lõhkekeha

Raamatud, ajakirjad, muud trükis ilmunud materjalid. Filmid. Webilehed. Muud kohad kust infot ammutada...
Vasta
zenker
Liige
Kontakt:

lõhkekeha

Postitus Postitas zenker »

natuke lõhkekehadest juttu

http://www.hot.ee/arapuutupommi/home.htm
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oleeg »

Ammu oli aeg midagi sellist teha! IGATI KIIDUVÄÄRT!

terv
o
Uitaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Uitaja »

Jutt muidugi väga hariv, ainult see tabel - aastatel 92 - 2000 lugesin kokku plahvatustes hukkunuid 45 ja 133 vigastatut :o :?:
zenker
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas zenker »

tuleb otsida siis uuem tabel :oops:
sõber
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sõber »

selle lehepeale on mul ainult naerda :evil:
näiteks 1 nendest poistest kes aegnal oli,oli mu klassi juhataja poeg(arvatav mürsu lõkkesse viskaja :? )
ok see selleks .
aga igalpool on kirjutatud et kui leiad siis helista 112.

räägin nüüd ühe loo mis juhtus 3/4aastat peale seda aegna traagilist õnnetust.
klassi tuli üks uus poiss , tegin tutvust ja kiirelt sain tuttavaks ka tema sõpradega.elupaigaks peetri küla rae vallas.
sai siis mingi imeläbi metsas konnatud kambaga ja leitud üks mürsk/miin vms ca 60/70cm pikk(ilma otsata) ja läbimõõt 20/30cm ja kaaluda umbes 30/40kg
minaeitea mis ta oli aga no tegu oli teise maailasõja aegse pauku tegeva asjaga.
ok me siis seda ei puutunud, siis üks poistest küsis oma vanaisalt , ja too vastas et terve küla teab et see seal on et las ta olla seal rahulikult ja ärge näppima minge.aga poisikesed nagu me olime 15/16 vms oli vaja ju ikka näppima minna aga siis me ikka kambaga uurisime ja puurisime ja mõtlesime et mis ikkagi teha , sikutasime selle siis võsast välja vähe lagedama peale. hakkasime teist toksima kuna otsa ei olnud ja sealt sisse vaadates oli näha mingit kollast pulbrit. asi hakkas huvitavaks minema . lõpuks üks poiss(kolmas isik nö.kuna tegelesime asjaga pm 2kesi, teised ootasid/vaatsid kaugemal) ütles et me ikka 112 helistaksime.
ok mõeldud tehtud. kuna sellel ajal olime siis me kehkesi ke me pommiga tegelesime ainukesed mobiliseeritud noored. helistasin mina sõbra telefoniga et nää sellineselline asi mis teha? muidugi inimene kes vastu võttis naeris meid välja ja ütles et uurige ikka korralikumalt. me siis seletasime talle et no isegi vanad inimsed ütlesid et tegu õige asjaga, naerdi ikka ja öeldi konkreetselt et ,,kuulge poisid meil ei ole aega naljadeks et see on kohvi termos,,
PS:see lause kummitab mind siiani :?
samal ajal sai aku tühjaks, ok aku tühi tegu termosega ,missiis ikka :D veeretasime ühe suurema munakivi võtsime selle termose ja hakkasime seda vastu kivi taguma . küll nina küll tagaosa küll küljega vastu kivi. avastasime et selle peksmisega eraldub kollane pulber. ok võtsime seda sealt tikutoosi täie ja eemale ja põlema . ohooo nalja kui palju asi tossab ja mitte vähe 8) :D me siis teise vennaga tagasi edasi,,lammutama,,
ülejäänud 3/4 poissi vaatasid kaugemalt ja ootasid ,,uudiseid,, :D
lõpuks kui vaadates tundus asi tühi olevat jätsime asja sinna paika. ja korjasime selle nn kollase olluse 3liitrisesse purki, tuli teda ca pool purki.
aga sellega vaja ju kohe mängima hakata . panime siis kogu selle hunniku maha ja põlema , hetkega oli kogu põld täis väga paksu ja hinge matvat tossu. ja enamus meist hingas seda sisse ka , muidugi põhiline kes sisse hingas olin mina :( toss tekitas sügelust ja valu jnejnejne ös kirjeldamatu on see .
ok asjad nats maha rahunenud, õhtu käes mina koju. kodus ülimalt sitt olla emale ka ei julge öelda. järgmine päev kooli minnes olin konkreetselt pesuehtsa surma näoga, ja kui klassi juhataja mind nägi küsis kohe mis viga , ma siis julgesin talle rääkida ja arvake ära kas klassijuhataja (arvatav aegna orgunnija ema :D ) oli asjast shokeeritud või mitte. läks ainult mõni hetk kui terves koolis oli paanika ja kohale kutsuti nii kiirabi kui pääste teenistus. klassi juhataja muidugi helistas päästeteenistusse ja sõimas näod täis et laps mürgitusega koolis ja mis kuradi komejanti te teete rsk.
1 korda kuulsin et klassijuhataja ropendas :D
ok kuna kõne oli salvestatud siis helistati kohe teisele poisile tagasi ja kutt toodi koolist keset tundi ära .mõelge ise istute tunnis ja lihtsalt asutvad mingi kuradi kuubedes vennad sisse ja viivad lihtsalt klassivenna minema :lol:
mina muidugi haiglasse ja sõbe sündmuspaika, kus demineerijad selle minema toimetasid .
aga ega sõber ka ei hellitanud, laulis kõik ette mis me selle ,,termosega,, tegime :D ja selle peale vahiti seda ,,termost,, ja öeldi et poisid te peate õnne tänama et te elus olete . et seal sees pidi olevat mingine kuulike mis võnkudes pidi plahvatama. :P

ös selline hull ja naljakas kuid samas väga õnnelik sündmus.

PS: hetkel tundub et olen täie mõistuse juures kui välja arvata see et meeldib kõik mis alla 1970a

paljud on muidugi spekuleerinud igast asjadest et miini kollane jne jne . kuid ise ei tea .

äkki oskab siinsetest keegi öelda millega võis tegu olla

ahjaa kui mu mälu mind nüüd ei peta siis tegu oli sinise objektiga.
no asi ikkagi ju 7/8 aastat tagasi toimunud sündmustega :wink:
vott selline on meie pääste teenistus :evil:
Kasutaja avatar
sadist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sadist »

miinikollane muidugi.teil ikka joppas kõvasti,et kõigest vingumürgitusega pääsesite,mul on mitu sugulast taoliste kahtlaste junnide toksimise tagajärjel loojakarja läinud.
sõber
Liige
Kontakt:

Aga millega võis täpselt tegu olla? :roll:
Ja miks siis kunagi seda si**a sinna sisse pandi? :roll: Et inimesi mürgitada?
Shiim
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Shiim »

sõber kirjutas:Aga millega võis täpselt tegu olla? :roll:
No miinikollane on seal sees ikka lõhkelaenguna.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
sõber
Liige
Kontakt:

Shiim kirjutas:
sõber kirjutas:Aga millega võis täpselt tegu olla? :roll:
No miinikollane on seal sees ikka lõhkelaenguna.
tegelt tahtsin mõelda nagu objekti ennast ?
lennuki mürk mingi miini või suurtüki mürsk.

sorry ma suht tumm tumm sellel alal pole jõudnud veel kõike selgeks saada :(
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist