Ammu leitud kola sees sellised kipsi tükid. Puzzle kokku pannes tuli välja, et tegu on Eesti vapiga. Kust kohast see maha võib olla kakutud? Kuidas oleks seda võimalik parandada? On sellised teistelgi või on mingi haruldus?On kellelgi pilti tervest ja paremate värvidega säilinud eksemplarist?
Pilt siis selline, tukid kõrvuti asetatud:
Mul olemas neli kipsist vappi: riigivapp, kaitseliidu-, lennuväe- ja Läänemaa vapp. Sellised vapid olid kõikides kaitseliidu staapides (riigi-,KL-u ja maakonna vapp) ning ohvitseride kasiinodes. Olemas ka Paju lahingut kujutav kipsist pannoo - teine samasugune on väljas ajaloomuuseumis Orlovi lossis Tallinnas. Kus sellist vappi võidi kasutada on raske öelda, minu arvates peaks tal veel mõlemal pool tamme pärjad olema.
Olen huvitatud Kaitseliidu ja Kaitseväe rinnamärkidest, autasudest, dokumentidest ja sümboolikast 1918 - 1940. Võimalik erinevad variandid - ost, vahetus jne. Telefon 5092935.
Eks ikka ametasutistes neid kasutati. Võrus on need eri säilivusastmes välja tulnud nii maavalitsuse kui kohtumaja pööningutelt. Need olid küll tammepärjaga.