Mäletan aastal 1988 suvi oli Kaliningradis väga hea soe,no umbes sellised ilmad nagu nüüd hakkasid...
Ja seoses väesa ümberformeerimisega looderdasime terve suve spordisaalis-enamik ülemusi oli kas mujal,lahti lastud või puhkusel ning harilikult ei teinud päevad otsa mitte kui midagi.
Muidugi väeosa terriitooriumilt lahkuda eriti ei tohtinud,uvalnitelnajat ka ei antud (väeosa oli strateegiliste rakettide piiramise lepinguga likvideeritud),kasarmu oli käest võetud,magasime pargi juures spordisaalis,enamik autosid anti baasi (na hranenije).
Teinekord lõi siis küll sellise igatsuse sisse,koju polnud ka ca aasta saanud...
Selline looderdamine kestis augusti lõpuni kuni mingi ohvitser meid Kaliningradis rongi peale viis ja sealt Gussevisse sõitsime.
Kaliningradis käisin veel mõned korrad komandeeringus aga üldiselt sinna enam asja polnud
(sama situatioon oli järgmise aasta alguses pärast Kapustin Jari polügooni kui Gussevi väeosa viidi üle Sovetsisse üsna Leedu piiri ligidal)
Ilusad ilmad ja...
Ilusad ilmad ja...
Viimati muutis kalleb, 27 Mai, 2007 14:52, muudetud 1 kord kokku.
-
- Liige
- Kontakt:
1989 ja 1990 aastate suved olid Sverdlovski kandis ka väga soojad. Olen ka siin foorumis varem sellest juttu teinud, et küllap oli see kliima omapära (talvel -40 ja suvel +40). Igatahes sai nii mõnigi mees suvega endalt kolm nahka päevitamisega maha ajada. Suvi kestis kuskil 3-4 kuud, pea pool aastat oli talve ja sinna vahele jäid siis kevad ja sügis. Ka mina panin tähele, et mõningates kohtades teenides läksid haavad mädanema. Tea, kas see ka kliimast tingitud oli. Igatahes Moskva lähedal utšebkas olles, mädanes iga väiksemgi haav. Samas hiljem Uuralites polnud nagu vigagi. Ainult 1989 aasta suvel sai paar nädalat laatsaretis düsenteeriat ravitud. Kohalik veterinaar (muud nimetust sellele velskrile ei annakski) andis mulle iga päev mingit jõledamaitselist (selline pruunikas) jooki juua. Algul oli tubli ja jõin. Paari päeva pärast enam ei jõudnud. Meil oli söökla juures seismas terve tsistern, mille juures pidi oma käsi pesema. Tsisternis aga pidi olema kloorivesi (haises küll sedamoodi). Eks ma sealt sööklast selle tõve külge saingi. Kaasa aitas muidugi ka see kuumus.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline