Põhjala lahingugrupp
Põhjala lahingugrupp
http://www.kaitseliit.ee/index.php?op=body&cat_id=138
Mida asjast arvate?
Keegi plaanib kandideerida?
Kuidas üldiselt suhtute missiooni?
Mida asjast arvate?
Keegi plaanib kandideerida?
Kuidas üldiselt suhtute missiooni?
üleeile oli just kaitseliidu koosolek, räägiti (kutsuti) väike mõtte käis korragi peast läbi, et võiks minna aga matsin selle mõtte hiljem kiiresti maha. See läheks mu põhimõttega vastuollu.
Mina ei suhtu eriti positiivselt missiooni. Muidugi hea ja tore kui mehed kes tahavad lahing kogemust, selle ka saavad, selliseid mehi on eesti vajagi, aga ikkagi aravan, et eesti meest töötab ja võitleb eesti riigi eest, mitte ei käi koos ameerilastega kuskil tuhantete kilmeetrite kaugusel sealseid võitlejaid tümitama
võibolla, et mul valed põhimõtted
Mina ei suhtu eriti positiivselt missiooni. Muidugi hea ja tore kui mehed kes tahavad lahing kogemust, selle ka saavad, selliseid mehi on eesti vajagi, aga ikkagi aravan, et eesti meest töötab ja võitleb eesti riigi eest, mitte ei käi koos ameerilastega kuskil tuhantete kilmeetrite kaugusel sealseid võitlejaid tümitama
Igati nõus sinuga. Just selles suhtes, et miks Eesti mehed peaksid olema seal kaugel kaugel ja sõdima senitundmatu vanlase vastu. Tundmatu meile - Eesti sõduritele.
Kuid ise kindlasti kandideerin - lahingkogemust sooviks ikkagi saada. Ja samuti püüan natukene näpistada teadmisi ka vastavast kultuurist ja rahvusest. Kui missioon on Aafrikas. Kui aga ei, siis ega ei kurda kah.
Ja noh - hetkel veel selline seis, et lapsi veel ei ole, abielu kah puudub - seega hiljem ehk enam ei ole eriti tahtmist minna missioonile, kui need eelnimetatud juba olemas. Jõmpsikad eelkõige.
Üldjuhul mina avalduse saadan ja kui positiivne vastus tuleb, siis kannan uhkelt sini-must-valget oma vormil ja osalen sellel missioonil.
Jõudu ja nautige viimast lund
Kuid ise kindlasti kandideerin - lahingkogemust sooviks ikkagi saada. Ja samuti püüan natukene näpistada teadmisi ka vastavast kultuurist ja rahvusest. Kui missioon on Aafrikas. Kui aga ei, siis ega ei kurda kah.
Ja noh - hetkel veel selline seis, et lapsi veel ei ole, abielu kah puudub - seega hiljem ehk enam ei ole eriti tahtmist minna missioonile, kui need eelnimetatud juba olemas. Jõmpsikad eelkõige.
Üldjuhul mina avalduse saadan ja kui positiivne vastus tuleb, siis kannan uhkelt sini-must-valget oma vormil ja osalen sellel missioonil.
Jõudu ja nautige viimast lund

junkers kirjutas:üleeile oli just kaitseliidu koosolek, räägiti (kutsuti) väike mõtte käis korragi peast läbi, et võiks minna aga matsin selle mõtte hiljem kiiresti maha. See läheks mu põhimõttega vastuollu.
Võibolla olen ma natukene idealistlik, aga antud juhul tundub mulle, et tänapäevases maailmas tuleb Eestit ja Eesti huve kaitsta teinekord tuhandete kilomeetrite kaugusel Eestist.
Põhjala lahingugrupi puhul on räägitud ju sellest, et see võidakse saata missioonile Aafrikasse kohalikke konfliktikoldeid "rahustama". Antud juhul on meile palju kasulikum, kui saata Aafrikasse 40 meheline rühm, mis vähemalt osaleb katses kohalikke konflikte relva jõul lõpetada. Kui katse osutub edukaks, siis saabub piirkonda rahu ja kohalikel ei ole enam nii palju põhjust põgeneda oma kodumaalt ja otsida turvapaika Euroopast, sh Eestist.
Ma saan aru, et see on väga lihtsustatud ja isegi naiivne lähenemine, aga mitmete tänapäevaste julgeolekuohtudega (nt põgenikelained) võitlemiseks tulebki vägesid kaugetele maadele saata ja see ongi otseselt seotud kõigi eestlaste huvidega, et siia ei voolaks nii palju immigrante. Sellise ohvuga võitlemiseks pole kasu, kui Kaitseliit ainult maakaitseüksuseid arendab, mida välismaal kasutada ei saa (aga ma ei taha sellega öelda, et territoriaalkaitse on mõttetu asi, pigem vastupidi, see on väga vajalik, aga arvestada tuleb kõikide ohupiltidega).
Ja veel, Euroopa lahingugruppidel pole ameerikalstega midagi ühist, need loodigi pigem vastukaaluks NATO ja jänkide kiirreageerimisüksustele.
Ja kui meie kaitseliitlased peaksidki Aafrikas vms reaalsesse lahingusse sattuma, siis ega see lahingukogemus (isegi kui see on võõras kliimas ja teistsuguse vaenlase vastu kui Vene armee) mööda külgi maha ei jookse.
....
1 jaanuarist kuni 31 juunini on rühm valmisolekus Rootsis. Tean seda päris kindlalt...
Tean...
Ma ei ole kohtunikuks sellele, mida teab rühmapealik või malevapealik. Minu info on see, mida eelnevalt kirjutasin...
Noh aga järsku siin rahad taga ja võtavad jalad kõu alt välja.
Ma vaatasin neid palganumbreid, mis pakuti, ei tea, sihukese papi eest küll aafrikasse ei läheks ausalt, kui palk oleks seal 20 000 Euri selle asja eest, siis hakkaks mõtlema.
Ma vaatasin neid palganumbreid, mis pakuti, ei tea, sihukese papi eest küll aafrikasse ei läheks ausalt, kui palk oleks seal 20 000 Euri selle asja eest, siis hakkaks mõtlema.
Välja, välja Wabariigi seest, kes söövad meie leiba ja ei räägi eesti keelt!!!
-
- Site Admin
- Kontakt:
Seis hetkel siis selline:
http://www.postimees.ee/230307/esileht/ ... 251539.php
http://www.postimees.ee/230307/esileht/ ... 251539.php
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist