel kord, ka Teile 'aitäh' abi eest.
Terv.;
A
Laskurdiviiside lipud on ajaloomuuseumis, 7. laskurdiviisi lipp (https://www.muis.ee/museaalview/3754784). Lisaks on seal ka polkude lippe, samas 249. laskurdiviisi lipu pilti ma muis-is hetkel ei näinud. Värvitoon on aja jooksul arvatavasti muutunud, aga kirjade kuju ja asukohad saaks paika panna.
Austatud tipikas;
Tänan Teid väga abi ja info eest.
Terv.;
A
Tänan Teid väga abi ja info eest.
Terv.;
A
Väga suure resoga lipp, väga hea pilt.tipikas kirjutas: ↑01 Apr, 2025 9:15 Laskurdiviiside lipud on ajaloomuuseumis, 7. laskurdiviisi lipp (https://www.muis.ee/museaalview/3754784). Lisaks on seal ka polkude lippe, samas 249. laskurdiviisi lipu pilti ma muis-is hetkel ei näinud. Värvitoon on aja jooksul arvatavasti muutunud, aga kirjade kuju ja asukohad saaks paika panna.
Võtsin ette NLi vapi seal peal. See on 1936. a vapp, 11 moodustist. Värskeid 1940. a viite uut moodustist poldud jõutud veel uuele lipule kanda, see töö tehti 1946 ära.
Vaatate, siis 5 turgi keele ja tadžiki keele lint on veel ladina kirjas. 1937 hakati forsseritult üle viima slaavi tähtedele...1946 olid need lindid juba slaavi kirjas.
Kindlusarhitektuur on osa meie elukeskkonnast
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline