Valge "23" viimane lend.

Laevad, lennukid, tankid... Kõik sõjatehnikast.
Vasta
Kasutaja avatar
denis23
Liige

Valge "23" viimane lend.

Postitus Postitas denis23 »

Huvitavat lugemist! Arvan et paljudele annab tuult tiibadesse.

http://lend-lease.airforce.ru/english/a ... /index.htm

Palju rohkem lugusid:
http://lend-lease.airforce.ru/english/a ... /index.htm
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

Ilus leid! Ja üpris hästi säilinud 8) Üks selline kukkus 28. augustil 1944 Leie koolimaja taha. Seni pole õnnestunud omaniku välja selgitada.
Anton - horridoo!
Kasutaja avatar
denis23
Liige

Postitus Postitas denis23 »

kas on kahtlusi et omanikuks oli VVS RKKA? :D
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

kas on kahtlusi et omanikuks oli VVS RKKA?
Vastupidi, see on üks vähestest asjadest mis on kindel. Teada ei ole seni väeosa ja lendur.
Anton - horridoo!
kari lumppio
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kari lumppio »

Tere!

Airacobra oli 773 IAPst (hävituslennuväe polk). See üksus osales ka Svir-Petrozavodski operatsioonis soomlasete vastu. Nimetatud lennuk sai vist isegi pihta natuke. Lenduri nimi on ka teada. Kodus on mul ajakiri, kus hr. Sheppard'i kirjutatud artikel.

Kari
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Airacobra oli 773 IAPst (hävituslennuväe polk). See üksus osales ka Svir-Petrozavodski operatsioonis soomlasete vastu. Nimetatud lennuk sai vist isegi pihta natuke. Lenduri nimi on ka teada. Kodus on mul ajakiri, kus hr. Sheppard'i kirjutatud artikel.

Kari

See jutt käib Venemalt leitud lennuki kohta ja seal on head uurimistööd tehtud tõesti. Minu jutt käis Leie P-39 kohta. Venelased pole siiani järelpärimisele vastanud.
Anton - horridoo!
kari lumppio
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kari lumppio »

Tere!

Palun vabandust, FwAnton. Lugesin lohakalt.

Põhja-venemaa (Murmanski PVO ja Põhja laevastiku) ja Karjala lennuväeosasid (7 õhuarmee) on aastaid uurinud Juri Rybin. Tänu peamiselt tema tööle on kaotustest jne. seal olemas üsna selge pilt.

Misgipärast sarnast entusiasti 13 öhuarmee kohta ei venemaalt leia. Balti laevastiku ekspertisid on olemas. Leie Airacobra on minu arust tõenäoliselt 13 õhuarmee 196 polgust, vähemtõenäoliselt Leningradi PVO polgudest.

lugupidades,
Kari[/quote]
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Tänud! Söödan need andmed venelastele ette, ehk näkkab!
Anton - horridoo!
Kasutaja avatar
vennas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vennas »

Mul ei lähe kuidagi meelest vanaema jutt sellesama Leie koolimaja taha kukkunud lennuki lenduri kohta. Mees olnud rinnust saadik maa sees kartulivagude vahel. Kalevipoeg tuleb meele :)
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Mul ei lähe kuidagi meelest vanaema jutt sellesama Leie koolimaja taha kukkunud lennuki lenduri kohta. Mees olnud rinnust saadik maa sees kartulivagude vahel. Kalevipoeg tuleb meele
Tõsi või? Üks lahingut ja lennuki allakukkumist pealt näinud tunnistaja ütles, et lendur hüppas langevarjuga välja. Kes ta küll maa sisse kaevas?
Anton - horridoo!
Kasutaja avatar
vennas
Liige
Kontakt:

Ei tea jah! Vanaema mul vaevalt.
lamjak
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lamjak »

Tegelikult võib piisavalt pehme pinnase korral inimeseloom päris sügavale maasse tungida. Vajalik on ainult piisav kiirus. Lahingolukorras on täiesti võimalik, et langevarju avanemisest maapinnani jõudmiseni jäi liiga vähe aega ja vari ei pidurdanud õnnetut aviaatorit piisavalt.

Eeltoodu on puhas spekulatsioon, mis põhineb tuttava kirjeldusel, kuidas ta oli osaline avanemata langevarjuga maad tabanud parašütisti jäänuste välja kaevamisel.
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Oletusi ja rahvajuttu ei saa tõe pähe võtta. On vaja konkreetseid fakte konkreetselt tunnistajalt.
Anton - horridoo!
Kasutaja avatar
vennas
Liige
Kontakt:

Vanaema mulla all, temast tunnistajat pole. Rääkisin lihtsalt lapsepõlves kuuldud loo, mida ta rääkis kui kohta vaatamas käisime. Jäägu see sellega.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline