Hullud sõjaväes...

Muljeid teenistusest. Nii Eesti väeosades, N Liidus, luures või vastuluures, või hoopis partisanide juures. Kuidas kellelgi juhtunud on.
Vasta
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

Hullud sõjaväes...

Postitus Postitas kalleb »

Leidus igasugu hulle.
Eriti paistis see välja ohvitseride hulgas.
Näiteks starshii leitenant Zadiranov (igavene starlei,meie patarei komandör).
Vennike oli täielik psüüh,minuarust oleks vajanud pidevat ravi ja ka viinaravi.
Rääkis ka väga imelikult ,hääl läks lauselõppudes väga kõrgeks ja valjuks
vahel ka kiunuvaks,vahepeal ka vastupidi.
Divisjonis sõdurid ja seersandid kartsid teda sest võis sulle heast peast kallale tulla kui mingi probleem oli.Ma ise sain taga üldiselt hakkama,oli ju minu otsene ülemus aga üldiselt tuli tast eemale hoida.
Tüüp jättis pettis ka pidevalt oma noort naist mingi naisprapporiga, kellele pidevalt taha keeras veshevoi skladis.
Peale selle oli tüüp paadunud parmott ja iga päev õhtuti kuuli all .
Ka ohvitserid teadsid et tüüp on käoga ja hoidsid tast eemale,teda kunagi väeosa korrapidajaks ei pandud. (korra oli siis lõhkus ära mitu voodit ,sest demblid magasid peale podjommi seal rahulikult edasi,hull tuli ja keeras voodid nii ümber et need purunesid,samuti kukkus revolvriga vehkima mingite probleemide pärast)
Huvitav kas ohvitseride seal ei kontrollinud keegi vaimset tervist,võis ju hull inimene põhjustada hulga jama.
Ka ajateenijate seas oli teinekord väga kummalisi tüüpe,eriti just tsuurikute seas aga kes neist seal aru saab
ignatius
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ignatius »

Kas see nüüd hullud kategooriasse kuulub, ei oska öelda aga minu jaoks oli ta seda küll.
Minu esimesel teenistusaastal oli meie komandör üks noor ukrainlasest leitnant Bezpalov. Ideeline kommunist kuubis. Parei kongresside otsuseid võis peast tsiteerida ridamisi. Kusjuures oskas need siduda oma jutuga argumentide ja põhjendustena. Nii et papagoi ei olnud.
Leninit tsiteeris samuti täiesti vabalt (koos köite numbriga).
Pravda juhtkirju seletas poliitõppusel meile sellise kirglikkusega (vene keeles võiks vist öelda "s ogonkom"), et hakka või uskuma.
Kord väliõppustel Leedus sattus meie patarei lähedusse kakerdama mingi lakku täis külamees. Meie irvitasime, sm leitnant taris tolle aga välistaapi isiku tuvastamiseks. Pärast seletas meile, et imperialistide kavalust ei tohi iial alahinnata.
linnavurle
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas linnavurle »

Meil vist selles mõttes vedas, et väga ogaraid ohvitsere-prapporeid polnudki. Omad kiiksud olid muidugi paljudel, aga sellega harjus ja pidid mõnede tegelaste silma alt lihtsalt õigel ajal ära kaduma.
Roodukas oli meil normaalne mees, kui praegu teisega kokku saaksin, siis viha küll ei peaks, pigem tuleks sellest üks lõbus ajaveetmine. Eriline viinamees ta ka ei paistnud olevat - kui harva võttis, siis võttis põhjalikult, mille peale naine ta ilmselt kodunt välja viskas ja siis töllerdas ta kasarmus. Ühe korra orgunnis ta meile sellises olekus marsh-prosoki, teise korra oli lihtsalt siga, aga need kaks korda kahe aasta jooksul kannatas välja. Tagantjärgi on isegi naljakas :)
Pigem olid mõned sõdurid peast veidi soojad. Meenub üks tüüp, minu jaoks aasta rohkem teeninud, kes arvas ennast kõvaks karate-meheks ja tegi mingi õpiku alusel ka vastavat treeningut. Korra läks tal oma aastakäigu mehega ütlemiseks ja kaklemiseks. Ta hakkas hirmsaid poose sisse võtma, nägi tõesti ähvardav välja, aga see kõik käis nii aeglaselt ja kaitsetult, et teine kutt andis talle labase tänavakakluse stiilis korralikult peksa. "Karatemees" ei suutnud ühtegi lööki teha, sest ei saanud õigeks löögiks sobilikku poosi kuidagi kätte :D
Olgu mainitud, et selle tüübiga viis mind saatus hilisemas elus kokku. 2003. aastal Venemaal Rjazanis käies selgus, et mees seal miilits :) Aga mind ta ära ei tundnud (või ei tahtnud tunda) ja kuna meil mingit sõprussuhet väe ajal polnud, siis mina ka end mingile vene miilitsale esitlema ei läinud.
Kasutaja avatar
sadist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sadist »

Meil(Tagalapataljon 2006)saadeti üks seeru kohe peale NAK-i hullumajja agressiivsust välja ravima.Seal tunnistati ta normaalseks ja lasti meie peale lahti.. Üks tema naljakamaid vägivaldsusakte oli kasarmukorrapidaja viskamine prügikastiga,mille too oli käskinud välja viia.
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kalleb »

Vene sõjaväes oleks selline seeru väeosa korrapidaja (harilikult ohvitser alates leitnandist ja lõpetades kapteniga) käest kolaka saanud,mõni keevaverelisem oleks hakkanud makaroviga vehkima

peale kolakat oleks mees saadetud kubusse vähemalt nädalaks -põhjuseks käsu mittetäitmine
Kasutaja avatar
sadist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sadist »

Kui ma õieti mäletan,päädis lugu kuuajase linnaloakeeluga.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline